• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.08.2025 03:05

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Новия проект на Buhoff 285L

Започната от Buhoff, 10.06.2025 15:57

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

M14iro

По принцип предфилтъра го чистят когато се запуши.  По добре го почиствай всяка седмица/ако не го правиш/, за да не гният боклуците в него , които е хванал и за по добър поток .Биомастер-а имах предвид.
Всъщност, какво имаш предвид под натоварен ?

_Kirilov

Като за филтърен обем е ок , на тази дължина няма ли нещо друго да подпомага течението - няма как да стане със сигурност.
От тази гледна точка 307 ще вади добър дебит и ще се върти довата добре при правилно разположение на техниката няма да има мъртви зони.

Buhoff

Точно това имам впредвид че предфилтъра го чистя при всяка смяна на водата и винаги много задръстен вътре в кошниците има една гъба една вата  и другото е MATRIX. С флувала който има хубави гъби ще помогне за тая органика а и течението ми се губеше нещо в другия край или поне беше доста по малко. На Bio Mstera има и реактор закачен и той отнемма малко от дебита сигурно, пък и да имам подръжка ако нещо се случи с единия филтър. Сега е добре един срещу друг основнато струя минава отзад където са високите растения определено е по добре. Ще видя при смяна на вода какво ще има в предфилтрите и разпределя ли се мръсотията.

mushroom

Buhoff: Махни ватата и виж как ще е дебита.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Buhoff

Дебита си е OK. Смених водата днес и махнах ватата беше ЛАЙ...КАФЯВА.На нейно място сложих SEAHEM PURIGEN който си имам от преди но не съм го слага. Пред филтра беше определено по добре от преди, но Флувала не съм го отварял да видя как е щото е на няколко дни. Цианото ме дразни изключително много докато е нощ и сутринта го няма после като светнат лампите стане бум по целия пясък. Затова затъмних аквариума за няколко дни да се опитам да го ликвидирам. След като махна затъмнението ще намаля още светлината и като интензитет и като времетраене. Обмислям и варианта да направя два цикъла на осветяване с прекъсване от 1-2 часа между тях. Ще пробвам и ще наблюдавам докато намеря най-оптималния вариант.
Това е една от най-забавните страни на хобито да се справяш и да намираш решения на предизвикателствата които се изправят пред теб.  *DANCE*

Similar topics (5)

60063

Публикации: 3
Прегледи: 2934

9896

Публикации: 36
Прегледи: 19444

50100

Публикации: 11
Прегледи: 4780

6907

Публикации: 21