• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.07.2025 12:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Най-лошата снимка (антиконкурс)

Започната от Boby_, 17.02.2006 10:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

Цитат на: "zmeq"Рибите бяха различни  :lol:

Да, видях мнението ти. Според мен спокойно може да е една и съща риба - това са Tropheus sp. Red. Младите рибки за минути си сменят цвета от бебешки райета до тъмночервено (или ръждиво) оцветяване като на възрастен. А да хванеш две различни риби на точно едно и също място в аквариума е много по-невероятно, отколкото това да е същата риба. Освен това почти 100% двете снимки са правени с не повече от десетина минути разлика и логиката говори, че ги е правил само единия от двамата участници.

dido

Да, коментарите на посетителите там бяха доста забавни  :lol:

zmeq

Ами стори ми се, че едната има доста изразени жълти раета (или черти по нея, не знам как се водят при този вид точно), а другата - не.
И затова заключих така  :roll:

Boby_

Цитат на: "dido"Да, коментарите на посетителите там бяха доста забавни  :lol:

Нищо забавно няма в това - излагаме се пред достатъчно широка публика , а после се чудим защо се отнасят по тоя унизителен начин с българите на запад.
Да не говорим за това, че единият от двамата хубостници много скромно се е кръстил "BG aquadesign".
Честно, отдавна не ме е било толкова срам, че сънародниците ми правят подобни неща, горе-долу откакто Стоичков псуваше съдиите.

AQUASAUR

:lol:  Браво на Boby_, че се сети да пусне тази тема...
ми аз и за това се оттеглих от този форум, поне за сега...  :wink:
Напълни се с всякакви неидентифицирани писачи...
темите и отговорите преливат от еродиция и съдържателност... :idea:  :lol:
а пък за последните фото-контести...виждам,че Всички сме на едно мнение...  :shock:

По отношение на поставения от Boby_ въпрос - ако трябва да си избирам "фаворит"... :roll: ,
то може би само Салвинито(№2) ми допада като интересна и качествена риба...,
но пък фотошопското "турбо"-оливане с цветовете е направо безподобно... :P

miTko

Аз пък не харесвам шестата - седи като пластмасова! Остро изрязана, увиснала в пространството и с прегоряла муцуна sick .
Разни мои АКВАРИУМИ 

dido

Абе то коя ли е като хората  :lol:

abaro

Абе и аз много трудно избрах ама моя номер е 3.
1. Опит за макро. Много тъжен поглед
2.Много тъпа снимка но сигурно рибата в това състояние е ценна.
3.
4.Постна женска. Брада отзад
5.Все пак добро като фокус макро.
6.Поза
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

aquamalawi

Не съм влизал отдавна във форума, и едва сега виждам оживената дискусия по повод двете снимки във CICHLID-FORUMA.

ЕТО КАКВА Е "СРАМНАТА" ИСТИНА

Тези снимки са правени в един и същ аквариум, в един и същ ден и час, но от двама различни фотографи-Боян Шушлин и Сашо Шушлин, като всеки ползваше собствения си апарат.
ИДЕЯТЯ БЕШЕ ДА НАПРАВИМ ТЕСТ НА НОВИЯ АПАРАТ OLIMPUS-аз снимах със стария а брат ми с новия апарат.
След като направихме по около стотина нелоши снимки решихме да изпратим две от тях и в CICHLID-FORUMA.
ТАМ АДМИНИСТРАТОРИТЕ СА РЕШИЛИ ЧЕ СНИМКИТЕ СА ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ ДА УЧАСТВАТ В МЕСЕЧНИЯ КОНКУРС.
Останалото го знаете:
БЕЗ  ОРГАНИЗИРАНО ГЛАСУВАНЕ И БЕЗ ФАЛШИВИ ГЛАСОВЕ ЕДНАТА СНИМКА Е ТРЕТА А ДРУГАТА-ПЕТА.
Две доста добри класирания с оглед на техниката с която снимат конкурентите.....

п.п. надявам се че след това обяснение нашия многоуважаван колега Боби ще се успокои и ще продължи да ни радва с полезните си и поучителни мнения по ВСИЧКИ въпроси в нашия форум

Boby_

Хич не ми обяснявай на мен кое как е. За мен е очевидно - познавам ви и двамата, наясно съм какви са роднинските ви отношения.
Проблемът е другаде - на явните обвинения в коментарите към снимките вие отговорихте с гузно мълчание, вместо да обясните положението. Това, гарнирано с факта, че и двамата сте си написали явно националността в профилите, а единият се е кръстил много скромно "BG aquadesign", е крайно неприятно за всички българи, които посещават Cichlid-forum.com. Проследих всички коментари и много добре видях, че никой от вас не се обади.
Самото ви решение да пратите две снимки от един и същ аквариум, правени по едно и също време, противоречи на етиката на подобен конкурс.
Ако искате, може следващия път единия от вас да държи апарата, а другия да натиска копчето, след това да се смените, а накрая да направите 4-5 профила и да пратите от всеки един от тях, защото авторският тандем е бил в различна поза.

tishovsx

IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

NO CARRIER

Боби, кажи коя снимка на кое място е, че ми стана интересно? Аз в последно време не съм ходил на оня сайт...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Boby_

Цитат на: "NO CARRIER"Боби, кажи коя снимка на кое място е, че ми стана интересно? Аз в последно време не съм ходил на оня сайт...

За тия още не е завършило гласуването.

AQUASAUR

Бояне(Шушлин), че се пооляхте с тази "инцидентна" некоординираност помежду си...иди-дойди,
ама поне от кумова срама трябваше да вметнете едно такова елементарно обяснение и в коментариите на ЦФ контеста... :idea:  :!:
Уж конкретно ти беше най-загрижен да не ни обявят Нас-Българите за "злонамерени манипулатори"... :evil:
а сега си затрая и "ни лук ял, ни лук мирисал"...
а афиширайки така гръмко Националната си принадлежност там...:bg
Boby_ е прав, че това са си негативи късаещи всеки един от Нас... :oops:  :wink:

sk4

Similar topics (5)

5553

Започната от Martins

Публикации: 26
Прегледи: 12565

4770

Публикации: 16
Прегледи: 9414

3022

Публикации: 66
Прегледи: 23739