• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.07.2025 21:56

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Черни статистики

Започната от ironic_, 19.03.2007 02:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Raven

за избиването на кучетата с всички възможни средства.

преди десетина години ме поканиха на лов на Кресна за прасета,имаше един чичко с едно старо гонче- трицветно но мелез,не работеше много добре а и беше старо както казах и чичкото реши да го " върже за трънката " както казваме.

върза го,добре ама бренекетата са скъпи- патрона е около 7-10 лв. ,LG-тата и те са там някъде и на чичкото му се досвидя и реши да го стреля с някакви зайчарски шестици.
гръмна го два пъти ,направи го на дреб- изби му очите,потроши му кокалите,изкорми го- само не можа да го убие.
и докъто чичето се мотаеше из багажника  на москвича  и търсеше из раницата някое по ефтино бренеке,а кучето се въргаляше в червата си и квичеше,един от другите ловци прежали 10 лв.

убиването на кучетата в Лозенец пък би трябвало да става хуманно- с инжекций.
знаете ли колко струва инжекцията и процедурата и къде всъщност отиват парите за това?

кучетата там ги убиват с една ВиК метална тръба с навита муфа накрая и - да стане нещо като боздуган- гледат първо да му счупят гръбнака ако може да не шава много докъто му смажат черепа.

хората които призовават към безразборно убиване на каквото и да било по правило не са виждали самото убиване на живо.

през 48 година влиза в сила един закон за избиване на кучетата- за 1 година избиват почти всички кучета по селата и градовете.
дядо ми е разправял че тогава вълците и лисиците са започнали да слизат из селата и се е появил бяс,нещата са се оправили чак когато хората пак си завъдили дворни кучета.

Мишо - казваш за тенията ,градинките и всичките други неща с които съм съгласен с теб.
смяташ ли че ако избием кучетата нещата ще се оправят?
смяташ ли че ние сме първите в Европа и светът които са се сетили да го направят?
ако се избият всички кучета в София ще стане като в Букурещ- всички помияри от северозападна България ще дойдът в освободената ниша.
Европейският и световният опит сочи без съмнение че масовата кастрация е единственият начин за решаване на проблема.

и  не си мислете че ми е жал особено или призовавам за милосърдие или нещо подобно - ясно ми е какво има място в градовете и какво не.
аз съм ловец,убивал съм бездомни кучета,ние сме длъжни няколко пъти в годината да правим хайки за подивели бездомни кучета,които скитат между селата и са много по опасни от вълците.
просто казвам че с избиването нищо смислено няма да се постигне.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Георги

Преди 89-та година нямаше кучета по улиците. Явно има начин. И начина се знае - не е минало чак толкова много време - но не искат да го приложат - сега само се усвояват средства.

Тони

Цитат на: miTko - 20.03.2007 15:10
Не знам как е в белите страни, но по мои скромни наблюдения, ако човек започне да обича всичко - значи е изтървал момента да отиде на психиатър! :-)
Вярно е, прав си, ама теб примерно не те мразя, обаче някакси не те и обичам....... не че нещо, но поне да се познавахме, нали?  O:-) ;-)
По въпроса за кучетата - и според мен бездомни кучета не трябва да има. По новия закон всяко куче в България трябва да бъде с чип и регистрирано в РВМС . Това означава , че все някой трябва да отговаря за него. За домашните е ясно - собствениците, а за уличните би трябвало да отговаря общината *NO*.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Raven

21.03.2007 02:13 #18 Last Edit: 21.03.2007 02:18 by raven
Цитат на: Георги - 20.03.2007 23:57
Преди 89-та година нямаше кучета по улиците. Явно има начин. И начина се знае - не е минало чак толкова много време - но не искат да го приложат - сега само се усвояват средства.

това изобщо не е вярно,не идеализирайте татовизма излишно.
имаше си кучета и то много,не колкото сега ,но достатъчно.
тогава ги събираха и ги убиваха някъде на гара Искър,но си имаше постоянна популация поне в София.

след 90та година популацията нарастна защото първо имаше неуредици с законовата база ,после Екоравновесие влезе в играта и започна "усвояването" на средствата.

