• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 01:25

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Спам

Започната от ReeT, 02.02.2010 16:32

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

gipsa

Има ли нещо като "кислород , който не може да се разтвори добре във водата" ? И ако има такова нещо как да го предодвратя? Мерси предварително!   :-)

botan

В смисъл? Той кислорода си е един. Какъв е проблема?

gipsa

Проблема е че коридорасите ми стоят горе на нивото на водата (все едно дишат  =-O ) Реших , че водата е лоша и смених около 30-35% вода , но резултата е същия.

Здравков

Цитат на: gipsa - 17.04.2010 17:44
Проблема е че коридорасите ми стоят горе на нивото на водата (все едно дишат  =-O ) Реших , че водата е лоша и смених около 30-35% вода , но резултата е същия.
Моя така умря, стоеше одгоре няколко дена и...

gipsa

Цитат на: Иван Петров - 17.04.2010 17:59
Моя така умря, стоеше одгоре няколко дена и...
Ми и аз от това се страхувам , забелязах в последната седмица , че и един хелер стои така . Какъв ли е проблема  :-( да не е от тава , че направих грешка като изплакнах с чешмяна вода гъбата?

botan

Амиии да грешка е, гъбата се мие в аквариума вода. Сигурно са болни от нещо по хрилете, което не им позволява да дишат. Имаш ли книжката на Сера за болестите?

gipsa

Нямам я .  :-(

botan

Нищо, отиди в болести, попълни бланката и чакай някой по вещ или някой който се е сблъсквал с това да ти каже. *THUMBS UP*

Здравков

Аз винаги си мия гъбите с чешмяна вода, но досега не съм имал проблеми. Според мен коридораса ми умря когато добавих сол в аквариума, за да лекувам ихтио.

botan

Недей повече...

vasso

И аз мия на чешмата, разбира се не много старателно. Това вече ми идва в повече да мия с аквариумна вода. Като се замисля и смисъл няма особено голям. *dontknow*. Бактериите така или иначе се махат от гъбата, пък в каква вода ще отидат....

Здравков

Аз попринцип си ги мия с топла вода, но не ги търкам много.

botan

Браво, следващия път и белина!

Здравков

Цитат на: botan - 18.04.2010 00:05
Браво, следващия път и белина!
С веро пак ще стане, и ще пуска повече балончета.  :-D
(ей шегувам се)!!!

gipsa

Имам едно шишенце метиленово синьо (не е отваряно) пазех го като развъждам данио , но мисля вече да слагам от него във водата.Проблема е , че не пише на български и немога да разбера как да го използвам.  :-|

Similar topics (4)

20156

Публикации: 21
Прегледи: 8808

21895

Публикации: 36
Прегледи: 12905

1902

Публикации: 12
Прегледи: 7412

51624

Публикации: 12