• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.07.2025 18:32

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 09:53

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Milena S

Най вероятно имаш втора женска.  *BRAVO*

kapitango

От 6 дни съм пуснал 7 анциструсчета при малавийците и се опитвам неуспешно да ги храня с храна за дънни рибки. Първо им взех Tetra Wafer Mix а в събота и  JBL NovoTab. Но изобщо не обръщат внимание на гранулите. Петте обикновенни анциструса гризат нон стоп два лозови корена а двата албино осмукват един голям камък с доста пещери в него, който видимо няма никакви налепи. За сметка на това има два охлюва Ампулария, които развиват изключителна скорост, като надушат таблетките. При тях пък странното е, че след като се наядат, се прибират в черупката си и не се показват с часове. И цихлидите проявяват сериозен апетит към таблетките, въпреки че първо ги храня обилно със JBL Spirulina. Само тези, за които е предназначена храната не я ядат.
КОГАТО "СИЛАТА НА ЛЮБОВТА" ПОБЕДИ "ЛЮБОВТА КЪМ СИЛАТА", СВЕТЪТ ЩЕ ОПОЗНАЕ МИРА!

Kribenzis

Имам 1 чифт в общия аквариум и изгледах няколко поколения в другите аквариуми - въобще не са претенциозни. Артемия не съм им давал, като са малки забелязвам, че гледат да опоскат някое мъхче по стъклото. Много се кефят на мангровото дърво. Ядат и от храната на другите риби и кажи речи всичко ядат, по-големите обаче предпочитат да хапнат от храната за другите риби, отколкото да обират мъховете. Давал съм им и таблетки с растително съдържание на малките, но няма смисъл. 

Caxapa

Цитат на: kapitango - 11.03.2013 09:11
От 6 дни съм пуснал 7 анциструсчета при малавийците и се опитвам неуспешно да ги храня . Само тези, за които е предназначена храната не я ядат.

Вечер колега, вечер като загасне осветлението ги храни анциструсите.

aquafan

Интересува ме дали златните анциструси са по-податливи на заболявания от обикновените.

Деян

Поне по мои наблюдения не са.

aquafan

Чувал съм, че албиносите са по-податливи на заболявания.Това вярно ли е?

Деян

Между златен и албинос има разлика. Албиноси не съм гледал.

Vivarium Center

златен = ксантик албинос
Единствената разлика между златен и албинос е стартовото хранене и насочената селекция.

papura

Здравейте! Въпросът ми е може ли да се отглеждат анциструс и Отоцинклус заедно?
    Аквата ми е 60лт, имам един анциструс (май е женски), три гупи, десетина бебета гупи в момента, два неона и една моли. Корен, микрозорум, два анубиаса, малка крипта и егерия наяс. И алги.
    Освен това имам китка водорасли (алги), с които ми с иска да храня и отоцинклус.
    Благодаря предварително!
40l, молинезии

Gogo73

Няма никакъв проблем не се претеснявай

janeta donkova12

имам 2 анцитруси и 2 принцеси телескоп. разбрах че анциструсите обичат краставичка... не знам обаче ако пусна едно 2 парчета дали ще им стане нещо на принцесите? благодаря предварително

sve_georgieva

Здравейте! Христос Воскресе!
С пожелание за здраве, щастие, късмет и много положителни емоции. Нека всички да бъдем малко по-добри, човечни и смирени!
Да има светлина в душите и топлина в сърцата ни!
Честито Воскресение Христово! От скоро се запалихме по това чудесно хоби и все още има много да се учим! Дали може да даваме на анциструсите лапад? Поне него никой не се занимава да го пръска и си расте на воля... Какво мислите ?

_777_

Може но но не като основна храна.Преди да го дадеш трябва да го попариш за да омекне.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

tre

Христос Воскресе. Относно зеленчука имам горчив опит с краставицата, последствие разбрах,че анциструса е особено чувствителен към нитратите. Повече от година не ползвам краставица,и нямам ядове.

Similar topics (5)

56361

Публикации: 6
Прегледи: 5362

51477

Публикации: 11
Прегледи: 6977

56677

Публикации: 8
Прегледи: 6457

11956

Публикации: 22