• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.08.2025 22:06

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Новия проект на Buhoff 285L

Започната от Buhoff, 10.06.2025 15:57

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

M14iro

По принцип предфилтъра го чистят когато се запуши.  По добре го почиствай всяка седмица/ако не го правиш/, за да не гният боклуците в него , които е хванал и за по добър поток .Биомастер-а имах предвид.
Всъщност, какво имаш предвид под натоварен ?

_Kirilov

Като за филтърен обем е ок , на тази дължина няма ли нещо друго да подпомага течението - няма как да стане със сигурност.
От тази гледна точка 307 ще вади добър дебит и ще се върти довата добре при правилно разположение на техниката няма да има мъртви зони.

Buhoff

Точно това имам впредвид че предфилтъра го чистя при всяка смяна на водата и винаги много задръстен вътре в кошниците има една гъба една вата  и другото е MATRIX. С флувала който има хубави гъби ще помогне за тая органика а и течението ми се губеше нещо в другия край или поне беше доста по малко. На Bio Mstera има и реактор закачен и той отнемма малко от дебита сигурно, пък и да имам подръжка ако нещо се случи с единия филтър. Сега е добре един срещу друг основнато струя минава отзад където са високите растения определено е по добре. Ще видя при смяна на вода какво ще има в предфилтрите и разпределя ли се мръсотията.

mushroom

Buhoff: Махни ватата и виж как ще е дебита.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Similar topics (5)

27503

Публикации: 3
Прегледи: 3999

23300

Публикации: 10
Прегледи: 4742

20371

Публикации: 11
Прегледи: 7537

17651

Публикации: 12