• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Морските аквариуми на Ангел Христов

Започната от Ангел Христов, 22.07.2011 20:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ангел Христов

Добро утро. Докъде я докарах ....утре сутринта ще местя временно сегашният аквариум малко встрани от настоящото му място, тъй като там пристига новата система. Това включва и местене на висящата лампа. Надявам се, че като източа около 60 литра от водата в аквариума, ще може да успеем да го вдигнем и преместим без особени затруднения.
Живот и здраве този уикенд като монтираме новата система, ще започвам да я пълня и съответно да прехвърлям всичко живо от сегашния аквариум в нея.

Първоначалната ми идея е, да го напълня  с прясна вода и да стабилизирам солеността,температурата и другите параметри, след което полека лека да смеся двете води и след това да започна да прехвърлям живинките...

Моля, всеки, който е прехвърлял една система в друга, да дава акъл, защото челният опит е най-ценното нещо  :-D Ще ви държа в течение... :-)
Ангел
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

VeL

Успех с новия проект. Относно местенето, поне аз бих изчакал да се завърти цикъла в новия съд преди да местя каквото и да е живо в него /разбирай риби-корали/. Това, че ще преместиш вода/живи камъни единствено ще спомогне за по-бързия цикъл, но няма да спести процеса.

vankata_032_pld

Цитат на: VeL - 16.08.2013 10:35
Успех с новия проект. Относно местенето, поне аз бих изчакал да се завърти цикъла в новия съд преди да местя каквото и да е живо в него /разбирай риби-корали/. Това, че ще преместиш вода/живи камъни единствено ще спомогне за по-бързия цикъл, но няма да спести процеса.
+1 Подкрепям напълно идеята.Изчакай да мине кафявата фаза и чак тогава слагай нещо живо вътре.

Ангел Христов

Мерси, колеги... със сигурност няма да избързвам с местенето :) поне на търпение се научих покрай морската акваристика  :popcorn:
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

sano-pets

И аз минах по-този път - та ще дам малко съвети и аз!!! За да преместиш стария на ново място - източи колкото може повече вода (в шишета )- после ще я върнеш в аквариума, нямаш си напредстава колко ще тежи дори и почти изпразнен!!! 

И щом имаш търпение - чакай !!! Не бързай да местиш нищо!

Ангел Христов

С огромни благодарности на Тонино за чудесната изработка на аквариумите и на Марио за стабилната стойка *privet* *DRINK*
Вече мога да се похваля: новата система пристигна, хубавото предстои!
Малко инфо:
дисплей - 80х80х40 см. с вътрешна преливна колона - 256 литра по размери;
съмп - 80х70х40 см. с 5 отделения - 224 литра по размери,
- водата в съмпа ще се движи по посока на часовниковата стрелка.
Връщаща помпа - SICCE 4, 3 500 л/час макс.
Това е засега....
Ще ви държа в течение!

P.S. Да отварям ли нова тема, или тука да си пиша - въпросът е към Стоян :)
Вече няма да е много подходящо да пише нано  :-D

Стоян Михов

Браво  *BRAVO*!
Чудесен аквариум. Чакаме развитието и да постваш много.

Цитат на: Ангел Христов - 18.08.2013 19:34

P.S. Да отварям ли нова тема, или тука да си пиша - въпросът е към Стоян :)
Вече няма да е много подходящо да пише нано  :-D

Изцяло зависи от теб :). ако искаш да започнеш наново, отваряй нова тема, ако искаш да продължиш тази, за да се вижда еволюцията, няма проблем - мога да сменя името например на "Морските аквариуми на Ангел Христов" или нещо такова, каквото кажеш.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Ангел Христов

Благодаря, ще поствам разбира се :) И може спокойно да ми смениш темата точно така, както си го написал - спести ми време, а звучи добре: "Морските аквариуми на Ангел Христов"
Поздрави!  *DRINK*

Стоян Михов

https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Ангел Христов

dafil

Мммм-перфектни размери!
Дано всичко върви както си го замислил *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

tonik99

Е супер е това вече си е сериозна работа много ми харесва. *THUMBS UP*

камен чочев

Геле, честито още веднъж. Перфектна изработка, както винаги, от Тонино. Геле, с много търпение и постоянство може да стане едно прекрасно рифче. Желая ти само положителни емоции. Успех

Ангел Христов

Благодаря на всички за добрите думи!  *privet*

kamos

Един тъп въпрос- сложил ли си подложка между аквариума и рамката?
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Similar topics (3)

25187

Публикации: 55
Прегледи: 24680

41453

Публикации: 6
Прегледи: 8371

27099

Публикации: 27
Прегледи: 14108