• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.09.2025 01:02

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

240л цихлиди

Започната от jabeto, 25.09.2021 00:04

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

M14iro

Цитат на: VassetZ - 17.09.2025 13:18Мислех да слагам голям аквариум 180х60х60, но се разколебах, а и не вярвам панел да издържи близо тон, след като се напълни с вода и камъни.
Трябваше да се допиташ...

jabeto,извинявай  за спам-а.

jabeto

Цитат на: jabeto - 15.09.2025 13:20Здравейте колеги!Имам един въпрос.Може ли Анциструс да живее и да не бъде тормозен в аквариум с Малавийци(цихлиди)?Замислям се да сложа няколко бройки да хапват водораслите от камъните.

Снощи сложих един голям мъжки Анциструс при цихлидите да пробвам дали ще се разберат.Нощес към 2ч се събудих от някакви революции в аквариума.Викам си явно се бият за територия и ще се разберат.Е да ама малко след това пак имаше боричкане и нещо изпляска на земята и взе да подскача.Нямаше да ставам,но кучето стана и отиде да ръмжи и лае до аквариума.Нямаше как да не стана.Отивам и гледам Анциструсчето шляпа на плочките.Беше изкочил от зор от отвора в стъклото,който е изрязан за тръбите на канистъра.Върнах сомчето при другарите му в малкия аквариум.Явно няма да стане да съжителства с цихлидите.

_Kirilov

%)  %)  %) ++

Стига бе ...
Колко са ти големи цихлидите вече ?
Нямам представа какви ги вършат , както казах по-горе само съм виждал гибицепси при тях ... по над 20 санта из магазините  *HELP*

jabeto

Ми 10-12см имам и 2-3 малко по едри,но са много агресивни.И са 30+ парчета

mushroom

Някакво или няколко укрития? Ама по-добре не мъчи рибката, явно другите са зверове. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

jabeto

Сомчето е върнато в малкия аквариум при другите Анциструси и Коридораси.Укрития при цихлидите има много но явно го гонят.Така това са снимки на запуснатите аквариуми.Ще почвам да ги вкарвам в релси.Цихлидите сами са си направили наклона в големия аквариум.На няколко пъти подравнявам,но те пак така си го насипват и в лявата част се показва дъното и стъклото на аквариума.В малкия 60л.има само Анциструси и Коридораси.Първите бройки бяха подарък от колегата mushroom за което съм му благодарен и до днес :)След това и двата вида сомчета взеха да си се размножават по естествен път и си има доволно количество малки.Коридорасчетата малко по-трудно се размножават,но аз и не полагам грижи в тази насока.Всичко е по естествен път без намеси.И на двата аквариума вода се сменя когато се сетя, а това понякога се случва да е 1път месечно,но смятам малко да се взема в ръце.

Similar topics (5)

36650

Публикации: 6
Прегледи: 5975

52618

Започната от jabeto

Публикации: 163
Прегледи: 104321

59189

Публикации: 3
Прегледи: 2699

11315