• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 01:50

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Подходяща CO2

Започната от milen_sf, 28.02.2006 23:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ilianidis

За въпросната газова бутилка можеш само да изместиш вътре газа с този на цо2,но не и да получиш газ под налягане,защото неговата течна форма поддържа високо налягане.То че става,става ,ама колко цо2 ше имаш???Много малко.Е затова не става.И никой няма да я пълни!!!С тая гооооляма бутилка ще имаш 100 пъти по-малко цо2 отколкото с една миниатюрка.Да не говорим за стандарти и т.н.

kpokcho

не е 100 пъти. грешен отговор на въпроса

Ilianidis

Тва 100 е условно,няма да давам точни данни ся,казах го като пример и забрави за тая бутилка!

tishovsx

Крокчо, приятелю, ако искаш пълни си и бутилка от кока кола с СО2 проблема си твой, ама някой от хората във форума ти казваме, че аджеба не става, козата си сака пръч.

Ако си толкова голям /акварист/ направи аквариум, отгледай растения, покажи го и ни натрии носовете, това е най-доброто нещо което може да направиш, ако нещо не знаеш/аз се съмнявам, защото според теб ти си велик/питай и ние ще ти кажем, ама да задаваш /научни въпроси/ с цел експеримени, просто не си уцелил форума.

Между другото, в тоя форум почнаха да се пишат големи глупости, кой разбрал, кой недоразбрал и всички се пишат "разбирачи" и гурота на всевъзможни теми.

=tishovsx=
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

zariio

Цитат на: "kpokcho"
Цитат на: "zariio"А разлика между обем и налягане правиш ли?
А под трансормация имах предвид да превърнеш бутилка прпедназначена за пропан бутан и издържаща около 10атм/поправете ме ако греша/в такава за со2 на която са необходими около 50атм :wink:Питай сега защо :D
Глупаво е да питаш, дали правя разлика м/у обем и налягане. Може би е ясно за повечето хора зависимостта между обем, температура и налягането. За т.н. трансформация още повече не разбирам нищо. Не съм искал да "превърна" бутилка от една в друга, а писах, че с преходник направен от шлосера може да се напълни празна бутилка за пропан-бутан с СО2. В думи като трансформации и превръщане не виждам смисъл - Имаш шише от лимонада, и вместо лимонада го пълниш с вода шишето нито се трансформира нито се превръща.

Всъшност нека хората които разбират да ми кажат:
Като се знае че, бутилката за пропан бутан издържа налягане 10 атмосфери, а тази за СО2 издържа (поне) 50 атмосфери,
колко обем газ СО2 е необходим за бутилка от пропан бутан от 20 Л, за да бъде налягането 10 атмосфери и тя да не гръмне?
Първо под трансформация имам предвид да преправиш бутилка за пропан бутан в такава за  со2.щом можеш давай.само незнам задавал ли си си въпроса колко човека в този форум имат бутилки с со2 и ти си първият сетил се за бутилка от пропан бутан :roll: но щом си такъв куражлия давай всички чакаме с интерес да видим/чуем /какво ще стане.Първо прочети малко повече из форума за со2/при какво налягане се втечнява примерно/и тогава задавай въпроси от рода на бутилка от пропан бутан издържаща на 10атм колко со2 ще издържи :roll:ставаш смешен :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

miTko

Пичове не си играйте с огъня!  :!:  Това е опасна работа!
Разни мои АКВАРИУМИ 

kpokcho

Цитат на: "Ilianidis"Тва 100 е условно,няма да давам точни данни ся,казах го като пример и забрави за тая бутилка!
Разбрах че е казано условно, то иначе е 4 пъти. : -)
Именно поради това бутилката от пропан бутан не е подходяща, за да имаш необходимото ниско налягане на която тя издържа, трябва да налееш в 20 литровия и обем само 5 литра СО2, което  прави ситуацията неудобна - да мъкнеш 20 литрова туба само с 5 литра в нея не си заслужава. Останалите мнения не искам да ги коменирам. Само ще вметна, въглеродния диоксид е около нас, и ние няма нужда понякога да изразходваме излишни средства за да можем да изпозлваме нещо напълно безплатно и намиращо се в практически неограничени количества.

