• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.06.2025 02:11

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

До автомобилните специалисти

Започната от Деян, 01.11.2013 12:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лора

Щом искаш немска кола, купи си такава.
Слабите места на Опелите са калници, подкалници и прагове. Имай го предвид. Ако не се наложи ремонт по ходовата част и двигателя, всяка година ще се налага нещо да кърпиш. Иначе са икономични.
Голфовете... не знам защо така и не можах да ги харесам тези коли. Возят като каруца. Т.е. много твърдо, сковано.. Иначе са бегачки.
Ако аз трябва да си купувам кола бих избрала Волво или Ауди. За нашите пътища са идеални. След година, две и аз ще съм на този етап и тогава ще тегля плюсове и минуси. Но аз държа да е голяма кола. Да не говоря, че съм се насочила към пикапчетата шараните, еспейса... Но то е защото сме голямо семейство и искаме семейна кола.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Antuni

Деяне "слушай какво ти пее радиото"....

Вземи си голфче. Гледай да е читаво и няма да те остави на пътя. Слабото место което са изтъкнали колегите за демферния съединител се оправя много лесно. Слага се от пасат 2 или голф 2 и си куршум.... А най добре да си я вземеш колицата без хлопащ маховик на съединителя. Той се чува така че и въобще да не разбираш ще го чуеш. За останалите марки мога да пиша плеяди просто но няма да ни стигне времето. Само ще вметна за "Япончетата". Всичко за тях е повече прехвалено отколкото реалност. Взимал съм доста японски коли и нямат продаване :-D :-D. Единственото което продавам бързо от японските е Honda CRV. Това е нещото което се продава веднага но си има причини за това. За Френските коли малко са като френските жени с "меко окачване"... :-D :-D С няколко думи Френска кола не повече от 4-6 годишна и то с 2.0 HDI мотор, всичко останало е.....
Италианска кола - само нова от магазина иначе олеле....

Продал съм доста автомобили и съм ползвал още поне над 10 различни за лична употреба. Аз обичам да ги сменям ако не всяка година поне през година време. И затова мога да ти говоря за всяка една марка и модел но ще спра до тук за да няма и сърдити. *DRINK*

0899808552

Светльо

Аз, имам италиянска кола фиат браво и съм си доволен.Бих ти препоръчал следващия модел Стило. *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.org%2Fandap7h8x%2F0028.jpg&hash=0f2159d9dc2d2368025d3aadbe2322c946afa7c8

tova_onova

+1 за Японските автомобили. Карам Нисан Примера вече 80 хил. км. единственото което съм сменил по двигателя е водна помпа, която струваше 46 лв(среден клас). Специално бензиновите Примери до 2002г. са със верига, а не с ремък. От към возия е много комфортна. Баща ми пък кара дизелова Примера. Навъртял е по-малко км. , но не се обаждала въпреки, че е вече на 15г. Иначе за твоя бюджет ти препоръчвам Нисан Алмера. Дизелите са доста икономични, пък на дълъг път  със сигурност са доста по-комфортни от корсите.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.postimg.cc%2Fm2lrhhjmx%2FNissan_Almera_1_5_SE_Uk.jpg&hash=5c316be7dea608c05fa7003edc6901a7e8aa7c2b

Giorgio_Armano

Аз си мисля че задкормилното устройство е най-важното на автомобила.
Карах преди ОПЕЛ АСТРА.Смлях я от каране и почти никакви дефекти единствено дето и загниват прагове и калници.Сега съм на ван ПЕЖО от ноември миналата година до сега 30 000 километра без никакъв проблем с колата или ремонт(като не се броят задължителните като смяна на масло и ремъци).Ако я гледаш както трябва и тя ще те вози без проблеми.
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

a__andreew

Здравейте колеги, много тогава тема е това, защото всеки има различен вкус а пък и размери. На едри хора е трудно да се побират в малки коли и затова е малко трудно да кажете на даден човек вземи това и ще си писнете идеално. Друг е въпроса , че има разлики в една и съща кола в различни ръце. Имам в предвид, че на колата ако не се сменяват консумативите ще се вкараш във филм. Аз лично те съветвам отиваш и сядаш в различни видове и модели на коли и ще разбереш  коя е ще ти пасне. Всяка си има предимства и недостатъци и всеки, който има и е доволен от даден модел ще ти го препоръчва. Аз лично съм привърженик на моделите 4х4 , че карането по нашите пътища са си чист офроуд.

_777_

Бах маа му,и аз си мислех че след 13 години в бранша с автомобили съм поне малко в час с тях. =-O
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

свилен стефанов

Колеги,само едно ще ви кажа.Един е Господ на небето и една е колата на земята  М–––––С.
Поздрави!!!
От повече глава не боли.

