• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Аквариумът на Марто

Започната от AGENTO, 16.01.2009 17:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

AGENTO

Това е аквариумът ми.Стартиран е преди 2 месеца.175л(125/45/30)На мен ми харесва,но искам да чуя и мнения на по-напреднали от мен акваристии.
: 16.01.2009г 17:05ч
Снощи попълних двата задни края с туфи криптокорина и вече няма място за нови растения.Сега само ще чакам да пораснат :-)

igenov

По-добре щеше да бъде, ако беше го снимал фронтално. Според мен камъните и подредбата им не са подходящи. Освен това мъха е много хаотично разхвърлян из целия аквариум. Общо взето не се усеща идея в подредбата. Това разбира се си е мое мнение, а важно е на теб да харесва както казваш.

AGENTO

Така издлеждаше без растения,но в последствие се пристрастих.
: 16.01.2009г 18:06ч
Ето го и от пред,но снимката е кофти         
: 16.01.2009г 18:06ч

igenov

Струва ми се, че тая снимка е правена в друг етап от развитието на аквариума и така ми харесва повече.

dok70

Бих ти препоръчал още камъни и дърве, заради апистограмите!
И обърнати саксийки, не е задължително да се виждат.
Още растения носи - бързорастящи. Има място на среден и преден план.
Но и така ще стане като тръгнат тези.  *THUMBS UP*

Има едно бутонче промени като си преглеждаш стари постове, позволява корекции. ;-)
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

AGENTO

Трябва да пусна още 1 снимка в днешния му вид,защото наистина направих още укрития.Мерси за препоръките!

AGENTO

До тук я докарах.Има още много работа за вършене ,но всяко нещо с времето си.Все пак се върнах към детското си хоби преди само 4 месеца.

AGENTO

Здравейте!Отдавна не съм публикувал снимки на аквариума си.Ето го и него:
Стартиран е декември 2008г.175л.(Д125,Ш35,В45см)
Осветление:5 лампи по 36 вата(Силвания аквастар,гро-лукс и Филипс акварел)
Подавам СО2 с бутилка под налягане и проточен реактор.
Растения:микрозорум,криптокорина(браун),анубиас барети,някакъв вид апоногентон,ехинодорус и малко хигрофила "върбичка"
Риби:В момента 5 огнени барбуса,6 тетразони ,един самотен коридрас панда,2 анцитруса , 1 жълта молинезия,1 САЕ и 1 йорданела флоридае.

AGENTO

Дайте някаква идея какво мога да променя или да добавя!

AGENTO

Малко ъпдейт с два клонака :-)

gipsa

На мен ми харесва много, много ме радва този анубиас. *THUMBS UP*

AGENTO

П ри мен анубиаса не е бавнорастящо растение:)Не знам защо но за година порасна петторно.

iek

Добре си го подредил, а и сигурно лесно се поддържа. Хубаво би било да има връзка между лявата и дясната половина.

Асен Евгениев

Цитат на: AGENTO - 21.03.2010 22:05
П ри мен анубиаса не е бавнорастящо растение:)Не знам защо но за година порасна петторно.
И при мен растеше като луд до преди няколко месеца, когато удвоих ватовете заради светлолюбиви
растения и явно това го спече. :-(
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

AGENTO

Цитат на: iek - 21.03.2010 22:10
Добре си го подредил, а и сигурно лесно се поддържа. Хубаво би било да има връзка между лявата и дясната половина.
Верно е,че има известен дисбаланс,но не ми се разделя с някой растения,защото мисля след време да направя по-голям аквариум.Колкото до потдръжката съм направил една голяма  стратегическа.Повечето ми растения са бавнорастящи ,а аз ги мъча със силно осветление заради опитите ми да направя полянка.

Similar topics (5)

14736

Отговори: 8
Прегледи: 6529

58414

Отговори: 3
Прегледи: 6594

40898

Отговори: 81
Прегледи: 55335

16773

Започната от mircho