NikolaV

Цитат на: "kpokcho"...Само ще вметна, въглеродния диоксид е около нас, и ние няма нужда понякога да изразходваме излишни средства за да можем да изпозлваме нещо напълно безплатно и намиращо се в практически неограничени количества.
Да духаме в аквариума ли предлагаш? :lol:

kpokcho

Цитат на: "NikolaV"
Не! Дори не съм предложил и същото в бутилката за пропан бутан. Ама ако на някой му се духа да ползва нещо друго... по темата: При изпозлването на аератор да "духа" в аквариума, ефекта е налице:
Това предполагам си го видял:
http://www.aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=3009
Знаят се, 3 те фактора които трябва да бъдат в оптимални количества за добра фотосинтеза:
Светлина, торени, CO2
Е момчето е показало, че може да се получи оптимума и с СО2 от въздуха. За 4 месеца, чрез предложения от тебе метод!

Stas

И пак забравяме температурата! Я да видим как растат при 20 градуса и как при 25.

zariio

Мале що мъка има по тая земя мале :bow
Абе Крокчо абе приятелю вземи почети преди всяко твое изказване че ставаш много смешен.по твоята логика излиза че няма нужда от бутилки за со2 ако имаме аератори :roll:
Мъка :wink:
Ти просто си уникален :roll:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

NikolaV

Крокчо, много те моля, покажи си аквариума пич! Вече мисля, че целия форум тръпнем в нетърпение да го видим.

kpokcho

Цитат на: "Stas"И пак забравяме температурата! Я да видим как растат при 20 градуса и как при 25.
Да така е, да не забравяме и другите фактори на средата които влиаят за развитието на растенията. Слолевия баланс в почвата също,... Аз по-горе съм оптимални условия за фотосинтеза, обаче а не за цялостно развитие на растение.
А това, което казваш с конкретни температури за кои растения става въпрос?
това предполагам си го чел:
http://www.aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=1828&highlight=%E5%EB%EE%E4%E5%FF

Цитат на: "NikolaV"Крокчо, много те моля, покажи си аквариума пич! Вече мисля, че целия форум тръпнем в нетърпение да го видим.
Ела да го видиш. 1во не мога да го покажа тук поради 2 причини:
1. нямам цифров фотоапарат и 2. Той е само на 1 месец.

Цитат на: "zariio"Мале що мъка има по тая земя мале :bow
Абе Крокчо абе приятелю вземи почети преди всяко твое изказване че ставаш много смешен.по твоята логика излиза че няма нужда от бутилки за со2 ако имаме аератори :roll:
Мъка :wink:
Ти просто си уникален :roll:
Ами какво да се прави. Момчето от онзи линк, много се е мъчило 4 месеца. Нали някой спомена покажи покажи... Ми аз не мога да покажа на момента. Ама други са показали. Къде е мъката при тях, аз ли не виждам разликата или снимките са фалшиви?

van40

Цитат на: "kpokcho"
Цитат на: "NikolaV"
Не! Дори не съм предложил и същото в бутилката за пропан бутан. Ама ако на някой му се духа да ползва нещо друго... по темата: При изпозлването на аератор да "духа" в аквариума, ефекта е налице:
Това предполагам си го видял:
http://www.aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=3009
Знаят се, 3 те фактора които трябва да бъдат в оптимални количества за добра фотосинтеза:
Светлина, осветление, CO2
Е момчето е показало, че може да се получи оптимума и с СО2 от въздуха. За 4 месеца, чрез предложения от тебе метод!

Абе светлината и осветлението са едно и също.

kpokcho

Цитат на: "van40"Абе светлината и осветлението са едно и също.
да бе, къде съм блеял, исках да напиша торене, Ще си променя мнението