• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.01.2025 17:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариум на бай ви Васил...след 20 год. пауза

Започната от VassetZ, 10.06.2024 22:33

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

mushroom

VassetZ: Нямам си идея колега, аз торове и т.н. никога не съм слагал. Гледам само бавнорастящи, че там няма нужда да познавам Менделеевата таблица. Тука трябва оня алхимик bunzip2 да каже. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

VassetZ

До онзи ден не подозирах, че има микро и макро. Мислех си, че като бухаш СО2 и сипваш Флорената веднъж седмично нещата са бетон... :-D

Lightning_boy

Цитат на: VassetZ - 13.06.2024 15:32До онзи ден не подозирах, че има микро и макро. Мислех си, че като бухаш СО2 и сипваш Флорената веднъж седмично нещата са бетон... :-D

Нали затова е форума я, да се чете и да се ограмотява човек.  *bg*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

bunzip2

Цитат на: VassetZ - 13.06.2024 08:55Днес забелязах, че по листата на Лотус нимфея-та са се появили дупки! А охлюви нямам в аквариума. Много странно.
Дали вече не започва да се усеща дефицита на макро елементи? Ако да - как и какво е необходимо да започна да прилагам?

Липса на азот най-вероятно. Ако не започнеш да добавяш спешно, скоро дупките ще станат по-големи и повече и по повече листа, и други растения ще засегнат. Без макро, няма как да се получат нещата. Нимфеята може да мине и с руут таблетки някакви, тъй като има доста стабилна коренова система и предпочита да се храни от там. Но като цяло - без макро не става!

Цитат на: NO CARRIER - 13.06.2024 09:08Като е тръгнало на офтопик, сабале изстинах. Отварям форума - няма го. Отварям сайта - няма го. Баси. *CRAZY*

Нощеска имаше токови удари. Явно нещо се е случило и апачето беше забило. Рестартирах го и се оправи. *YAHOO*

Къде го хостваш, в къщи ли някъде?

bunzip2

Цитат на: mushroom - 13.06.2024 08:39С Ubuntu 16.04 LTS съм.
Gthumbs и gimp не могат да го отворят файла. Ама няма драма има къде, къде по-лоши неща на тоя свят. ( - :

Много ретро го караш. 16.04 няма живи роднини вече :)

VassetZ

Да, благодаря. Поръчах вече и чакам доставката.
Разместих и лампите малко на капака, че бяха по средата и 5/6 от светлината се концентрираше там, което водеше и до "скупчване" на растенията в центъра. Сега съм ги дръпнал леко към двата края и осветлението е доста по-равномерно.

mushroom

Цитат на: bunzip2 - 16.06.2024 22:22Много ретро го караш. 16.04 няма живи роднини вече :)

Е ми то ми е за както казваше в IT Crowd мацката... "Click, double click... email sending, email receiving". Ама стана шефка на IT отдела. ( - :
Пък че колко нови версии да са изкарали тези? Хич не съм гледал скоро, но имам ъпдейти от време на време.

P.S. Брях, брях 24.04 LTS имало... ти да видиш.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

NO CARRIER

ЦитатКъде го хостваш, в къщи ли някъде?
В по-предишната работа. Останахме в добри отношения с шефовете, а те са интернет доставчик, та на един кабел там. Старичка е машинката, бъгав е smf, ама това е положението. Да, има по-нова версия и ще трябва да седна да го ъпгрейдна и него. Може и едно убунту да му спретна, ама по-нататък.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

bunzip2

Цитат на: NO CARRIER - 17.06.2024 12:41В по-предишната работа. Останахме в добри отношения с шефовете, а те са интернет доставчик, та на един кабел там. Старичка е машинката, бъгав е smf, ама това е положението. Да, има по-нова версия и ще трябва да седна да го ъпгрейдна и него. Може и едно убунту да му спретна, ама по-нататък.

От всичкото deb базирано, най-най-най си обичам debian-a аз и тва е. Ако нещо затрябва хостинг, свиркай, мога да помогна с vps. Сега развиваме една хостинг компания, ако затрябва нещо - насреща сме.

Цитат на: mushroom - 17.06.2024 09:35Е ми то ми е за както казваше в IT Crowd мацката... "Click, double click... email sending, email receiving". Ама стана шефка на IT отдела. ( - :
Пък че колко нови версии да са изкарали тези? Хич не съм гледал скоро, но имам ъпдейти от време на време.

P.S. Брях, брях 24.04 LTS имало... ти да видиш.

Като ти казвам, че си назаднал  :-D , 16.04 няма официален съпорт вече.

Lightning_boy

ЦитатЕ ми то ми е за както казваше в IT Crowd мацката... "Click, double click... email sending, email receiving". Ама стана шефка на IT отдела. ( - :

Значи ... много ми прилича на моята шефка тая госпоИца ... Моята казва "много е лесно, драг и дропваш, няма кво да стане" :D :D
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

VassetZ

https://i.postimg.cc/XYT4FpBd/temp-Image-Rc-Zwxg.avif
на 40 дни
странното през цялата работа е, че с тоя филтър Sera Fil Bioactive 130 не се разбрахме - няколко риби умряха  :(  след като го пуснах в експлатация, а рибите са хелер, които издържат на всичко.
Та който иска - 100 кинта е филтъра работил общо 5 дни най-много, с гаранция, кутия и пълен набор от аксесоари!

bunzip2

Добре си е аквариумчето, само ми се струва, че предния план може да го окосиш леко.
А филтъра не би следвало да е проблем. То какво пък да му има, филтър ебаси.
Да не би да аквариума да не е бил добре зациклен и от там да са драмите с рибите?

VassetZ

Не знам! Показaтелите на водата са напълно в нормата! Преди около месец се опитах да пусна филтъра и рибите почнаха да лазят по дъното. Помислих си че е от фабричните остатъци по него, та плакнах всичко и киснах във вода дни наред. Интересното е, че с какъвто и да е било вътрешен филтър не е имало никакви проблеми до сега.
В неделя сложих отново филтъра и две риби заминаха, а иначе бяха жизнени и "щастливи" преди това...
Все едно някой ме е проклел - и в тоя ред на мисли, не се бъзикам - чисто нов филтър на 50% от цената.

mushroom

VassetZ: Е чакай. То ако изкараш стария филтър и изтупкаш нов с нова гъба, без грам бактерия в него е съвсем нормално за 2-3 дена да започне покачване на амоняка и от там проблеми с рибите.

VassetZ

Similar topics (5)

19056

Публикации: 10
Прегледи: 4717

33107

Публикации: 240
Прегледи: 64551

49662

Публикации: 10
Прегледи: 4771

40347