Гледайки темите Ви за ядене и пиене май чревоугодници всякакви тук сте се събрали...
Я препоръчайте хубава скара на ток. Ще се ползва или вътре или на балкона. Двор за барбекю аз съжаление нямам :(
Изискване то ми е и да е лесна за чистене/поддръжка.
Отварям темата, защото смених вече две тефлонови скъпи и не съм доволен. Едната е Тефал, с крачета, която ме е срам да кажа колко струва. Хем е трудна за почистване, хем на първия месец и се чупиха краката. Тефлонът взе или да пада или не знам си какво, но няма отлепване на каквото се пече. А и вече май не грее като хората - една пържола не може да опече. След това взех един Филипс по-компактен, но и той вече няма и два месеца и тефлона замина. Търкам ги само с мекото на гъбата, но пак...
Та дайте акъл, но без тия две марки :)
Взехме си Таурус. Направиха ми много готина нагледна демонстрация. Слагаха пластмасови чашки, капачки от шишета и какво ли не. Обещаха, че не се драска покритието лесно. В интерес на истината не прилича да е тефлоново. В началото печеше добре и бях много доволен. Но, както пишеш, след няколко месеца, спря да грее. Все се каня да я нося на ремонт, ама ме мързи. А не беше евтина - 90 кинта.
За терасата и едно газово барбекю върши идеална работа.
За мен обикновените ел. скари са най-добрия избор. За скарите от тоя тип говоря
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Felekom.bg%2Fimgs%2FEK-1600AQ.jpg&hash=8ca2d788e6a3c171bd26735959fed1cb06648778)
Не опушват противно на изгорели кабели и запалена мазнина мръвките, пекат равномерно и изпичат нормално без да има прегорели черни участъци по храната. Чистят се лесно и са в пъти по-евтини от другите маркови пушилници.
Цитат на: ico - 18.02.2012 16:07
За мен обикновените ел. скари са най-добрия избор. За скарите от тоя тип говоря
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Felekom.bg%2Fimgs%2FEK-1600AQ.jpg&hash=8ca2d788e6a3c171bd26735959fed1cb06648778)
Не опушват противно на изгорели кабели и запалена мазнина мръвките, пекат равномерно и изпичат нормално без да има прегорели черни участъци по храната. Чистят се лесно и са в пъти по-евтини от другите маркови пушилници.
*THUMBS UP*
Цитат на: paolo6481 - 18.02.2012 15:52
За терасата и едно газово барбекю върши идеална работа.
Предполагам, но малко ме е страх от думата газ. Сигурно не съм прав, но честно казано не смея. Всеки път ще му треперя просто.
@ico & VDO. Имах такава ама пак много залепваше. Чистенето всъщност май е с телената четка? За мене поне не е много лесно и чисто. Иначе, да - нямам спомен да е пушила.
Тефлонът по принцип ме устройва стига да не пада бързо, че се обезмисля. А до сега и на свестен тиган не съм попадал. Ни Тефал, ни нищо - след 5-тото печене почва да си лепи.
От електрическите скари вземай най-евтината . От тези , които имат само копче за вкл/изкл. Ако си търсиш скара тип плоча , вземаш задължително модели над 200 лв. На по-евтините модели ще им се обели измисленото тефлоново покритие . Говора от опит , минали са ми поне 20 скари през ръцете . Марката няма значение .
Здравейте , аз имам такава електрическа и съм си доволен от нея, ползвам я само за печене на месо, защото има възможност да се пекат и сандвичи на нея. А относно тиганите с тефлон рано или късно покритието пада на всичките тигани , които съм вземал си пада. Сега съм хвърлил око на тези с керамично покритие и ако изкаже нещо за тях от първа ръка.
Чистил съм я само със стар нож или една пластинка за тая процедура, която я има обикновено в комплекта. И това при ново загряване, така не ръждясват реотаните, като я държа основно на балкона. После малко намазване с мазнина или лук и е готова за печене, ако не се излъскват до блясък всеки път реотаните, то не залепят. Освен това на такива скари се пекът бързо и перфектно чушки, патладжани и всякакви други...
Пък и последно време каквито неща се говорят за тия полезни тефлонови покрития... ;)
Иначе наистина керамичен тиган скара е приемливо решение. Уж издържат до 400-450 градуса без проблем и не с разваля покритието, но не съм пробвал и не мога да кажа.
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F2z70aro.jpg&hash=cd59a5f1559138f9398e4f73a8b123c335a0bfeb)
Ето това е скарата за мене.
Друга не признавам.