само че тогава се плщаше такса за домашните кучета,ние имахме пойнтер и му плащахме 5 лв. за ловно,а за обикновенните домашни беше 20 лв.

другата легенда е за виетнамците които варят кучета с бързовара в тоалетната чиния- това е тъпа градска легенда.
познавам виетнамци- една много добра моя позната е женена и живее тук от 25 години,знам със сигурност че не е вярно.
във Виетнам има специални породи кучета които се ползват за храна в някой части на страната- предимно в югът,но това са много чисти специални животни които се отглеждат при специални условия.
породата за храна всъщност е чау-чау,или поне нещо много подобно.

та никои нормален виетнамец няма да хване и да изяде улично куче- те са много чистоплътен народ всъщност.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

GrandePippo

stanko

Аз незнам откъде да го подхвана но е факт че тук бездомни помияри няма,всеки пес които си има стопанин си има чип във врата .Ако се е изгубил и го заловят кучкарите/а те ги залавят/ прекарват скенера виждат кои е собственика и ти звънкат да си прибереш звяра с глоба от 200$ първият път,ако няма късмет да е маркиран отива в приют и ако до 30 дена никои не го осинови го приспиват.Но поне 95% от домашните псета също са кастрирани защото ако е агресивно и стресне ,уплаши или ухапи някои има да плащаш като луд.И бездомни псета няма
   Второ живял съм цяла година с 3 виетнамеца в една стая ,ядяха кучешко /не си го купуваха от магазина/ но не са го варили с бързовар в тоалетната чиния. а наистина бяха много чисти

breeze

Цитат на: stanko - 21.03.2007 05:25
   Второ живял съм цяла година с 3 виетнамеца в една стая ,ядяха кучешко /не си го купуваха от магазина/
Ми откъде тогава, щом бездомни кучета няма там? Колети ли са им пращали ;)

NO CARRIER

Факт и при нас е, че докато имаше виетнамци, нямаше кучета. После "Заводски строежи" прекрати договорите си с тях и мастиите се появиха пак. И това преди 89та. После бяха на приливи и отливи, като началото на 90те беше станало страшно. След това изведнъж изчезнаха някъде. Сега пак има, ама са сравнително малко.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ironic_

21.03.2007 11:10 #23 Last Edit: 21.03.2007 11:14 by ironic_
Два пъти съм нападана от кучета - от домашно и от улично. Минавах покрай реституирана вила в Морската, когато един огромен пес с лай изхвърча и се метна да ме хапе. Стопанката си седеше на шезлонга и ме гледаше, не направи нищо. Извъртях се, кучето захапа чантата ми, вътре имаше нещо твърдо и само това му секна първоначалната инерция, иначе не знам как щеше да свърши историята, бях с голи крака, а кучето беше голямо колкото ротвайлер.

Тази зима без абсолютно никаква причина улучен пес се обърна и ме захапа по прасеца. Никой от хората на спирката с нищо не показа, че се е случило нещо, а малко след това жената от будката за вестници излезе да си нахрани помиярите. Исках да й кажа нещо, но цялата треперех от гняв.

Моля ви, не ми казвайте, че няма начин да се контролира популацията, защото кастрирани или не, кучетата пак се движат на глутници и ме ужасяват. Иначе нямам безпричинен страх, с познати домашни животни съм доста спокойна.

Щом има европейски градове, където бездомните кучета не са проблем, значи трябва да има и начин. В САЩ не видях бездомни песове. Контрола явно е постоянен. Даже за непородисто кученце от приюта, пак трябва да си платиш. И още 3 месечно ти го дават кастрирано.

Не подхожда на курортен град като Варна, на центъра да се джафкат и клецат разни помияри. В двора на университета - две кучета заклещени, а трето се качило на главата на първото, настървено се търка, а група студенти се събрала и гледа.  =-O

Boby_

Марияне, убиването трябва да е с цел. За мен ловът е далеч по-нехуманно занятие и много по-ужасяващо от морална гледна точка от избиването на кучета по улиците.

