• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 04:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Златна рибка - Хеликоптер

Започната от AQUASAUR, 17.04.2006 20:09

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Raven

златните рибки ми се струват малко неестествени,особено тези лъвски глави и онези със издутите мехури с течност около очите- приличат ми на мехури от изгаряне.има и някакви гърбави ,със странни перки и изобщо освен изроди честно казано друго не ми идва на ум.
признавам че вероятно са ценни екземпляри,плод на хилядолетна селекция,връх в искуството на естествената генетика - но от някои от тях тръпки ме побиват.особено от тези с туморите.
предпочитам естествените рибки,евентуално леко "пипнати" като някой живородки или дискуси примерно,но нищо повече.

освен това златните не са особено пригодени за аквариум,те не са и създадени за това.
по принцип както знаем са селекционирани преди над две хилядолетия за отглеждане в открити езерца и басейни- за това и създават такива проблеми в аквариумите.
ако си направя езерцето в двора непременно ще пусна някакви златни ,но в аквариум надали ще си взема.
но пък всеки си  се кефи на каквото си иска.златните имат известна индивидуалност като риби.

а колкото до Пикасо,Ван Гог и кубистите- това е тогавашна мода която в момента е бизнес и инвестиция- не случайно всичките са умрели бедни и луди.въобще не мога да си представя че рисунка на човек с квадратна глава и око в ухото е красиво- може да е искуство ,но не е красиво.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

Това вече не е за форум фотография. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

abaro

Ами за това говорех и аз. Не знам дали преместването е добро решение обаче.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

NO CARRIER

При условие, че 3/4 от мненията не са за снимката и нямат нищо общо с фотографията, по-добре в Лафче отколкото да ги забърша.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5

discus

Цитат на: "NO CARRIER"При условие, че 3/4 от мненията не са за снимката и нямат нищо общо с фотографията, по-добре в Лафче отколкото да ги забърша.

Премести поне снимката в един нов пост във фотографията, Ицо го е пуснал заради снимката все пак.

NO CARRIER

Късно е, само  Longanlon, dido могат вече.

dido

Късно е. Снимките изчезнаха ...  upset

Boby_

Цитат на: "abaro"Какво ви става бе хора. Един "специалист" по златните пусна едно "авторитетно" определение за шапката на орандата и вие всички тръгнахте като овце след него. Като е тумор това образувание на главите на орандите защо винаги е на едно и също място и с еднаква форма. Някой замисли ли се? И какво общо имат хубавите снимки с БОЛНИТЕ риби на Боби. Като не може да се справи с лечението им да си пусне темата в "Болести".

:lol: Много злоба виждам нещо тук. Е, за твоя сметка ще си остане, аз ще се въздържа да определям твоите изказвания с подходящи епитети, въпреки че не ми липсват такива. Само ще направя някои уточнения по същината на мнението ти.
Първото от тях е, че аз болни рибки нямам - снимките са примери за това колко генетични дефекти имат златните прасета и колко близо са туморните образувания по тях до преминаване от доброкачествена в злокачествена форма.
Второто уточнение ще е цитат от определенито за тумор на Америкаската асоциация по рака. Те определят като тумор всяко натрупване на клетки, които се делят повече от нормалното или не умират навреме, като правят разлика между два вида тумори - доброкачествени (неракови) и злокачествени (ракови). Шапката на главата на орандата съвсем точно отговаря на определението за доброкачествен тумор, но дори и да не беше така, тази раздута, подпухнала червеникава тъкан е всичко друго, но не и красива.
И накрая един безплатен съвет - ако на теб или на някой друг му харесва да гледа златни мутанти, няма нищо лошо в това. Да кажеш, че ти харесват, също не е лошо. Но да отправяш злостни нападки срещу някого, само защото той е казал, че не харесва златните свине, вече не е проява на културно отношение, а на нещо, излизащо извън рамките на комуникацията между хора със сходни интереси. [/i]

killiman

Цитат на: "dido"Късно е. Снимките изчезнаха ...  upset

Ами така ще е. Докато хората търсят и изказват негативни мнения. Форума е на път да изгуби един от най-добрите си фотографи. Търсете позитивното бе, хора! И на мен много неща не ми харесват, ама си трая. Нали се сещате, че точно с три поста може да се взриви форума?! И това само от един човек. Ами ако го направят пет?
Все пак акваристиката не е точна наука и имено разнообразието и я прави толкова интересна! На един му харесва, на друг не.
А за златните рибки.....Сигурен съм, че са в Топ 3 на аквариумните рибки, отглеждани в българсите аквариуми. Всеки сам да си прави изводите.

