• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Аквариума на Мишо

Започната от Мишо, 08.04.2009 02:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишо

Както споменах в темата за магазини, преди два дни взех от магазина на "Зооцентър" в Младост единствените  шест израснали конго тетри (Phenacogrammus interruptus )  :-)

В събота от пазара добавих и още шест млади жълтоопашати конго тетри (Alestopetersius caudalis)  :-)

И сега затворниците ще изчакат десетина дни на тясно докато мине карантината

NO CARRIER

А смяташ ли да ги развъждаш или ги вземаш само за да ги гледаш? Красиви животинчета са. :)

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Мишо

Цитат на: NO CARRIER - 22.08.2011 11:27
А смяташ ли да ги развъждаш или ги вземаш само за да ги гледаш? Красиви животинчета са. :)
Аа, не, сега има каквито риби си поискаш. Развъждането  бе интересно преди години, но да не се заричам де...
За сега, само за красота  :-)

Мишо

Привет на всички съфорумци, текущите промени при мен.
    Вчера извадих една огромна китка понтедерифолия с десетина корена. Сифонирах до дъно освободеното пространство и смених към една четвърт от водата. В този момент реших да пусна и новите конго рибки на широко, че се измъчиха в карантинния съд.
    От известно време забелязвам, че ксенококуса по големите листа на анубиасите усилва растежа си до неприемливи нива. За това поставих отново парче оризова хартия в средата върху стъкления капак, точно под единствената лампа.  
    Рибките растат, като за по-плътни цветове на новите конго тетри наблягам на по-разнообразно и пълноценно хранене - възрастна артемия, циклопс, настъргана сьомга, тетрапроколор, спирулина крисп, тетрарубин и тетрадискус гранули.

Няколко снимки от днес:

------------------

Та така  :-)

slayerp5

Супер колега, много ме кефи такъв вид аквариум.  *privet*

Мишо

След по-драстичната намеса в съда от преди два дни системата се запази без никаква промяна и щети.
Младите конго каудалиси вече имаха нормалното си игриво поведение, а интеруптуса хвърляше хайвер в продължение на два три часа. Появилото се характерното тъмно задхрилно петно при мъжките говори за добра кондиция на рибките в момента.

:-)

ivaka87

Разкошен аквариум.

Мишо

Интеруптосите още не могат да се разберат коя е доминантния в съда

Май ще взимам още  :-)

Мишо

Днес поснимах малко за архива и растежа на рибките. Изглежда вече виждам резултат в интензитета на оцветяването от качеството на храната.

Мишо

От два три дни ми се изгуби от погледа един от младите мъжките анциструси и веднага проверих малката глинена вазичка която си стои винаги в аквариума. Резултата беше ясен - младия кандидат татко надничаше от отвора на глинения съд и ревностно бранеше завоюваното пространство от конкурентите си.

Да видим, дали ще оцелее някой то мъниците без никакви грижи.

Мишо

Завчера надникнах към делвичката и около мъжкия анциструс мернах да щъкат мъниците. Има доста от тях криещи се в близост до делвата под мангровите дървета по дъното. :-)

Bolta

Дано си намират нещо за хапване мъниците! *THUMBS UP* И при мен се излюпиха преди 2 -3 дни, само че аз ги отделям.

Мишо

Цитат на: Bolta - 04.11.2011 02:28
Дано си намират нещо за хапване мъниците! *THUMBS UP* И при мен се излюпиха преди 2 -3 дни, само че аз ги отделям.

Ще видим,  ако средата в стария аквариум даде шанс на естествения отбор.
От миналогодишни аналогични случки не съм оптимист, въпреки че има тук там загниващи листа, алги, а и вечер пускам по няколко таблетки храна.

slayerp5

Ще оцелеят, аз винаги ги оставям в аквариумите и резултатите са добри, от към мъжкари. А нали имаш и мангрови дървета, това за тях е най-важно. Иначе поздравления!  *BRAVO*  *DRINK*

filio

Не съм отделял анциструси до сега, но вече трето поколение се завъди. Бабата и дядото ги подарих преди години. От тях ми останаха 7-8 малки, които пуснах с големите рибоци. Те съответно си порастнаха и започнаха да хвърлят. Първите поколения биваха изядени, но после мъжкия явно натрупа опит и последните малки вече 6 месеца се подмятат из аквариума.

Similar topics (5)

11854

Започната от zamunda

Отговори: 22
Прегледи: 13034

53555

Започната от Boqnov90

Отговори: 61
Прегледи: 37709

38080

Започната от nick666

Отговори: 77