Longanlon

Tва е щото не си ял задушен фазан :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

miTko

Има начин - регистрация, правила(има такива), строг контрол, жестоки санкции...В тая държава обаче тоя начин не е на почит. В никоя област.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Георги

raven, айде да не класифицираш хората като неграмотни, неквалифицирани да се изказват (жената със статията) или комунисти.
Нямах предвид всички улици до последната и това се разбира.
Напоследък в София положението е маалко по-добро отпреди 1 година да кажем. Много сме хапаните от бездомни кучета и мисълта е, че чувствайки се безпомощни даваме някакъв израз на гнева си. Не предлагаме радикалните мерки с избиване на всичко дето мърда.

Longanlon

21.03.2007 14:30 #28 Last Edit: 21.03.2007 14:45 by Longanlon
Борбата с бездомните кучета е като борбата с охлювите в аквариума - трудна. Може да си залагаме капани, да купуваме боции и макроподи... Но методът, който дава резултати е да ги изтребиш с химикали или с всекидневно ръчно вадене.

Като избиели кучетата в София, щели да дойдат други... Да, ако акцията се направи така, както много неща у нас - кампанийно. Ако се направи веднъж и после хайде по старому, естествено гадовете пак ще се намножат. Мерките трявба да са постоянни, а контролът - здрав. Кучетата си размножават, но този им капацитет не е безкраен, както може да се види по резултатите в САЩ например, където бездомни кучета в градовете практически няма. Дали ще бъдат ловени и 'евтаназирани' след 14 дена както там или застрелвани както по комунистическо време е въпрос на решение. Това за контрола върху собствениците, номера, чипове, глоби и т.н. са несериозни работи - смятам е ясно, че няма как да го приложиш на дядо на село или на лелката от блока: на подобна регистраиция практически ще могат да бъдат подложени само членовете на киноложки клубове, ловци, хора с елитни кучета, които така или иначе никога няма да ги пуснат да скитат.

Това с кастрацията, която била единственият метод, даващ резултати е пълна и абсолютна глупост. Кастрацията и пускането на свобода не дава НИКАКВИ резултати. Кастрираните кучета също умират след години, а на тяхно място пак идват нови - дали от провинцията или от поколението на некастрираните. По-големия процент кучета остават некастрирани - те са по-агресивни и изместват кастрираните от местообитанията им, размножават се и резултатът от хвърлените пари пак е нулев. Само че където има проблем - дават се пари за решението му и за това хилядите 'екоорганизации' подкрепят кастрацията - за да не им спре кранчето и да са вечно на хранилката. Също като 'защитниците на ромските права', които само смучат еврофондовете и нямат никакъв интерес от решаването на циганския проблем в страната, защото ако проблемът се реши, повече никой няма да им дава пари.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

etg

Цитат на: miTko - 21.03.2007 12:37
Има начин - регистрация, правила(има такива), строг контрол, жестоки санкции...В тая държава обаче тоя начин не е на почит. В никоя област.

Това е начина!!!
Ама нали се знаем що за народ сме.

Митко ти си от Пловдив, сподели с нас ефекта от Чомаковската(май той беше кмет) акция преди години, когато избиха за 2 дни почти всички кучета.
Има ли сега кучета в Пловдив? ... има нали.
Ако всички улични кучета са  убити("гениално") , защо по дяволите популациите се възстановяват, нима не виждате къде е проблема , че проблема е в "най-висшите" на тоя свят-хората.

Между другото статията е изключително неграмотна, 90% от примерите са с домашни кучета, вместо да затвърди тезите си , авторката само ги оборва.
Дори при случая в студентски град глутницата е водена от Дого аржентино( сигурно 6-то поколение помияр)-между другото единствената порода създадена за лов на хора. Къде е чипа на кучето, защо собственика не е осъден?

Айде тогава нямаше закон, ами сега вече има, къде са чиповете, а кастрациите.
Ма какво ше се морим дай да избием кучетата, нищо че след 2 години пак  ще трябва да ги избиваме. Какво толко ние си седим на диванчето има други , които ги трепат с лопатата.
Ние сме създали кучетата, ние носим отговорноста за тях!

Между другото, циганите, наркоманите, инвалидите , а и пенсионерите са ни в тежест що не ги избием, ей така по хитлериски да решим проблема.

ПП. за циганите съм навит :-D :-D
...шегувам се.  

Similar topics (1)

58901

Публикации: 0
Прегледи: 1845