• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.06.2025 11:45

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Омекотителна инсталация

Започната от Ilianidis, 24.01.2006 23:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ilianidis

ЦитатКупуваш чист етилов спирт /ЧЗА/, добавяш от тази води, и после по народните рецепти- я горена захар, я конячен дестилат/ концентрат/ и т. н.
Недей издавай,че ще ми изядат хляба:)Точно по мойта професия.Базикам се.Ша земат да ме търсят после икономическата за менте.
А за омекотителна не се хаби,вече говорих с две пловдивски фирми,но се отказах от идеята да ползвам смола.

Тони

Цитат на: "Joro Vn"
Купуваш чист етилов спирт /ЧЗА/, добавяш от тази води, и после по народните рецепти- я горена захар, я конячен дестилат/ концентрат/ и т. н. Има и други приложения... :wink:

:drunk Последно, в аптеките  беше с рецепта. Май после му сложиха акциз и сега излиза като се разреди и се нагласи, почти колкото евтина водка.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

dido

Цитат на: "Тони"offtopic
Цитат на: "Ilianidis"За пиене ве Тишо:).........
От твърдата вода се получават камъни в бъбреците :doctor

Това е вярно, затова на баща ми му препоръчаха да пие минерална вода  :lol:

Ilianidis

Анджик,тя дето има десетки пъти повече соли :beer

dido

Всъщност минералната има доста по-малко соли от Добричката, затова и му я препоръчаха  w00t

Ilianidis

Минералната е силно минерализирана,много хора се бъркат в това!Само,че при нея качествения и количествения състав и пх-то благоприятстват лечение от камъни и много други работи:)А дестилираната или омекотената също не са за пиене.Липсват ценни минерали необходими на човека.Дестилираната е само за всички видове алкохолни напитки бе хора:)Малко за рибоците,малко за акумулатора,малко в антифриза....ехееее,стига толкова.

dido

Абе ти не си виждал силно минерализирана, затова така приказваш. Като се къпя в Добрич, после ми е насинена главата и ми хрупа между зъбите  :lol: Минералната е като дестилирана сравнена с питейната ни.

Ilianidis

Тъкмо се изпират дрехите по-добре:)И не ти трябва гел:)А знаеш ли как се мият ръце в мека вода:)Нема измиване:)Е ако си гледаш там растенийцата имаш повод да си купиш една инсталацийка като мен:)Малко са капризните растения,но кабомбата ми откак я преместих в мека вода,тръгна без торове,нито пък вкоренена.Само силна светлина и ц02.Ротала макрандра е с подобни изисквания.Затова ми е мерака за RO.

tishovsx

Да дадеш толкова пари само за една ротала макрандра...то бива маниаци , ама като тебе :wink:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Ilianidis

Оказа се,че не са чак толкоз много 8) Е ти си имаш мека вода,лесно ти е на тебе:)

tishovsx

Да ама, аз искам цихлиди да гледам, ама нейсе със тая мека вода :?
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Ilianidis

Всички процеси обратни на природните са много скъпи,като моя например,докато при теб....само ще ги добавиш тея соли и готово.

comar

Joro Vn

Цитатинтерсно!
Така е! Аватарчето е на ниво относно интернационалната дружба между расите. Половин час вече не мога да откъсна очи от него, и що идеи ми хрумнаха :wink:  :D.
Добре дошъл /а  :!: