• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Морският аквариум на Евлоги Лазаров/ojo

Започната от ojo, 19.05.2013 08:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ojo

Здравейте и аз накрая да се реша да пиша малко.До сега само четяхме с жената,решихме и да попишем малко за нашата красота вкъщи.

Аквариума е купен 2-ра употреба размери 1300/450/500 съмп 120 литра само рефюджим .Живи камъни около 35 кг. Скимер Turboflotor Multi SL 1000,подкачваща помпа 3000 литра и течение  Tunze 6100.10 и сън сън 12000литра .Осветление 110 диода по 2 вата .Ще кача малко снимки да си кажете мнението .Лек ден  и успех на всички който се занимават с морска акваристика.
Можете да ги видите на страницата във facebook .

След малко ги пускам и тука.

Снимките са от телефона така и не се научих да снимам със фотоапарата.Вярно не е DLR,но не е толква лош.Ако някой има желание може да каже с какви настройки да го наглася за да излизат хубави снимки.Фотоапарата е панасоник FZ18

nadji6

Много красив аквариум, браво!

Не се занимавам с морска акваристика(а и за другата съм "гола вода" все още), но чисто човешки този аквариум е страхотен!
Малко моренце в хола...

Успехи занапред!

ojo

Благодаря и всичко хубаво и на тебе занапред.

vankata_032_pld

Добре дошъл сред нас *BRAVO* аквариума е чудесен имаш и страхотна анемония.
Чакаме снимки на осветлението.

tonino

...

ojo

Казвам се Евлоги Лазаров

Аквариума е половин година при мене да в рефюджима има и двете водорасли и някъде около 10 кг. пясък .
: 19.05.2013г 09:09ч
След преместването на аквариума имаше малко краш,но вече е възстановен и вече се развива добре.Според мене най важното за един морски аквариум е осветлението оттам нататък всичко друго е необходима техника.

: 19.05.2013г 09:09ч
Някой ще каже ли с какви настройки да снимам аквариума за да се покажат по хубави цветове.

tonik99

камен чочев

Прекрасен аквариум.  *BRAVO* Браво. За снимането е малко по трудно. Аз снимам в RAW формат и след това във фотошоп нагласям цветната температура. Другия вариант е да вземеш бяла карта и да нагласиш баланса на бялото на фотоапарата (ако има такава възможност, разбира се). Успех и занапред.  *THUMBS UP*
Анемоната наистина е готина

_Kirilov

Браво доста добре "залесен" и с много камъни както и трябва да е *privet* А за коралите просто са уникални.

ojo

Ето малко снимки със съветите на камен не са толква добри ,но да се надяваме да станат.

Имам един въпрос към по запознатите появява се балон по някоя еуфилия и след време се пука от какво може да е балона.

ojo

Ето малко снимки как седи в интериора заедно с осветителното тяло

ojo

Ето малко подобрения имах малко проблеми след като вдигнах магезия до 1800 и след като малко изгорих коралите с 300 вата лампа на 20 см. над водата с оптики .Системата започна да се пооправя.Вече магнезия е в стойност 1400-1420.Кх-то пада драстично надяваме се всичко да е наред.

Ангел Христов

Прекрасен е аквариума!  *DRINK*
Поздрави,
Ангел
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

ojo

Стабилизирай системата за да ти дам някой друг фраг ангеле.Видя ли какъв е цвета при мене на синьо сивата монтипора.

Публикациите са слети: 29.09.2013 20:01

Колеги някой има ли пар метър да премеря светлината която пада в аквариума.За този аквариум ми се струва силна лампа от 300 вата,не е на максимум но искам просто да премеря силата на светлината.Лек ден

BEYA

Тези снимки са друго нещо.Невероятен аквариум!Поздравления!!!

Similar topics (5)

26812

Отговори: 66
Прегледи: 62355

55308

Отговори: 72
Прегледи: 68700

17718

Отговори: 27
Прегледи: 28263

48007

Отговори: 10