• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 06:53

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Хоп, едни малки 45 литра.

Започната от bunzip2, 19.02.2024 20:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mushroom

"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

bunzip2

Абе чоплят го, ама не съм забелязал да е намаляло. След смяна на вода, имам чувството , че това се засилва. Стъклата побеляват доста бързо. Някаква упорита гадост е.

_Kirilov

Колко време продължава това ?
Аз имах проблем с "млечна" вода при новостартиран аквариум ... какво ли не слагах - нямаше оправия .
На края взех 70-80л вода от стар работещ аквариум и я сложих  в моя - два дни по-късно вече се избистри .
Имах и налеп по корените като при теб , но само по корените - два анциструса по 3 см за няколко дни изчистиха абсолютно всичко тогава.

bunzip2

Продължава вече почти месец. И не намаля по никакъв начин. След смяна на вода изчиствам всичко и след 2 дни се завръща с бясна скорост, дори става по-зле.
Не знам вече какво да го правя. Ще пробвам като сменям вода, да сипя от другия, макар че ми се струва, че и това няма да сработи  :-D

bunzip2

Друго си е да нахраниш гупите със счупени охлюви  :-D

mushroom

Хахахаха и аз редовно го правя тоя номер, ама малката е хитра с пинцета. Аз ги чупя с пръсти и веднъж хубаво ми се забучи част от черупката в пръста.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

bunzip2

Аз и натрошавам някой друг охлюв като станат повечко, слагам ги в една капачка до аквариума и тя от там греебе с пинцетата :D

bunzip2

VassetZ

Много готино! Моя на нищо не прилича след 40 дни...  :-P

Lightning_boy

Аквата е топ  *privet*

Пичове един въпрос за гупите, как натрошени охлюви??!?!   =-O
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

mushroom

Чупиш охлювчетата от аквата и пускаш отгоре. Докато падат гупичките ги кълват. Жива храна един вид. ( - :

bunzip2

Цитат на: VassetZ - 04.07.2024 08:45Много готино! Моя на нищо не прилича след 40 дни...  :-P

Дай му време. И аз имам един, който на 2 месеца и на нищо не прилича, ама започна да влиза в час.

Цитат на: Lightning_boy - 04.07.2024 08:59Аквата е топ  *privet*

Пичове един въпрос за гупите, как натрошени охлюви??!?!   =-O

Точно както е писал колегата по-горе, чупиш ги и като го пуснеш те го раздърпват докато пада :D

Lightning_boy

Колега, какво се случва при теб?
Върви ли си аквариумчето?
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Similar topics (5)

60063

Публикации: 3
Прегледи: 2627

18854

Започната от HADJOLOV

Публикации: 29
Прегледи: 13767

55310

Публикации: 142
Прегледи: 43735

40333