• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.03.2026 00:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Болест при моите риби.

Започната от kinsman, Вчера в 18:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kinsman

Хора, помагайте.
От доста време ми умират рибите. Мисля че причината е в някаква инфекция (воднянка?). Първоначално рибата изглежда че все едно е бременна, но не ражда продължително време. След което продължава да се надува и умира. Люспите не са настръхнали, няма видими петна по тялото, няма деформации по тялото и гниещи перки. Единствения симптом е подутия корем. От началото на подуването до смъртта са около 2-3 месеца. Засяга малки и големи.

Храня веднъж на ден, като поне веднъж на седмица правя пауза.

Ето една снимка:

jabeto

Ако храниш с една и съща храна опитай да я смениш.Може да получават запек и да не могат да се изходят и от там подуване.Има храни които се раздуват след като бъдат погълнати и могат да доведът до такива стомашни разтройства.Може все пак да третираш за воднянка.Ако качеството на водата е кофти пак може да доведе до стомашни разтройства.Прави по-чести смени на водата.Може да си направиш и тест на водата да видиш все пак дали всичко е ок с нея.

kinsman

Храня с 5-6 вида храни и гледам да ги редувам. Ползвам на JBL и Dennerle.
Сега като се замисля не съм ги виждал да се изхождат. Утре ще купя някаква друга.
Параметрите са перфектни. Фосфати 0.1-0.2; Нитрати 3-5; Желязо 0-0.05; Калий 5 и т.н.
Сменям по 30% всяка седмица.
Можеш ли да кажеш с какво храниш своите?

Similar topics (5)

36934

Публикации: 23
Прегледи: 10516

55128

Публикации: 6
Прегледи: 4608

31551

Публикации: 24
Прегледи: 19017

56501

Публикации: 6