• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Грийнпийс нано

Започната от iek, 26.03.2008 09:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iek

Реших да направя този аквариум от изцяло отпадни материали, а и последващата му консумация и подръжка да бъде почти нулева.Имах малко останал силикон, оказа се, че в мазето прахолясват няколко стъкла и ето какво се получи:

всичко, което ми беше необходимо, проверка за напасване на стъклата

след залепване-и аз се изненадах от резултата при положение, че бях лепил аквариум преди 20г., с който наводних съседите.

и....
ден след напълването:

Малко данни:
размери- 57х32х20 (ДхШхВ)
грунд- почва, 2-3мм кварцов пясък
осветление- на южен прозерец
филтър- окачен -2W

Приемам всякакви коментари, не се притеснявайте.

}|{opukc

И сега.........пускай скаридите!!! *BRAVO*

NO CARRIER

Грундът няма ли да е ситен за растенията?

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

denzel

yri

И на мен много ми харесва, както каза }|{opukc, смао скаридки му липсват ;)
Цитат на: NO CARRIER - 13.07.2007 23:05
А пубертетът не е лошо нещо, стига да зарежеш чекиите и да минеш на нещо истинско.  :-)

iek

Според мен 2-3мм грунд е идеален, във всички аквариуми съм с такъв. Скариди мога да пусна само ако се появат нишковидни, но не виждам как ще стане без допълнително осветление, иначе има 9 коридораса( някакъв дребен вид са, защото от 1г. са около 3см.) и двойка плати.

spetsa

Само аз ли не виждам аквариума :(

iek

FOZZY

Яко *BRAVO*Започвам да се замислям дали и аз да не направя нещо подобно.

spetsa

Браво яко е но според мен ще иска светлина.На тези 36 литра поне толкова ги смятам едно малко пасажче неони би стояло много красиво.Успех

miTko

Само поздравления за подобно начинание! Размерите са хубави за растителен аквариум!
Разни мои АКВАРИУМИ 

Emil

Цитат на: spetsa - 26.03.2008 11:10
Само аз ли не виждам аквариума :(

Верно и аз наблегнах на разнообразието на напитки *ROFL*. Хареса ми , може би защото оная седмица си направих такова до монитора.

Flober

Много хубаво аквариумче , и "подпорите " на стъклата стават..... :-D

igenov

Много ми харесва, но по отношение на скаридите да питам. В моя скаридник имам ред чери и тук там се появиха нишковидни, но те не ги поглеждат. Някъде бях чел, че скаридите не ядат нишковидни. Наистина ли е така или зависи какъв вид са скаридите?

iek

Red cherry-та(http://en.wikipedia.org/wiki/Cherry_shrimp )основно се хранят с водарасли, но също ще консумират и падналата храна по дъното, предполагам даже ще я предпочетат. Вероятно при теб има или прекалено много водорасли и друга храна и съответно недостатъчно скариди. Амано скаридите са по-добри водораслояди.

Similar topics (5)

14836

Отговори: 17
Прегледи: 29372

54788

Отговори: 2
Прегледи: 10553

21653

Отговори: 7
Прегледи: 11400

13562

Отговори: 17