• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 17:44

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 12:53

« назад - напред »

M14iro и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

valnata

Цитат на: gogo9299 - 15.03.2012 23:49
какво представлява оплодения хайвер на анцитрусите БЛАГОДАРЯ

http://aquariumbg.com/forum/somovi/razmnojavane-na-ancistrusi-haiver-na-ancistrusi/

Peza

Ще използвам тази тема, хем да споделя радостта си, хем да задам въпрос.

От извеснто време мъжкият ми анцирстурс изчезна. А е вече 13-14см и малко трудно може да ми обегне от погледа, затова гледах, въртях се около аквароума, в който няма нищо подобно на пещера, няма го. Наложи ми се тези дни да преместя аквариума и огледах под него за "чироз" от анцирстурс , ама няма и го отписах. И днес докато си пиех кафето пред локвата, какво да видя ... едно едносантиметрово анциртурсче залепено на предното стъкло  *YAHOO* ... и ми стана ясно къде всъщност е изчезнал ... там си е бил ама е бил зает, подкопал един плосък камък и там между растенията, на скришом. По скучайност днес видях стърчаща перка из между храсталака и камъка.

И сега въпросът, гложди ме дали да не изкарам това което успея да хвана от поколението му в скаридарника, да си растат на спокойствие. Или да заложа на естествения подбор и да оставя природата да реши, дали и кой да оцелее. Принципно има къде да се крият, но ...  *dontknow*
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

Асен Евгениев

Ако няма да търгуваш с тях, остави ги. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Peza

Цитат на: akapulko - 16.03.2012 20:51
Ако няма да търгуваш с тях, остави ги. :-)
Така и ще направя.
Един ден по-късно, на трезва глава "демек", осъзнах че ваденето на анциртурси при мен е не лека задача и не искам да си го причиня. Нямам цяла седмица да седя с кеп в ръка до аквариума дебнейки ги. Нека природата реши дали и как ще оцелее някое рибе.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

emko56

Здравейте !
Имам един женски обикновен анциструс , въпросът ми е как да разбера дали е полово зрял ???  :duvar: :duvar:

valnata

Като навърши 8-12 месеца и достигне размер 5-8 см.. Ако може качи снимка. :-)

WoterEvil

Здравейте ! Искам да попитам на каква възраст или размер  анциструсите са вече полово зрели.
Вторият ми въпрос е дали могат да съжителстват две женски заедно с 1 мъжки и ако могат какво ще се случи, проблемно ли е? Благодаря *dontknow*  *HELP*

WoterEvil

Никой ли не може да ми отговори ?  :-(

zambo

В зависимост от вида съзряват между десетия месец и третата година .
Могат да съжителстват .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Mirobg

И на мъжкия ще му е мнооооооооооого готино.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

maiorazzz

здравейте колеги,искам да попитам каква на възраст анцитрусите са полово зрели и какви размери приблизително трябва да имат

desmit

При мен са две женски с един мъжки и хвърлят редовно.

mario_soma

здравей аз преди време си бях купил 2 анциструса мина малко време и просто изчезнаха.След известно време пак си купих този път 3 (не бях видял дали са мъжки или женски),и този път изчезнаха 2-а остана само най-големия.Та сега си мисля да си купя още поне 2 и да ги отдела в 22 литров за да са на по-сигурно място. *thanks.А ако някой знае какво става с тях моля за помощ *thanks

mario_soma

аз им давам таблетки на tetra water mix i sa extra

deni7

Отговор #43 -: 29.11.2009г 23:11ч
44л.: 2 анциструса, гупи
27л.: 2 анциструса, гупи

Similar topics (5)

10720

Публикации: 64
Прегледи: 25962

1754

Публикации: 9