• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 18:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Огромно разочарование от "РОДНАТА ПОЛИЦИЯ"

Започната от Иван Валентинов, 21.04.2013 21:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Иван Валентинов

Колеги,искам да изкажа огромното си разочарование от българската полиция,днес за пръв и последен път се занимавах с този държавен орган,то такава простотия и ограниченост няма.Накратко ще кажа защо ми се наложи да подам жалба,случи се така че наехме детегледачка за малката ми дъщеричка която всъщност се оказа измамница и ни открадна немалка сума пари след като я бяхме оставили само за 1ч насаме с дъщеричката ни и това още на първия ден.Тъй като и имахме ЕГН и имената решихме като едни съвестни граждани да подадем жалба за да може евентуално да бъде привикана поне на разпит или неощо подобно,аз лично бях против да ходим в полицията тъй като съм чувал за какво става дума когато обикновен гражданин реши да потърси помоща им,разбира се ако имаш познати в тези среди нещата стоят по-друг начин,та отидохме и след 15 минутно чакане и питане кой от 10 и повече полицай който се чудеха къде да си ръкнат от отекчение ще ни приеме жалбата ни казаха че имало само двама дежурни който били много заети в момента със разни разследвания,според мен си пиеха сутрешното кафе,казаха ни да отидем след час когато щяли да ни приемат,разбира се следа час когато отидохме ни казаха че през това време дошли други хора и отново са адски заети ако трябвало цял ден ще стойм тук ако толкова сме искали да подадем жалба и случая бил спешен,след което има казахаме че не сме доволни от отношението им и това че искаме само да подадем една жалба,техния отговор беше че и те не били доволни от бюрокрацията и сестемата в която работили но това било положението,и ни казаха да внимаваме с тона с който им говорим за да нямаме проблеми.Та за пореден път се убеждавам че в тази държава трябва човек сам да си решава проблемите като в дивия запад,реших тук да си излея яда и да споделя това с вас колеги тъй като съм сигурен че има и други между вас който са получвали подобно отношение от този орган който уж се грижи за реда и спокойствието на гражданите,пълни глупости,съветвам ви ако имате подобни проблеми да си ги решавате сами и да не се занимавате с тъпите 'КУКИ",те само ще ви вдигнат нервите. :buff: :buff: :buff:

asito

Тая детегледачка откъде я намери?Детето само ли беше оставено?Надявам се е ок малката.Само с препоръка от приятел бих наел аз или чрез агенция.Напиши и имената да не изгори и друг.А за родната полиция-да не ти се налага да ти помага.Аз затова се оглеждам за бухалка да си купя,че мноо нервни шофьори се навъдиха :)

Иван Валентинов

Ами намерихме я от един сайт БГ МАМА,той си е известен де,аз бях против но се налагаше бързо да намерим човек тъй като жената тръгваше  след няколко дни на работа,беше 3 дни с малката и ние бяхме в нас за да видим как ще я възприеме дали се справя,всичко беше ок,но на първия ден в който я оставихме насаме с малката се получи това,на следващия ден когато пак трябваше да дойде се обади и каза че синът я бил заключил и тръгнал за училище и няма да може да дойде,и от тогава не си вдига телефона.А какви неща и бях намислил,щеше да ми ги върне с лихвите ама ме спряха да не правя глупости а трябвало към полицията да се обърнем.Но все още не е късно да си получи заслуженото.

asito

Всеки рано или късно си получава заслуженото.По един или друг начин.Най-важното е,че дететенцето не е пострадало,че всякакви ги има.

Иван Валентинов

Да това е най-важното,не ми се мисли ако беше станало нещо.

denbosch

Няма да се отказваш,ще си търсиш правата!
Тези тулупи ядат,пият и получават заплата от нашите пари!
Бюрокрацията е само удобно оправдание,за да може на човек да му писне и да ги остави на мира!

http://spainbg.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B0%D0%BB

Снощи понеже бях почти заспал,забравих да пусна линка към нашата полиция:

http://varna.mvr.bg/ODMVR/Ukazatel/default.htm

Идеята е същата като по-горе,но тук разбира се не сме толкова улеснени.Пишеш всичко подробно и пускаш на мейла,на вниманието и с копия до директора,заместник-директора и началника на отдел.

