• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 15:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

18+ Не си спестяваите истината!

Започната от Vlado, 31.01.2006 02:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Vojda

Хора,първо да ви кажа ,че всички пишещи в този форум ви уважавам по някакъв начин и да не ме разберете погрешно,в темата прочетах доста мнения ,с които съм откровено несъгласен.То верно ,че ни е "дадена" свободна воля ,за да можем сами да избираме "пътя"си,ама айде стига сега.Не мислите ли откровено,че няма такава изродщина като във фюлма?!Аз смятам,че отношението към тези животни е отзвук на светогледа на тези хора.Че това по някакъв начин им доставя някакво извратено удоволствие.Аз остро съм несъгласен с такова отношение към животните(каквато е целта на темата),но "интимната" ми мисъл е че това са хора с явно изразени психични отклонения до една или друга степен (дори да звучи малко пресилено) и това отношение се пренася и към себеподобните!Няма шанс просто тези хора да имат нормално поведение!Мисля ,че всички ще се съгласите с това!Сигурен съм,че има хиляди други "по-етични" начини да се вземат кожите на тези животни (щом до там се опрират нещата).
За ловуването,съм по-скоро съгласен с Raven.Това наистина си е общо взето начинът за контролиране на популациите,но до тук.За съжаление съм присъствал на разговори на бракониери,където тяхното няма нищо общо с това.Техния "лов" много наподобява "дрането" във фюлмчето и смело мога да твърдя , че това си е начин на мислене по принцип,а не спрямо само един аспект от живота им!!!Нали не смятате ,че този човек вечер ще се прибере при детето си ,ще го целуне по челото и ще си мисли само розови неща! :wink:
С уважение!

Raven

за ловуването естествено че имам предвид съзнателните ловци които общо взето не бракониерстват защот закона е строг а глобите са огромни и никои ловец не би си рискувал билета за един бракониерски лов.

бракониерите обикновенно са "шаренодрешковци" - нови ловци -мутри със прясно купени билети.

освен това всичко зависи от конкретният район и дружинка- във този в които аз ходя няма бракониери просто защото местните не го позволяват- така се е случило.в райони във които има корумпирано ръководство на районните секции на БЛРС- там има и бракониерство- пример :ловно стопанство Костенец.

аз мразя бракониерите искрено и лично и ето сега ще ви кажа защо- принцип е когато животно се простреля ,то да се проследи и доубие.ловците винаги го правят,но бракониерите нямат тази възможност естествено-  да обикалят наляво надясно и са на принципа - квото падне -падне.
та ето и един конкретен случай който има връзка с темата- преди няколко години видях в гората край Лобуш сърна простреляна в стомаха ,истрелът беше от преди близо седмица ,целият стомах и вътрешности бяха изпаднали и всичко беше гноясало и пълно с червей.
сърната беше жива и ходеше.

ловът на сърна по принцип е забранен от около 30 години и естествено истрелът е бил бракониерски.
та за това бракониерите ги слагам в една графа с боклука на вселената.

честно казано аз повече си разхождам кучето отколкото ловувам- за последните три години съм отстрелял две патици- при мен е малко наследствено положението с ловът,но важното е че отношението към животните няма връзка с това дали човек е ловец или не,всичко си е в нас.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

zariio

Айде стига с тази тема.що не го спестим поне на тези дето не са го гледали това извращение.като приказваме или се караме няма да променим мирогледа на някой дебил.ако няма никой против моля да изтриете линка
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

killiman

Напротив, темата е много интересна! Поне няма да се пише и обяснява на някой "новобранец" как да си отгледа 2 златни рибки, 3 шлаера и 5 принцеси в 17 литровото аквариумче. :) Дори и да не се дискутира филмчето не би означавало, че такива неща не се случват.

Мисля, че истината е някъде по средата, както винаги. Ако животните в тези географски ширини се убиват масово, то това затруднява смъкването на кожите, защото замръзнало животно се дере страшно трудно. Но би могло да се помисли за някакво предварително упояване на животните.

Trifcho

Цитат на: "zariio"Айде стига с тази тема.що не го спестим поне на тези дето не са го гледали това извращение.като приказваме или се караме няма да променим мирогледа на някой дебил.ако няма никой против моля да изтриете линка

Да се изтрие линка е точно срещу това за което се боря! Информираност. Не съм почнал темата (тоест Vlado я е почнал тука, за което му благодаря много) за да шокирам, настройвам на основа цвят на кожата, защото е интерена тема или каквото и да е било друго.

Просто ми послание:
ВИЖТЕ КАК СТИГА ДО НАС....(линка)! НЕ КУПУВАЙТЕ! ПРЕДАЙ НАТАТЪК!

Наистина много хора(потребители или бъдещи потребители) не знаят или немогат да си представят за какво става въпрос.

п.с. Мерси много на всички които са ме разбрали и правят нещо по въпроса.

Trifcho

Ето и как изглеждаме в очите на другите държави.
Забележете заглавието.

http://iwns.org/content/view/162/87/lang,bg/

Има много какво да правим. Можем да почнеме от информирането на хората. Това което се опитвам да направя аз и естествено с помоща на хората който ме разбират и  примат, че това зависи от всички нас, а не от някой жълторко на незнам си колко хиляди километра от тука.

NO CARRIER

Аз пък викам, че ако спрем да пишем в темата, тя самичка ще изчезне в дълбините лека полека. :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

GASOLINA

включвам се доста късно по темата,но съм потребител от скоро.Едно от първите неща които видях беше тази тема.Естествено не догледах до края клипа,защото някаде около 15секунда се разплаках и го спрях,а после и едва заспах.Гадно е ,наистина,но не мисля че решението е асоциацията за закрила на животните,едвали всички те са вегитарянци и носят обувки от балатум а не от кожа,както и всички ние.По скоро решението е в самия начин на умъртвяване,защото именно това е нещото което кара хората да се отвратят от клипа.Сигорна съм че повечето от вас имат село и са виждали как бабите и дядовците колят прасе или каквото и да е,това не е ли пак малко гадничко?Но когато после хапваме бахур или кебап е вкусно и ни е топло зимата с вълненото одеалце нали.Животът е такъв-гаден.за да оцелеем трябва да се храним,но естествено не и да бъдем безчувствени.Проблема не е в това че животните се убиват за да може някоя си жена да носи хубаво и скъпо палто,а в това че няма закон който да определя начина на омъртвяване. :!:

cihlidi_fan

Ебаси гадното  :evil:  Мама и да ..... на тея нещастници!  :evil:  Само да имах възможност, ако видя как някой се гаври по този начин с животното, ще го заколя жив! :box  :box  :box  :box  Как може такова безобразие, няма ли някакъв начин да се умъртвяват преди коленето, ами ако аз тръгна да тъпча главата на тоя нещастник, дето го прави на клипа? Ей значи.... съжалявам, но и те са животинки да го....не може така, това не е начина според мен. Нямате си и представа, колко съм разгневен от това, даже нямах представа че става така. Просто.... не не... спирам ще счупя нещо :!:  :evil:  :x
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

Pac

Някак съм я пропуснал тая тема. По-гадно нещо не съм виждал!!! Принципно съм гледал какви ли не гадости и не ми мигва окото, но това и  аз не можах да го догледам. Някой в началото на темата беше казал, че хора дерат живи, какво остава за животноте. Е сигурно е така, но на мен лично ми е жал повече за животните. Не мога да обясня защо е така, но ако видя сгазен човек и сгазено куче, за кучето ми е жал повече. Някак смятам животните за невинни по дефиниция. В смисъл животното е като малко дете. Никога не съм разбирал хората които хвърлят камъни по уличните кучета и т.н. Помня от детските си години разни случаи, които са оставили дълбоки следи в съзнанието ми. И до ден днешен не мога да ги проумея. Всеки път ми става гадно като си помисля. Хванал човека едно врабче, завързал го за една мрежа и го стреля с прашка, а то си е още живо, накрая остава само някаква окървавена безформена топка. Или пък котка разпъната жива на кръст. Хората които правят такива неща според мен са ненормални. За съжаление ги има и хич не са малко. Просто някои хора се отнасят с животните все едно не са живи същества, а само някакви гадини които им се пречкат. И си правят кефа като ги измъчват. ИЗРОДИ са това, не хора...

Малаваеца

Каква е тая нечовещина , какво е това отношение! Тия хора жал нямат , за бъдещето не мислят!Кожи - всичко това за пари! Живи ги дерат - господ тъпкано да им го върне - тях така да ги одере!В ада да гният тъпанарите! Хора убивайте , какво са ви направили животните!

miTko

Цитат на: "Малаваеца"Каква е тая нечовещина , какво е това отношение! Тия хора жал нямат , за бъдещето не мислят!Кожи - всичко това за пари! Живи ги дерат - господ тъпкано да им го върне - тях така да ги одере!В ада да гният тъпанарите! Хора убивайте , какво са ви направили животните!

Алооооооооооо! :evil:  :evil:  :evil:  :ang
Разни мои АКВАРИУМИ 

Малаваеца

Цитат на: "miTko"
Цитат на: "Малаваеца"Каква е тая нечовещина , какво е това отношение! Тия хора жал нямат , за бъдещето не мислят!Кожи - всичко това за пари! Живи ги дерат - господ тъпкано да им го върне - тях така да ги одере!В ада да гният тъпанарите! Хора убивайте , какво са ви направили животните!

Алооооооооооо! :evil:  :evil:  :evil:  :ang
Точно така , като искат да Убиват някого , да се убиват свинете гадни , какво са им направили БЕЗЗАЩИТНИТЕ ЖИВОТИНКИ!Не животните са много , че трябва да се убиват - лошите хора са много - тях да дерат!

Longanlon

Смятам дискусията по темата за отдавна приключена.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b