• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.06.2024 02:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

помощ относно паразити при рибите

Започната от Тити Чакърова, 15.09.2015 00:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тити Чакърова

Здравейте!Преди да заминем за морето си купих нов анциструс като се върнахме беше изчезнал... След това умряха и другите два анциструса. После кардиналите ми умряха един след друг бяха 3. Тъй като много пътуваме не знам как са умрели първите два но последния беше надул корема казаха ми че това е воднянка. След това даниотата ми започнаха да се изгърбват стоят на едно място и умират... какво ли не четох навсякъде където питах ми казаха че вноса бил гаден и самите риби били недъгави и като достигнели зряла възраст започвали да се изгърбват. Наскоро направих тест на водата казаха ми че била толкова чиста че била като чешмяна. Пх-6-6,5. Сега даниотата ми продължават да се изгърбват едно след друго а част от неоните ми са с изпъкнали очи. Препоръчаха ми бактопур и ектопур с които третирах аквариума. Нищо не се е променило от тогава. Освен неоните и даниото женското ми рамирези е със силно издуто коремче не мога да преценя дали е от хайвер или просто е подуто от нещо друго. Също така забелязах че рибите - повечето имат странни изпражнения. Бели и дълги и женското рамирези ака някакво странно кафяво нещо което изглежда сякаш има топчета в него. Ще изпратя снимки. Моля за помощ от няколко месеца се опитвам да разбера какво не е наред ходих по акваристики и четох какволи не. Възможно ли е това да са вътрешни паразити и ако да с какво да третирам аквариума???? имам и друг аквариум но в него проблеми няма.
Ето инфо:

Дата на стартиране на аквариума:02-05-15
Обем на аквариума:60л
Височина:

Данни за водата:
pH 6 , амоняк не, нитрити не, нитрати не:
Температура:26=27С
Сменям по 10-15 литра на всеки 3-4-5 дни.
При смяната: Водата е понякога престояла и по често от чешмата като сипвам сера за хлор и нитривек. Водата е с температура 26-27 градуса.

Филтрация:
Аераторна помпа (без гъба):не
Аераторна помпа (с гъба):да
Вътрешен филтър л/ч:да- 900 лч
Външен филтър л/ч:не
Система за СО2:не

Филтрите работят непрекъснато

Промени в аквариума и оборудването през последните 20 дни:нова риба

Използвани препарати, лекарства през последните 20 дни:
бактопур, нитривек, акватан
Риби:
Полово зрели(видове, брой):6 неона golden neon tetra - 2 рамирези голдън - 4 данио рерио бяло и розово
Млади риби(видове, брой):анциструс албинос имам го от месец и нямам проблем с него
Нови риби през последните 20 дни(видове, брой):1 неон

Храна:
Видове храна: jbl люспи и замразена храна
Колко често храните рибките си:1 на ден
За колко време рибките изяждат порциите си: 2-3 минути

Растения:
Колко % от дъното е засадено с растения:85
Колко % са бързо растящи:10
Колко са плуващи:0

Грунд:сив обикновен
Дебелина на дъното:5-7см
Размер на камъчетата:средно големи

Осветление:30вата вградена лампа
имам и охлюви - nerite snails tiger and zebra

Ivan_S

Аз отглеждам африкански цихлиди и при проблеми с вътрешни паразити, които водят до блоут при тези риби, ползвам Флажил таблетки. До тук единственото съвпадение с твоите риби е, че рамирезите също са цихлиди. Нямам опит с американски цихлиди и не мога да твърдя, че Флажил ще помогне при вътрешни паразити. Ако някой от колегите потвърди, че върши работа, ползвай го (2 пъти дневно по 2 таблетки стрити на прах и разтворени предварително се дозират за всеки 40 л. чист обем вода). Здравите риби добре понасят препарата, дори и по-високи дози се понасят добре. Отбелязвам отново, че говоря за наблюденията ми само върху африкански цихлиди и никакви други. Ако това ми наблюдение е общовалидно, супер, но аз не мога да го твърдя, съответно да ти правя препоръки. Нека и други колеги да изкажат мнение.

Принципно рН 6-6.5 си е нисичко, но предвид на това, че отглеждаш данио, неони и рамирези, може да се приеме за ОК. За даниото е на долната граница, но вероятно са се адаптирали. Водата от водопровода, която ползваш за смяна с какво рН е? Да не би при смяната на вода рибите да изпадат в рН шок ...
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

FHM

Може да пробвате да храните рибите със сера бакто след 7 дни трябва да има ефект без да се хранят с друга храна. Друг вариант е да третирате водата с хлорнитромицин 7 таблетки на 60 литра вода. Със сигурност са някакви вътрешни бактерии щом има воднянка и изпъкнали очи. По принцип не би трябвало да е заразно освен ако рибите не са се хранили от умрялата риба.

Тити Чакърова

хлорнитромицин от аптека ли се купува? Също така сега забелязах че на един неон му е поразкъсана гръбната перка. Не би ли трябвало бактопура да помага при такъв вид инфекции... днес не съм хранила рибите и продължават да изхвърлят бели отпадъци а рамирезито същите кафяви от вчера. Не трябва ли да използвам някакъв препарат за вътрешни паразити... иначе ще пробвам с таблетките бакто после ако няма подобрение- някое от другите неща които предложихте... колкото до тест на чешмяната вода нямам с какво да я тествам в момента :ranting: :ranting: :ranting:

Публикациите са слети: 15.09.2015г 21:09ч


https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs7.postimg.cc%2Fsp4ooedej%2FIMG_2482.jpg&hash=f80021e969dc78b5fd601bce3ce1e60df324d0c5

Ето го рамирезито и странното изпражнение

Публикациите са слети: 15.09.2015 21:44

и това е бялото
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs17.postimg.cc%2Fq7arvvpjj%2FIMG_2484.jpg&hash=49cb184f81607a2fbe6d3685320cb04f6254024a

FHM

Да хлорнитромицина се купува от аптеката. Казвам го от личен опит по някога бактопура не действа в тези случай хлорнитромицина оправя нещата. Но не виждам да има гниене по рибите.

Similar topics (5)

50922

Публикации: 3
Прегледи: 3607

37217

Започната от iccoo


Публикации: 8
Прегледи: 3741

4320

Започната от doncamillo


Публикации: 8
Прегледи: 7247

58736

Публикации: 2
Прегледи: 2072

57542

Публикации: 1
Прегледи: 1411