• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Аквариума на Мишо

Започната от Мишо, 08.04.2009 02:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишо

Здравейте, малко ъпдейт по темата ...
Опитах се да щракна новите конго тетри, въпреки че качеството на снимките не дава пълна представа за тази красива африканска тетра(Phenacogrammus interruptus).
По моя преценка рибите са под шестмесечна възраст като мъжките екземпляри вече започват да личат.

Ето как е сега аквариума, пет месеца след лятното почистване. Тогава подхраних тук таме из дъното с десетина таблетки тетра крипто, от есента взех да сменям по-често и повечко вода добавяйки след всяка смяна около грам магнезиев сулфат и една две капки силно концентриран разтвор тензо коктейл. Понтедерифолията  засили растежа по дифаут като се появиха отново червените жилки по долната страна на новите листа, микрозориума живна наред с анубисите. Най-същественото е, че черната брада по стариге листа изчезна въобще, остана да се развива само по отворите на флейтата на канистъра и то мното слабо . До тук всичко е добре, но за сметка на малко повечко време отделяно вече ежеседмично.

Raven

Интересно , преди години имах много подобен аквариум на този.
Беше много стар и имаше най различни растения вкл. доста криптокорини и микрозориум.
Тогава изобщо не пипах аквариума защото Амано беше още само фотограф и аквариума  си беше на самоход.
С течение на времето единствените растения които останаха бяха Понтидерифолия, Микрозориум и Анубиас.
Явно тези растения имат някакъв междувидов баланс и успяват да съществуват съвместно по естествен път.

Много носталгично и естествено ми изглежда този аквариум, много натурален. *THUMBS UP*

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Мишо

Малко история.
Изнамерих VHS архивни касети с кадри на аквариума ми от преди години, поиграх си и ги прехвърлих на pc'то.

Тук, някъде от зимата 98-99 година, се вижда възрастното конго, петитела джорджия и инеси голд.

А това са великолепни брилянтни тетри от 2004 г., много красиви рибки бяха и се въдеха успешно..

Сори за кофти качеството на записите, но аквариума е попаднал случайно в кадрите.
:-)

sliven

За жалост, не видях нищо! Има ли проблем!?  :duvar:
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

dok70

Цитат на: sliven - 29.01.2010 18:53
За жалост, не видях нищо! Има ли проблем!?  :duvar:
Проблема е при теб.
Перфектни тетри!
*THUMBS UP*
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

sliven

Похвално Мишо!  *privet*  "Най-накрая" изгледах клипчето.Чудесни Конго тетри(можа да ме зарибиш) Ако имаш за продан,пиши(моля)на лични!Не съм отглеждал такива и за мен е предизвикателство. RockNRoll  *bg*
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

Мишо

Привет на всички,
за който ще му е интересно - актуализация за моя съд след година и нещо.

така е сега:

тук се вижда мръстене след смяна на водата :

Консерватизмът продължава  :-)

Мишо

NO CARRIER

Беше зачезнал нейде. Равдам се да те видя отново. :)

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Мишо

Цитат на: NO CARRIER - 29.07.2011 14:46
Беше зачезнал нейде. Равдам се да те видя отново. :)
*THUMBS UP*

Мишо

Преди близо две седмици добавих двадесет червени неона, десетина хасемании и петнадесет огнени тетрички(обикновени и ориндж)- специални  благодарности на Васко Гогов(killiman).

Интересното е , че на подуенския пазар случайно намерих и човек развъдил у нас синьо конго(жълтоопашата конго тетра), Alestopetersius caudalis , и си взех наличните пет бройки    - млади много добре отгледани и полово оформени риби които след като минат карантината ще отидат при останалите тетри.
В голия карантинен съд са доста плашливи, адски са подвижни и плюс намаленото осветления са трудни за снимане.
Но все пак опитах

NO CARRIER

Тетрите са ти в кръвта. :) Кефят.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Мишо

Цитат на: NO CARRIER - 11.08.2011 11:22
Тетрите са ти в кръвта. :) Кефят.

Така е Ники,
при тетрите индекса красота(многообразие)/грижи е доста висок  :-)
-----------------------
Анубиаси, в ляво

и от днес, след десетина дни

Поздрав!

kostur

ЕЕ... този профил много ми хареса.   *bg*.

И аквариума и музиката към клипчетата  са екстра   *YAHOO*

Браво  *BRAVO*

200 l

Мишо

От снощи жълтоопашатите конго тетри са вече на широко

:-)

Similar topics (5)

55475

Започната от zipich

Отговори: 6
Прегледи: 7592

40032