• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 02:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

газова уредба или метанова.!?

Започната от Balkandjiev, 27.08.2010 19:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Peakone

Някъде да съм споменал, че става въпрос конкретно за твоите мнения?

kamaro

Ами казано на кратко метана прави голям изкоп в земята  и самата бутилка е много тежка.По-добре пропан ако е качествена уредбата не би трябвало да има проблем.
От нас песен, от Бога здраве .

nikolaytoshev

Аз карам на дизел и съм доволен. На баща ми колата е на газ. Но, е по добре газ в сравнение с метана, ако не си такси, разбира се. :-)

BOJO

Цитат на: Peakone - 28.08.2010 14:39
...ПП  Пък и атмосферен дизел - не мерси, а TDI може да са добри мотори, но JTD са по-добри ;-)

Имаме фен на италиански дизел. Дали можеш да се обосновеш? Какво означава по добри - икономични, мощни , тихи, здрави, ефтина подръжка ? За всеки е различно , това което за мен е добро , за теб може е недостатък .

Освен това , всеки да каже какво мисли , темата е интересна :)

Асен Евгениев

Да обобщя. Имам едно такси на пропан и едно на метан. Когато реших да си купя семейна кола,
комби, си взех 5 годишен дизел, 1.9 DCI, и съм много доволен, въобще не съжалявам. На личния
си автомобил никога не бих сложил метан. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Peakone

Цитат на: BOJO - 28.08.2010 20:02
Имаме фен на италиански дизел. Дали можеш да се обосновеш? Какво означава по добри - икономични, мощни , тихи, здрави, ефтина подръжка ? За всеки е различно , това което за мен е добро , за теб може е недостатък .

Освен това , всеки да каже какво мисли , темата е интересна :)

Като отвориш двигателя на новата S-class виждаш JTD, сам си прави изводите ;-)

И все пак темата беше Газ vs Метан, а не Газ vs Mетан vs Бензин vs Дизел.

_777_

Цитат на: Peakone - 28.08.2010 20:56
Като отвориш двигателя на новата S-class виждаш JTD

Ти пък къде си видял S-class с двигател JTD? =-O
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Antuni

Цитат на: akapulko - 28.08.2010 20:38
Да обобщя. Имам едно такси на пропан и едно на метан. Когато реших да си купя семейна кола,
комби, си взех 5 годишен дизел, 1.9 DCI, и съм много доволен, въобще не съжалявам. На личния
си автомобил никога не бих сложил метан. *THUMBS UP*

Колега дано не те метне това DCI на рено двигател че няма да сварваш да излизаш от сервизите!! Имал съм Лагуна 1.9DCI и не ми се връща даже към теа спомени!! Скъса ме ама буквално!!
: 28.08.2010г 21:09ч

И все пак темата беше Газ vs Метан, а не Газ vs Mетан vs Бензин vs Дизел.

Колега скъса класациите с това че отваряш капака на S класата и ааааа FIAT!!
0899808552

Balkandjiev

Колеги колата мми е Форд Кугар 2.3 кубика 24v 170 коня градско ми гори между 15 и 25 зависи от карането. Сложих метан извън градцко с пуснат климатик минах 90 километра с 10 лева. След вашите писания се чудя да ли да махна метана и да сложя газов инжекцион. Така или иначе са набутах 1000 лева, че още малко ка то е с цел да си запазя колата за по дълго време.!?

Peakone

Цитат на: _777_ - 28.08.2010 21:02
Ти пък къде си видял S-class с двигател JTD? =-O

Колега, който работи в сервиз сподели, че след пристигането на С-ката за извършване на ремонтни дейности и отварянето на двигателя е останал с отворена уста при гледката на агрегат използващ италианската разработка.  Естествено Мерцедес слагат тяхното маркетингово наименование CDI също както Lancia Zeta използва HDi агрегат, но носи италианското обозначение. Мисля, че няма какво да спечели човека ако лъже.

Пък и след като разработката е добра, защо да не я използват? Особено новото поколение Multijet II дърпа доста на конкуренцията.

Асен Евгениев

Цитат на: Antuni - 28.08.2010 22:01
Колега дано не те метне това DCI на рено двигател че няма да сварваш да излизаш от сервизите!! Имал съм Лагуна 1.9DCI и не ми се връща даже към теа спомени!! Скъса ме ама буквално!!
: 28.08.2010г 21:09ч

За 3 години една водна помпа. *THUMBS UP*

_777_

Aз като отворя капака и виждам CDI.

Цитат на: Peakone - 28.08.2010 22:46
............агрегат използващ италианската разработкa...........
Тук си донякъде прав но става въпрос за горивната система като разработката е на концерна Fiat, вградена е за първи път в Alfa Romeo 97г.В последствие Fiat я продават на Bosh и сега той държи правата за производство на горивни системи по технологията COMMON RAIL.Абревеатурата CDI на Mercedes означава COMMON RAIL DIRECT INJECTION. ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

petarvalchev

Е комън-а не е ли разработен от Пежо?  *offtopic

Може  ида бъркам де ::)

dandy

За бензинова кола газовият инжекцион е най-сполучлив, поради приемливият разход и цената на системата като цяло. Моята /предполагам всички/ може да се наглася на на три типа - икономичен, нормален и да върви/харчи/ повече. На нормален съм и нямам оплаквания вече 3 години. Единствено трябва да се сменят филтрите редовно, особено този преди дюзите /струва към 6лв. мисля/, тъй като газта не е много чиста, поне в България. За дизел - чип тунинг е сполучливо решение, струва приблизително 300 лв., но пък дава около 20 коня отгоре и би трябвало да няма разлика в разхода, даже да се намали. Обикновенната газова уредба е най-удачна при колите без инжекционна система или когато няма възможност за газов инжекцион.

Асен Евгениев

Цитат на: petarvalchev - 29.08.2010 11:10
Е комън-а не е ли разработен от Пежо?  *offtopic

Може  ида бъркам де ::)
Тойота.

Similar topics (1)

4314

Започната от ВЕТЕРАН

Публикации: 6
Прегледи: 2609