• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.07.2025 23:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 09:53

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

vasso

Цитат на: митко - 07.06.2010 23:30
За това дали,птерогоплихта е кротък,има значение литража.И аз си гледам един в относително малък аквариум,малко е като слон в стъкларски магазин,но засега нямам щети.Хубаво е да се подбират по яки растения,със силно развита коренова система и дебелостеблени.
+1 И при мен е така птеригоплихтът. Нямам много проблеми. Ако има слабо ахванати растения ги вдига, но после ги слагам по-добре. Иначе през нощта се развихря и чувам понякога доста активност в аквариума, но няма проблеми. :-)

septic

Здравейте, бих искал да попитам дали обикновеният анциструс би изял новоизлюпени рибки ,защото за хайвера са сигурен че обича да го похапва ,но пък на малките дали ще налети.
Благодаря предварително.

vasso

Ако спят и ги нападне е възможно, но иначе едва ли. Смисъл те няма да му се дадат. :-)

MeTogu

Почти невъзможно е да изяде малки рибки.Освен ако не са пред умиране.Анциструса е санитара на аквариума.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Desmoria

Единствения вариант да изяде нещо е по погрешка, та дори и това е съмнително.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

septic

Благодаря ви  :-) :-)!!! И дай боже след известно време ще пусна тема "раздавам рибки"  така че... :-P :-P
Поздрави *DRINK*

kostadinov.n

Здравейте, преди околу 10 дни стартирах аквариум 18-19 литра.Първите му обитатели са 4 бр. ред чери и 3 бр. Анциструс.
След две седмици заминавам за море и смятам след като се върна да взимам други рибки.
Та въпроса ми е дали трябва да си взема някаква храна за дънни обитатели или сомчетата и скаридите, ще могат да се хранят само с образувалите се водорасли????

bells

Можеш  да попарваш маруля на анциструсите-моите много обичат !

petarvalchev

Маруля, краставичка, зеле, спанак попарени :) На моите по едно парченце от всяко им стига за 3-4 дни, дори и повече :)

Можеш да разгледаш ТАЗИ тема :)

митко

Най добре е да си вариш зеленчуци,но и да даваш и фирмена храна за дънни риби,примерно със съдържание на по-голям процент спирулина.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

pachoo

Значи от 4-5 месеца една приятелка ми подари анцитрус, който разбрах, че е женски. Вчера докато се разхождах по изложението във Варна видях един човек да продава мъжки. Взех си един и вчера ги запознах  *YAHOO*. Като размери са едни и същи. Вчера женската понатупа мъжкия, защото се опита да се насади на филтъра до нея. Мъжкия пък се настани в едното пънче и цял ден там се въртя като луд. В момента ги наблюдавам че двете са вътре в пънчето и се радват един на друг. Възможно ли е да хвърлят хайвер(все пак се познават от вчера наобяд) и ако да как да го извадя после, защото пънчето е без дъно, а не искам ако има бебенца да стават за храна на другите рибки. Другия въпрос е на колко дена хвърлят хайвер анцитрусите?

Caxapa

Хайвера на анциструсите е кехлибарено жълт на цвят. Полепят го по стената на някоя саксийка, ПВЦ тръба  или в пещеричка.  Когато остане сам мъжкия можеш да погледнеш за зрънца. Има ли ги вади в отделен аквариум-някоя помощна ваничка.  Захранваш мъниците след като им спадне жълтъчното коремче.
: 24-10-2010, 19:35:49
Ето ти всичко писано за тях:
http://aquariumbg.com/forum/somovi/razmnojavane-na-ancistrusi-haiver-na-ancistrusi/

pachoo

Днес почети цял ден чета за тях просто ми стана странно, че вчера ги "запознах" днес вече хайвер хвърлят. Мога ли да ги захраня със Сера Микрон?

Caxapa

Някои от поколенията съм захранвал със микрона но повечето с артемия. Прехода към по едра храна е доста бърз, поне при мен.

profiler

Привет,

преди около месец си купих от пазара на Подуене 5 анцистручета ("Gold") и 5 "обикновенни". В началото всички бяха горе-долу една големина, сега тъмните са дръпнали почти двойно, а тези дето са "Gold" имам чувството, че си седят същите. Храня ги с Tetra WaferMix. Та въпроса ми е дали тези златистите растат по-бавно от другите и ако не, то каква може да бъде причината за "бавният" им растеж.

Забалязах, че 2 от тези "обикновенните" (в началото всичките ми изглеждаха еднакви на цвят) стават доста по-тъмни и някакси по-наситено черни, докато останалите 3 изгреждат по-скоро сиви на фона на останалите 2 и имат някакви по-бели (симетрични) зони зад главата, преди горната перка. Всъщност изглеждат като на тази снимка - http://koko.zadnik.org/ribi/kk/sn1.jpg, само че в умален вид. Та чудех се дали просто са два различни вида тези по-наситените и тези с петната или петната се дължат на някаква болест.

Поздрави

Similar topics (5)

10720

Публикации: 64
Прегледи: 25802

1754

Публикации: 9
Прегледи: 10210

56361

Публикации: 6
Прегледи: 5383

51477