AQUASAUR

Боби, точно за тази етика и "проява на културно отношение" мисля че намеква и abaro... :idea:
Да, това е форум, и всеки може да си изказва мнеието...,
но в случая изобщо не става дума за това, какво точно ти мислиш за "Златните прасета" и Хибридите... :evil:
  и правото ти до го натяквш когато си искаш...:deal
Прсто като домакин(модератор) в един такъв квалитетен форум, най-малко на теб подхожда да даваш тон за подобен пример...
обсъждайки уж "тематично" и компетентно снимки в специализираия за това раздел :!:
Считам че е редно, всеки да се позамисля преди да изръси поредната си добавка и "принос"към някой пост – аджеба в кой раздел и тема се намира... :shock:
и доколко има смисъл точно това да сподели... :roll:
и изобщо нужно ли е да се завира там дето се предполага, че за някои е тема за положителни емоции, с неадекватен анти-спам ,
при наличие на достатъчно други вълнуващи го приятно теми в които да отрази и сподели съответните си емоции... :idea:  :!:  :?:

dido

Според мен. Ако някой си публикува работата - снимка, аквариум, дизайн или каквото и да е било там, и търси мнения по въпроса, трябва да е готов да получи всякакви мнения - позитивни, неутрални, отрицателни. Хора всякакви, вкусове всякакви - както е казало кучето, знаете...

Демек. Ако Ицо иска да си публикува снимките и не иска да получава отрицателни мнения и оценки за тях, нека да си заключи темата.

Според моята скромна преценка обаче не виждам защо коментарите върху обекта на тази снимка би трябвало да се забранят, та дори било те отрицателни. Снимката си е снимка, рибата си е риба. Неминуемо е коментарите да се разпределят върху тези два компонента на цялото. В случая нормално е хората тука да отбират повече от риби и да коментират рибата. Не знам и защо Ицо се обижда от това, че Боби примерно не харесва, ама хич златни риби...

AQUASAUR

Дидо, нямам нищо против тематичното обсъждане на симките ми...независимо доколко положително или не е то  :!:
Но в случая, пак повтарям, изобщо не става дума за това, а за нещо съвсем друго, за което надявам се повече хора да са ме разбрали... :idea:  :wink:

Boby_

Цитат на: "AQUASAUR"Дидо, нямам нищо против тематичното обсъждане на симките ми...независимо доколко положително или не е то  :!:
Но в случая, пак повтарям, изобщо не става дума за това, а за нещо съвсем друго, за което надявам се повече хора да са ме разбрали... :idea:  :wink:

Ицо, че аз какво нетематично съм казал? На снимката има оранда с  подпухнала червена тъкан на главата. Аз това виждам.
Значи когато ти казвам, че снимаш добре, това е тематично, а когато казвам, че не ми харесва обектът на снимката, това вече е нетематично?!?  :lol:
Хайде стига двойни стандарти, моля.

dido

Ицо, аз съм от хората, които очевидно не са те разбрали.

Публикуваш снимка в подфорум "Фотография". Това е форум, в твоята тема може да се обсъжда снимката. Щом като я публикуваш съвсем доброволно, значи поемаш "риска" за всякакви коментари относно твоята снимка. Е, получаваш всякакви коментари - от осанна до разпни го. И това е съвсем нормално. Дали ще ти коментират качестовото на снимката, на контраста, на рязкостта, на бевела по края, на фонта на надписа, дали е болднат или не, на кадрирането, или на мутиралата шаранова риба, това е абсолютно по темата. Пуснал си снимката затова в края на краищата. И друг път ако не ти харесва каквато и да е било критика по въпроса пиши отначало да знаем да не се изпускаме баси ...

Boby_

Цитат на: "dido"Ицо, аз съм от хората, които очевидно не са те разбрали.

Публикуваш снимка в подфорум "Фотография". Това е форум, в твоята тема може да се обсъжда снимката. Щом като я публикуваш съвсем доброволно, значи поемаш "риска" за всякакви коментари относно твоята снимка. Е, получаваш всякакви коментари - от осанна до разпни го. И това е съвсем нормално. Дали ще ти коментират качестовото на снимката, на контраста, на рязкостта, на бевела по края, на фонта на надписа, дали е болднат или не, на кадрирането, или на мутиралата шаранова риба, това е абсолютно по темата. Пуснал си снимката затова в края на краищата. И друг път ако не ти харесва каквато и да е било критика по въпроса пиши отначало да знаем да не се изпускаме баси ...

:bravo  :beer

Similar topics (5)

59027

Публикации: 1
Прегледи: 3473

43377

Публикации: 0
Прегледи: 1694

14172

Публикации: 16
Прегледи: 9393

33732