• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.08.2025 05:28

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Тема за всички начинаещи с проблеми.

Започната от onyxman, 20.09.2008 21:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MeTogu

И защо си мислиш,че като си го изместил в скасийка с пясък отдолу и малко камъчки от горе си му осигурил нужните елементи?На колко дена ти е аквариума и когато купи растението как го транспортира?
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Dinko

Аквариумат ми е на повече от 3 месеца.Пренесах го от магазина до вкъщи в торбичка с вода за около 10м.Торя го от две седмици с таблетки sera но имах и зелени водорасли и съм сложил една таблетка на tetra за тях след което спряха да растат и ги изчистих лесно но още я държа в водата.Осветлението ми е две по 8w за 35л. мисля че е достатъчно държа осветлението включено от 12 до 22ч. ако и това има значение.Някаде четох че имало нещо като листни въшки-вазможно ли е?

xD

Когато стартирам аквариум след колко време може да посадя растения ?
Благодаря предварително  :-)
: 05.02.2011г 13:01ч
Никой ли незнае ?!?!   :-(

tonro

Хора на рибите започнаха да им гният опашките (на  малките ми рибки) и взех едно лекарство то е синьо на  цвят то се казва Метиленово синьо за аквариумнии рибки..................
       Въпроса през колко време да им го слагам сега сложих 30 капри !

zambo

Цитат на: tonro - 10.02.2011 22:07
Хора на рибите започнаха да им гният опашките (на  малките ми рибки) и взех едно лекарство то е синьо на  цвят то се казва Метиленово синьо за аквариумнии рибки..................
       Въпроса през колко време да им го слагам сега сложих 30 капри !
Преди години съм го ползвал това багрило и ми е вършело работа . Дозата е една капка на литър вода . Оставяш лампите да светят максимум 4-5 ч.
Всеки ден сменяш 50-60 процента от водата и слагаш нова доза . Това се повтаря три - четири дни най-много . След това пак правиш голяма смяна на вода .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

tonro

alesssxxx

Здравейте , ако смеся обикновена тор ( за растения в саксии,не водни растения )  с грунда или я сложа под него дали ще има някакъв ефикт ?    *DRINK*

iek

Аз не бих рискувал, освен ако не в сух вид и я примесиш с глинени топчета, които да изпечеш (има тема по въпроса). Единствено безопасно е да сложиш калиев сулфат, особено подходящ е този от агроаптеките, който е на едри гранули и трудно разтворим.
Много по-добри резултати, обаче ще имаш с тор от червени калифорнийски червеи, подготвен по познатите методи.

alesssxxx

А този тор от червен калифорнийски червей предполагам , че се продава в цветарските магазини / агроаптеките . И като го взема да го смесвам ли с грунда или под него и ако е под него какво количество в см. дасложа  тор от червен калифорнийски червей и какво грунд ?
Благодаря   *DRINK*
: 16.02.2011г 16:04ч
А и освен торът от червени калифорнийски червеи нещо друго да сложа ли ?   :-)

zambo

Цитат на: alesssxxx - 16.02.2011 19:50
А този тор от червен калифорнийски червей предполагам , че се продава в цветарските магазини / агроаптеките . И като го взема да го смесвам ли с грунда или под него и ако е под него какво количество в см. дасложа  тор от червен калифорнийски червей и какво грунд ?
Благодаря   *DRINK*
: 16.02.2011г 16:04ч
А и освен торът от червени калифорнийски червеи нещо друго да сложа ли ?   :-)
Колега , вземи опиши подробно аквариума . Ако не си наясно какво правиш с този тор ще си навлечеш много проблеми .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

iek

Все трябва да се започне от някъде, иначе по въпросите:
-необходим е чист, натурален тор, без допълнително добавени изкуствени химикали
-изкисваш го една седмица, като сменяваш всеки ден водата
-разстилаш го на дъното на аквариума в слой 1см, като предварително по края си насипал пясък (2-3мм!!!), така че да не достига до вертикалните стъкла
-засипваш със същия размер пясък (2-3мм) в слой поне 3-4см
-засаждаш колкото се може повече растения
-пълниш с вода
-лампите на таймер- в началото по 3-4 часа като постепенно увеличаваш или оставяш една много слаба да свети 8-10ч (например енергоспестяваща 7W)- най-вече като "дежурно" осветление
-пускаш СО2 (не е задължително, но тогава внимаваш с количеството светлина)
-правиш чести смени, например през ден по 30% първите 1-2 седмици и постепенно разреждаш смените
-след 1 месец пускаш и първите риби (само професионалистите ги пускаме веднага  :-D).
-уреда-сифон прибираш дълбоко в мазето.

С излишъкът наторяваш стайните растения.

mantass

milen__minkov

Здравейте, нов съм в акваристиката и много бих искал да знам наименованието на тази рибка??? :popcorn: rulezhttps://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi55.tinypic.com%2Frksbgy.jpg&hash=04ff31b91c544e15d7603fa988fe4fc06019f05c
M&M

NO CARRIER

Здравей!

Крибензис или Pelvicachromis pulcher.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

59367

Публикации: 13
Прегледи: 8074

37191

Публикации: 11
Прегледи: 7913

5747

Публикации: 13
Прегледи: 7441

32275

Публикации: 3