Лора

Автомобила не прави човека. Ако си шофьор и на каруца да те кача, ще я караш по правилата. Не знам Деян от кога има книжка, но ще му кажа, че не книжката кара колата, а задкормилното устройтво, както е казал Жоро. Това каква марка кола караш, не е застраховка живот на пътя.
Дидо, за да избереш колата която ти приляга най добре е нужно тестване на различни марки автомобили. Като устройство автомобила е един същ. Върви с гориво. Но ти вече си се спрял на немски автомобил. Съветът ми е, да не си го взимаш много мощен. Купи си един таралясник, на който да се пречупиш, като шофьор, да оттренираш ситуации, както в зимни така и в летни условия. И най вече, да караш съвестно, трезво. Пази другите на пътя, пази и себе си и не разчитай на другите да те пазят така, както ги пазиш ти. Никой няма да ти даде предимство, но не трябва и да нахалстваш за такова.
Аз съм на 32г и имам само една категория, която изкарах в техникума в който учих. Категория Т. Сега сериозно се замислям, да изкарам един любителски курс, защото ми писна да викам роднини да ме карат, де до болница, де до село... А да се тъпчеш в маршрутка Русе- Свищов, с две деца и сакове... Мъкааа и в повечето случаи, никой не ти отстъпва място и стоиш правостоящ. Но! На тези години, аз вече се страхувам да рискувам. Не защото съм дърта, а защото трябва да нося отговорност за още 3 живота на пътя. Не съм толкова смела, макар зодията ми да говори друго. Искам не искам, ще се наложи да изкарам курс.
Отплеснах се, но мисля, че схвана мисълта ми. Нека някой твой приятел, ти довери колата си да го закараш до някъде. Малко или много това ще ти помогне. Кола винаги може да си купиш. Първата трудно се забравя (като жената).

ПС. Помниш ли камарото от Трансформърс... Какво учукано беше, а в какво се превърна. И твоя Бъмбъл Би ще се появи.
Без да почупиш нерви за ремонт, няма да си харесаш марка.  *DRINK* *DRINK*

Айде, че много дълго стана...

В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Mirobg

+1 за Хюндай. Много здрави. Карам купенце 98 от пет години и до момента съм съм сменял само един датчик. Работи като часовник. Неудобството е ,че е двувратка,но компесира с визия,вози твърдичко,но взимаш завой с 90 и не го усещаш.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Лора

Защо пък не си вземеш някоя Лада. Евтина поддръжка, части... Е, малко зимата нямат парно и лятото климатика не работи, но за градски условия и дълъг път се справя доста добре. ;-)

danielm

Примерите с такситата и полицейските астри за мен ама хич не са показателни за каквото и да било!
Такситата - никой таксиджия не си избира сам автомобила. Фирмата взима колите и ги дава на лизинг на таксиджиите на тройна цена. Те нямат избор, защото лизинг на тях няма кой да даде. Те си избират автомобила колкото и тираджията си избира TIR-a!
Не знам защо мислите, че избора на автомобилите в МВР е следствие на рационално мислене и опит за оптимизация ...  *ROFL*!

Не е никак лошо да се гледат масовите автомобили, които навъртат по много километри, ама нека да са тези, които ползват частните компании с големи флийтове и търсят бюджетни aвтомобили (махаме за представителните нужди)! Там вероятно  :-D се смята доооста - покупна цена, обезценка, сервиз, разход на километър, тотал кост за 200 000км ...
Аз лично служебни Голфове ... не съм виждал много!

Peakone

Темата е абсолютно излишна и бих казал вреди на избора ти. Много е относително. Въпроса е ти какво очакване имаш от автомобила и кое най-ще ти легне на сърцето.

Аз лично съм бивш собственик на Мерцедес, после съвсем случайно се сдобих с Ланча... ами от италианските не можеш да ме върнеш в скучните велики немски машини. Но това съм аз - индивидуалист, който обича комфорта, детайла и удоволствието от шофирането, а за друг показателно, че даден автомобил е хубав е колко яко може да я наблъска със зарзават и ремъка да струва 20лв... Търси автомобил, който ТИ харесваш и който отговаря на изискванията ти, а не някой, който са ти препоръчали във форум. После вече търси информация за обичайните болежки и къде евентуално да търсиш изненади ;)

tahio

Здравей, тъй като ще купуваш употребяван автомобил, сравнение е трудно да се прави на различните модели. Според мен търси запазен автомобил, а не конкретна марка и модел. Коментари от рода на голфовете са най здрави, японските са най- не знам си какви, може да са валидни за нов автомобил. И най-здравия модел ако е спукан от каране и неподдържан ще ти скъса нервите с ремонти. Нали все пак всяка част си има определен експлоатационен период, след което дефектира. Разбира се при различните модели това е различно.
И все пак кола (употребявана), жена и прасе се вземат на късмет.

djibarov

Поддържам горното мнение - трябва да се избира внимателно кола 2-ра употреба! Това означава задължително да се иска проверка в сервиз или поне с познат автомонтьор на място. Аз съм сменил вече 3 опела - кадет, аскона и вектра и съм останал доволен - сравнително евтина за поддръжка марка. Сегашните корси са също в класа на икономичните градски коли. Ако ще се кара предимно градско...