*YAHOO*
здравейте това е скарата която ви трябва(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi44.tinypic.com%2F6t38l3.jpg&hash=cb743a52b6dd0184fae4fa3fc6ee1fd7a12d055d) .Имам една такава сигурно от 4години,вече единият реотан се разпадна но още пече сякаш е нова/а почти всяка събота печа месо/.Но трябва да се вземе от технополос или техномаркет там се най здрави,мойта е от технополис а комшиите взимат от железарията и вече за година са сменили две.
Ползвам тиган от марката SKK вече пета година и нито тефлона нито дръжката са мръднали а в нас се готви ударно. :-D Ползваме го както за готвене във фурната така и като скара. :-)
Ей сега прочетох че покритието не съдържа тефлон:
http://www.nvb-bg.com/read.php?see=product&prid=247&catid=208 (http://www.nvb-bg.com/read.php?see=product&prid=247&catid=208)
Oще един глас за реотаните. Моята е на 5 години и при правилно съхранение не е мръднала. Чистенето става с обикновенна шпатула, и не се чисти до блясък защото започва да залепва. Моята беше на една Пловдивска фирма .
За мен този въпрос също излиза периодично, но и аз досега не съм намерил скара която да ми вдъхва доверие. Независимо от цената.
Обаче вече 3-та година ползвам обикновена скара като тази от четвъртия пост, НО е с неръждаеми тръбички на нагревателите. Наистина са от неръждаема стомана и беше малко по-скъпа от обикновената. Примерно с 10лв.
Общо взето месата залепват по-малко по нея, защото тръбичките не ръждясват с времето, а си остават сравнително гладки.
Според мен много ги чистите тези скари, затова се скапват. Виждали ли сте как се пекат кебапчета по разни селски събори, панаири, конни надбягвания и т.н. Върху реотаните има солидно количество загоряло нещо си, ама всичко изпечено там е вкусно. :-) :-[
Лично аз пека на скара или на дърва, или с т.нар. парти грил, като реотаните са над мръвката и не контактуват с нея.
За мен това замества напълно електрическата скара че и е по добро. http://www.technopolis.bg/b2c/details/829109/P11130403/Gril (http://www.technopolis.bg/b2c/details/829109/P11130403/Gril)
Цитат на: dalgia - 18.02.2012 23:42
За мен това замества напълно електрическата скара че и е по добро. http://www.technopolis.bg/b2c/details/829109/P11130403/Gril (http://www.technopolis.bg/b2c/details/829109/P11130403/Gril)
Абе и аз съм се заглеждал по подобни или по скари със стъклен похлупак. Това твоето оребрено ли е или равно?
: 18.02.2012г 21:09ч
Цитат на: _777_ - 18.02.2012 20:46
Ползвам тиган от марката SKK вече пета година и нито тефлона нито дръжката са мръднали а в нас се готви ударно. :-D Ползваме го както за готвене във фурната така и като скара. :-)
Ей сега прочетох че покритието не съдържа тефлон:
http://www.nvb-bg.com/read.php?see=product&prid=247&catid=208 (http://www.nvb-bg.com/read.php?see=product&prid=247&catid=208)
Благодаря за линка! Със сигурност ще си харесам нещо от там. Имам нещо подобно у нас. Правоъгълно с капак. Не мяза на тефлон. И е турско (пише си го). И е много добра изработка. Подарък ми е, 3-4 год. го имам и не е мръднало. И няма залепване. За фурна поне за мене няма по-удобно.
А дълго време гледах в Билата при нас керамични тигани на някаква промоция, но не се реших - нищо не бях чувал за тях. Ще взема да се пробвам с един.
За скарата с реотаните. Е, явно аз не съм уцелил. Нямаше отлепване от нея. Особено на риба.
От всички предложения до сега най-много кефи скарата на бат Джорджо.Пък и дръг вкус има мръвкоча като поеме и малко дим.Жалко че е доста трудно изпълнението за тераса.
О, да - това е скарата, ама първо трябва да си купя вилата :)
Много съм мислил по въпроса, но няма как ад изкарам комин на балкона за съжаление. лятото се пробвах няколко пъти със скара (малка, евтина, сгъваема) на дървени въглища на балкона. Става много вкусно, но цялата хамалогия, мръсотия и чистене след това ми идва малко отгоре. Пробвах го аз кеф 1-2 пъти, умирисах цялата къща и малко ми мина мерака.
Здравейте!А колко вата трябва да е скарата?Тези обикновенните оребрени скари от 1600 вата пекат ли хубаво?-или трябва да е повече.
Скарите са с достатъчна мощност ,мезето е важно какво е :-)