• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
21.07.2025 20:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Хубава скара?

Започната от NikolaV, 18.02.2012 15:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NikolaV

Гледайки темите Ви за ядене и пиене май чревоугодници всякакви тук сте се събрали...
Я препоръчайте хубава скара на ток. Ще се ползва или вътре или на балкона. Двор за барбекю аз съжаление нямам :(
Изискване то ми е и да е лесна за чистене/поддръжка.
Отварям темата, защото смених вече две тефлонови скъпи и не съм доволен. Едната е Тефал, с крачета, която ме е срам да кажа колко струва. Хем е трудна за почистване, хем на първия месец и се чупиха краката. Тефлонът взе или да пада или не знам си какво, но няма отлепване на каквото се пече. А и вече май не грее като хората - една пържола не може да опече. След това взех един Филипс по-компактен, но и той вече няма и два месеца и тефлона замина. Търкам ги само с мекото на гъбата, но пак...
Та дайте акъл, но без тия две марки :)

NO CARRIER

Взехме си Таурус. Направиха ми много готина нагледна демонстрация. Слагаха пластмасови чашки, капачки от шишета и какво ли не. Обещаха, че не се драска покритието лесно. В интерес на истината не прилича да е тефлоново. В началото печеше добре и бях много доволен. Но, както пишеш, след няколко месеца, спря да грее. Все се каня да я нося на ремонт, ама ме мързи. А не беше евтина - 90 кинта.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

paolo6481

За терасата и едно газово барбекю върши идеална работа.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

ico

За мен обикновените ел. скари са най-добрия избор. За скарите от тоя тип говоря
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Felekom.bg%2Fimgs%2FEK-1600AQ.jpg&hash=8ca2d788e6a3c171bd26735959fed1cb06648778
Не опушват противно на изгорели кабели и запалена мазнина мръвките, пекат равномерно и изпичат нормално без да има прегорели черни участъци по храната. Чистят се лесно и са в пъти по-евтини от другите маркови пушилници.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

VDO

Цитат на: ico - 18.02.2012 16:07
За мен обикновените ел. скари са най-добрия избор. За скарите от тоя тип говоря
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Felekom.bg%2Fimgs%2FEK-1600AQ.jpg&hash=8ca2d788e6a3c171bd26735959fed1cb06648778
Не опушват противно на изгорели кабели и запалена мазнина мръвките, пекат равномерно и изпичат нормално без да има прегорели черни участъци по храната. Чистят се лесно и са в пъти по-евтини от другите маркови пушилници.
*THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

NikolaV

Цитат на: paolo6481 - 18.02.2012 15:52
За терасата и едно газово барбекю върши идеална работа.
Предполагам, но малко ме е страх от думата газ. Сигурно не съм прав, но честно казано не смея. Всеки път ще му треперя просто.

@ico & VDO. Имах такава ама пак много залепваше. Чистенето всъщност май е с телената четка? За мене поне не е много лесно и чисто. Иначе, да - нямам спомен да е пушила.
Тефлонът по принцип ме устройва стига да не пада бързо, че се обезмисля. А до сега и на свестен тиган не съм попадал. Ни Тефал, ни нищо - след 5-тото печене почва да си лепи.

zambo

От електрическите скари вземай най-евтината . От тези , които имат само копче за вкл/изкл. Ако си търсиш скара тип плоча , вземаш задължително модели над 200 лв. На по-евтините модели ще им се обели измисленото тефлоново покритие . Говора от опит , минали са ми поне 20 скари през ръцете . Марката няма значение .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

a__andreew

Здравейте , аз имам такава електрическа и съм си доволен от нея, ползвам я само за печене на месо, защото има възможност да се пекат и сандвичи на нея. А относно тиганите с тефлон рано или късно покритието пада на   всичките тигани , които съм вземал си пада. Сега съм хвърлил око на тези с керамично покритие и ако изкаже нещо за тях от първа ръка.

ico

Чистил съм я само със стар нож или една пластинка за тая процедура, която я има обикновено в комплекта. И това при ново загряване, така не ръждясват реотаните, като я държа основно на балкона. После малко намазване с мазнина или лук и е готова за печене, ако не се излъскват до блясък всеки път реотаните, то не залепят. Освен това на такива скари се пекът бързо и перфектно чушки, патладжани и всякакви други...
Пък и последно време каквито неща се говорят за тия полезни тефлонови покрития... ;)
Иначе наистина керамичен тиган скара е приемливо решение. Уж издържат до 400-450 градуса без проблем и не с разваля покритието, но не съм пробвал и не мога да кажа.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Giorgio_Armano


Ето това е скарата за мене.
Друга не признавам.
*YAHOO*
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

gandalf_hsr

здравейте това е скарата която ви трябваhttps://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi44.tinypic.com%2F6t38l3.jpg&hash=cb743a52b6dd0184fae4fa3fc6ee1fd7a12d055d .Имам една такава сигурно от 4години,вече единият реотан се разпадна но още пече сякаш е нова/а почти всяка събота печа месо/.Но трябва да се вземе от технополос или техномаркет там се най здрави,мойта е от технополис а комшиите взимат от железарията и вече за година са сменили две.

_777_

Ползвам тиган от марката SKK вече пета година и нито тефлона нито дръжката са мръднали а в нас се готви ударно. :-D Ползваме го както за готвене във фурната така и като скара. :-)

Ей сега прочетох че покритието не съдържа тефлон:
http://www.nvb-bg.com/read.php?see=product&prid=247&catid=208
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

fizika01

18.02.2012 20:50 #12 Last Edit: 18.02.2012 22:45 by Caxapa
Oще един глас за реотаните. Моята е на 5 години и при правилно съхранение не е мръднала. Чистенето става с обикновенна шпатула, и не се чисти до блясък защото започва да залепва. Моята беше на една Пловдивска фирма .

abaro

За мен този въпрос също излиза периодично, но и аз досега не съм намерил скара която да ми вдъхва доверие. Независимо от цената.
Обаче вече 3-та година ползвам обикновена скара като тази от четвъртия пост, НО е с неръждаеми тръбички на нагревателите. Наистина са от неръждаема стомана и беше малко по-скъпа от обикновената. Примерно с 10лв.
Общо взето месата залепват по-малко по нея, защото тръбичките не ръждясват с времето, а си остават сравнително гладки.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

cwetalin

Според мен много ги чистите тези скари, затова се скапват. Виждали ли сте как се пекат кебапчета по разни селски събори, панаири, конни надбягвания и т.н. Върху реотаните има солидно количество загоряло нещо си, ама всичко изпечено там е вкусно.  :-) :-[
Лично аз пека на скара или на дърва, или с т.нар. парти грил, като реотаните са над мръвката и не контактуват с нея.