• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Морският аквариум на Евлоги Лазаров/ojo

Започната от ojo, 19.05.2013 08:36

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

ojo

Скоро ще има се местят коралите от старият аквариум в нов.Ето малко снимки още не е минал цикъл но вчера благодарение на Камен от http://exoticland.bg/ понаредиха камъните с жена ми и скейпа е уникален.Благодаря още веднъж на Камен.Ето ги снимките от стария аквариум и малко снимки от новият аквариум.

Публикациите са слети: 16.11.2014 08:59

Ето го и новият който е правен за морска система.

Ilianidis

E честито,колко е голям новия и с какво ще го осветяваш?Камъните са супер

ojo

Ами тои е с вграден капак със 6 пури по 54 вата .Големината му е 140/50/50 не е много по голям но е направен за морски а не с отичаща колонка от 30 мм дупка в страничното стъкло.Ще сложа отгоре на капака двата екотеха с широки оптики и при нужда макар,че не виждам може да пусна 2 пури .Но това ще се решава по нататък.

tonino

...

ojo

Изглежда е така има малко място между гърбът и камъните за да се обдухват както трябва.А иначе има и още камъни който ще се сложат от дясно където мисля и да е анемонията.

mpoxama

Честито напълване  *DRINK*

и камъните ме кефят като скейп ;)

Поздрав

ojo

Ето малко снимки след част от местенето.

Ilianidis

С луминесцентните лампи изглежда много по-добре осветен и си мисля,че ще имаш много добър и правилен растеж.Много бързо го стартира с спс-те,ще разбиеш всички принципи

magnit

Логично е всеки следващ аквариум да е по-добър от предишния, особено ако си обмислил добре проекта. Видимо СПС -те се чувстват добре и то не само те, просто като се поддържат добри показатели, няма причини да не е така. Рисковете в новата система да изпуснеш баланса са големи,  но няма да разбиеш принципите на соленоводната акваристика, ако минеш без особени сътресения  *privet*.
Човек, който често повишава тон си понижава авторитета!

Ilianidis

Какви марки пури използваш и  какви спектрални характеристики си избрал?

ojo

Утре ще сложа екотеха няма да светя с луминисцентните лампи иначе са на ати всичките.Пинк,корал плюс и синьо.Няма да се свети с тях иначе.

_Kirilov

Колега някакви новини около рифчето?
Супер е  *privet*

ojo

След малко ще снимам да кажеш ти има ли нещо интересно.

Публикациите са слети: 17.01.2015 12:55

снимах с телефона малко по късно като светнат лампите тогава пак.Сега е много синьото.

vankata_032_pld

Добър скейп колега! Радвам се на хора като теб които са вложили и малко творчество в цялата работа  *thanks само с кинти не става  *BRAVO*

ojo

Similar topics (5)

8510

Отговори: 15
Прегледи: 28943

48007

Отговори: 10
Прегледи: 12167

49138

Отговори: 8
Прегледи: 11649

25187