И още един вариант:

http://www.prb.bg/main/bg/pages/Vuprosi

ЦитатСъобщението за извършено престъпление е препоръчително да бъде писмено и трябва да съдържа:

- пълни данни за лицето, от което се подава(трите имена, адрес за призоваване, телефон за контакт);

- подробно описание на всички обстоятелства, които сте възприели или са ви станали известни;

- да бъде подписано лично от подателя;

Анонимните съобщения не могат да послужат за започване на разследване.

Сигналът може да се изпрати и по пощата на адреса на съответната прокуратура.

Всяка подадена от Вас информация, под формата на сигнал, жалба  и др., се завежда от служителите в регистрационните дневници, като Вие получавате картонче с входящия номер. Трябва да запазите /или запомните/ този номер, защото справки за хода на своя сигнал можете да правите в прокуратурата най-лесно и бързо, след като го посочите.

kamos

Пишеш си жалбата , като не забравиш в нея да посочиш адрес ЕГН и телефон завръзка. Излагаш последователно всички обстоятелства и изпращаш жалбата на съответната районна прокуратура с обратна разписка!
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Иван Валентинов

Колеги,благодаря ви за това че се отзовахте с съвети и готовност за помощ,винаги съм знаел че в този форум има много точни и отзивчиви хора  и този път не бях подведен.Новото от днес е че жалбата ми най-после беше приета и освен това отделно дадохме показания пред следовател който ни обеща че ще направят всичко възможно по-случая,макар да знам че едва ли парите ми ще се върнат получих частично удовлетворение че днес имаше все пак заинтересувани хора който искаха да помогнат.

zlatna ribka

Бих ти препоръчала да си пуснеш жалба до по висшестоящи! Нека видят с какви "кадри" разполагат! ;-)
Наложи ми се да пиша жалба тази седмица ! Случая е съвсем различен....но ако не си потърсим сами правата няма кой да ни помогне!
Случая е следния...некомпетентна служителка от пенсионното в гр Монтана ,която "обработва" документите на майка ми за пенсия  я праща в София да си провери докъде са и стигнали документите !Е много любезна служителка ни обясни че от 2009 год осигуряваните в чожбина лица си ги обслужва местното пенсионно....аджеба нямат никаква връзка със София ! От 2009 ....сега сме 2013 :buff: пълна подигравка със свободното време на хората!
Но с помоща на нейната колежка тук в София си написах жалба ...прикрепих хвърчащото листче на колежката от провинцията и право при началника....е следващия път само като отворят ЕГН да проверят има ли раздвижване с документите се надявам да им светне лампичката!
Трябва да си търсим правата :-)
Добре, че всичко с детенцето е наред!
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

anasarka

Да и ...... майката на държавата, какво значи да си търсиш правата, те трябва да са ти гарантирани, а не да ги търсиш, това не са чорапи да си ги изгубил че да търсиш. Истината е че няма държава отдавна това е помийна яма.  :duvar:
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

Иван Валентинов

Цитат на: anasarka - 23.04.2013 17:36
Да и ...... майката на държавата, какво значи да си търсиш правата, те трябва да са ти гарантирани, а не да ги търсиш, това не са чорапи да си ги изгубил че да търсиш. Истината е че няма държава отдавна това е помийна яма.  :duvar:

Абсолютно е вярно всичко това колега,всичко е една помия от която няма излизане,и всичко това се прави с цел  да бъде по-този начин на всички нива в държавата,прост и смазан народ се управлява лесно.

Bobby_D

На 32-та секунда от началото е цялата истина за разрухата на цялата ни държава!

zlatna ribka

Точно ,защото нямаме държава се налага сами да се оправяме! :-(
Мисля, че е редно да пуснеш и една тема във форума на Бг .мама да няма повече опарени от въпросната г-жа!
Там четат доста майки ,които са на зор и не е лошо да предупредиш повечко хора :-)
Сега е откраднала ...но следващият път може и детенце да пострада!
Успех ти желая!
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

Иван Валентинов

Цитат на: zlatna ribka - 24.04.2013 08:44
Точно ,защото нямаме държава се налага сами да се оправяме! :-(
Мисля, че е редно да пуснеш и една тема във форума на Бг .мама да няма повече опарени от въпросната г-жа!
Там четат доста майки ,които са на зор и не е лошо да предупредиш повечко хора :-)
Сега е откраднала ...но следващият път може и детенце да пострада!
Успех ти желая!
Вече пуснахме информация за нея в БГ мама,и дори няколко жени ни писаха да им дадем подробности.

Similar topics (3)

18181

Публикации: 23
Прегледи: 19970

6384

Публикации: 0
Прегледи: 1657