• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Общи въпроси

Започната от KingNothing, 30.08.2005 13:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

megadrakan

Няма проблем дадох я на един приятел.Той я искаше. *YAHOO*

zoro40

Добре е да ги храниш с разнообразна храна (Помисли си как ще се чувстваш, ако ти  всеки ден ядеш едно и също ядене).
Разнообразната жива храна е най - добре , но внимавай за качеството и , защото лесно се пренасят различни зарази с нея.
Ако проблема е че "дебелеят"- можеш да пропускаш 1-2 дни в седмицата храненето - нищо няма да им стане, това са студенокръвни животни.

sisibest

Малко странен въпрос, но все пак ми е интересно ако някой е имал някакъв опит...
Могат ли групичка данио и групичка разбори да станат един пасаж?
Гледам от известно време не се делят, а си играят заедно...

salamandar

Ами аз имам 10 клиновидни разбори и 5 кардинала,които си ходят заедно на пасажче.Така че предполагам че и с твойте няма да има проблем :) те са като овцета като тръгне една всички след нея  :-D

sisibest

hahaha :) Dobre, blagodarq za otgovora!

(izvinqvam se za latinicata,no v momenta nqmam drugo)

VenusVicious

Здравейте! Имам един въпрос относно розовото данио - из форума четох, че имало ГМО розово данио. Та щом са ГМО, тогава какво е Brachydanio Albolineatus?

VDO

SDB

Привет

относно розовото данио - това което е на твоята снимка то е ГМО точно независимо как му викат

относно алболинеатус то си съществуващо данио и ако погледнеш снимки ще видиш, че
няма нищо общо с розовото даже и на размер става доста по едро (имам такова данио мога на живо да ги сравня)!

VenusVicious

Хм, ами цвета...Как да ги различа като си купувам?

VDO

Няма шанс да ги объркаш-сравни това ,от снимката на профила ти, с това тук: http://aquariumbg.com/fish.php?fish=322  :-)

VenusVicious

Цитат на: VDO - 26.01.2012 18:58
Няма шанс да ги объркаш-сравни това ,от снимката на профила ти, с това тук: http://aquariumbg.com/fish.php?fish=322  :-)

О, наистина няма как да ги объркам...Но какви са плюсовете и минусите на тези ГМО данио? :duvar: :duvar:

VDO

За плюсове не знам,но ще ти кажа минусът,който аз съм забелязал лично.Много са калпави,в смисъл податливи на болести и смърт.Другото,което е,че донякъде е изкуствено създадена,което ако не те притеснява и ти харесва като рибка,може да го пренебрегнеш.И така,успех при избора!

VenusVicious

Благодаря, наистина ми беше важно да го знам! Много ми харесва като рибка, но тъй като още съм на фаза "избиране на техника и четене на теория", засега няма да си взимам такова, а зебричка.

VDO

Цитат на: VenusVicious - 26.01.2012 20:28
зебричка.
Това щях да ти препоръчам и аз,не че съм гледал точно такива,но те са най-разпространени и най-лесно се намират,а и съм чувал,че са издръжливи рибки.

Rosko

На мен лично ми харесват имам 3.Едното е от около 6 месеца и стана 4.5 см.Но са много красиви воалните или по точно с по-дългите перки особено като пораснат.Нека да са изкуствени ,но са много по -красиви от оригинала него няма да си го взема.