• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.06.2025 01:18

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Изложба град Шумен - отложена поради птичия грип

Започната от LuDiQa, 06.03.2010 14:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

elblanko

Цитат на: valnata - 17.03.2010 00:48
Явно си нямаш представа от кучета. :-D Ок.  В развъдника как се разбирало. Ами как ще знае какво продава търговеца като той не знае дали кучето носи наследствени заболявания? То дори  си няма порода... Нали в развъдника се знаят майки,бащи,дядовци и така нататък. Нали там има хора, които това следят. Излишно е да ти обяснявам ЗАЩО.  :-(
След този коментар за пореден път се убеждавам какви манипулатори има на този свят.
Да знаеш че не визирам тебе, ако не си ме разбрал.

: 17.03.2010г 01:01ч
Цитат на: valnata - 17.03.2010 00:57
  От къде знаеш че повечето не стават?
Ми от личен опит, мисля че вече го споменах.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

jordanM

Прочетох темата и реших и аз да дам моето мнение.
1. На Шуменската изложба могат да се намерят много качествени неща , но и много "боклуци".Там цените са много по- евтини, от
зоомагазините. Аз се занимавам с акваристика и предпочитам да си взема доста неща от там, защото е по-евтино,а и нещата са
същите, които се предлагат в зоомагазините.
Ако даден човек поне малко разбира от акваристика, той много бързо може да разбере дали дадена стока, в случая рибка или нещо друго, е добро и някой боклук, който се опитват да му пробутат.
2. И това  е за колегат от Варна. И аз съм от Варна, незнам каде си търсил женски анцитруси, но аз знам по едно две места от ка-
дето можеш да си купеш женски анцитрус, като едното е зоомагазин, явно не си търсел достатъчно.

vasso

Цитат на: elblanko - 17.03.2010 00:44
А като отидеш в развъдник, как разбираш дали ти дават точна информация?

Еми поне знаеш къде е този развъдник и може по някакъв начин да си потърсиш правата. *DRINK*

valnata

Цитат на: jordanM - 17.03.2010 01:04
1. На Шуменската изложба могат да се намерят много качествени неща , но и много "боклуци".Там цените са много по- евтини, от
зоомагазините. Аз се занимавам с акваристика и предпочитам да си взема доста неща от там, защото е по-евтино,а и нещата са
Ако даден човек поне малко разбира от акваристика, той много бързо може да разбере дали дадена стока, в случая рибка или нещо друго, е добро и някой боклук, който се опитват да му пробутат.
2. И това  е за колегат от Варна. И аз съм от Варна, незнам каде си търсил женски анцитруси, но аз знам по едно две места от ка-
дето можеш да си купеш женски анцитрус, като едното е зоомагазин, явно не си търсел достатъчно.

Е това чаках да чуя колега :-D *DRINK* Я кажи магазинчето на Л.С ако може,че да ида да си взема.

vasso

Цитат на: jordanM - 17.03.2010 01:04
2. И това  е за колегат от Варна. И аз съм от Варна, незнам каде си търсил женски анцитруси, но аз знам по едно две места от ка-
Еми не бих казал, че нещата по такива борси са по-качествени.
1- Нямат потоянни клиенти и не се стремят да ги съхранят.
2- Може да си купиш много неща, които впоследствие да се окажат болни или най-малкото да ти внесат зараза. Така става с растенията най-вече.
ПП:Евтини цени няма- има ниски, които не трябва да са основен стимул за пазаруване. ;-)

Дида 78

Не мисля, че българина е научен да дава много пари за породисто куче. Имам булмастиф и го взехме преди шест години за 1000лв. беше шампион за България и тъй като е рядка порода, на всяко пускане трябваше да се консултирам с БРФК- София за това да нямат роднинска връзка и да я одобрят женската. Това е с цел запазване на породата и за да мога да извадя аз собственичката на мъжкаря родословията на поколението, това е като при нас със фамилията.
Не мисля  и аз че се продават в съмнителни развъдници и магазини животни с родословия, защото това излиза на собствениците доста сюлидно. Неможе едно куче което струва 1000- 1500 лв. най- малко да се продава за 500лв. освен собственика да е намалил цената за да се продаде.

jordanM

Колега прав си няма евтини-има по-ниски, моя грешка на изразяване, извинявам се!
А не си прав, че там излизат хора,които нямат пазар, на тази изложба могат да се видат основните дистрибутори на техника, на храни и на други стоки за акваристиката. Можеш да видиш дистрибуторите на храните на Тропикал , на Тетра, дистибуторите на Ресун, Атман, Шарк. Аз мога да ти кажя и няколко акваристта,които предлагат много качествена риба и които разбират много и ти предлагат само най-доброто.

vasso

Разбира се, че ако познаваш акваристи или търговци може си убеден каква е стоката им. Това обаче не се отнася за масата хора, които не познават никого и може лесно да се объркат. Иначе за техниката е така- еднаква си е.

ironic_

Цитат на: elblanko - 17.03.2010 00:53
Не съм отричал качествата на нито една порода, просто се опитах да ти обясня че всичко е процентно, и много от кучетата просто не стават.

Какво значи "всичко е процентно"?

При родословното куче знаеш кои са му предците до 3-4 коляно, можеш да ги видиш. Какъв им е бил екстериора, какви изложби са спечелили, какви работни изпити (SchH, IPO) са взели. При работните породи преди разплод се минава изпит за годност (ZTP), който е доказва, че това куче е със спокоен характер, не-агресивно, не-плашливо, не-лабилно. Затова вероятността да се окажеш с куче със сериозен поведенчески проблем е сведен до минимум. Всяко куче има силно обоняние. Но работните породи са селектирани с желание да работят, да служат, да са психически стабилни, за да изпълняват безпрекословно заповеди дори в стресови ситуации. Това е разликата. Говори се за работни питбули, например, но са рядкост, защото питбула е по-лесно възбудимо куче.

Когато купуваш куче с родословие, купуваш качества, а не просто хартийката родословие.

Естествено, това не значи, че куче без родословие не заслужава дом и обич, напротив. Но не трябва да бъде развъждано. От такова междусъседско развъждане е постоянния приток на бездомни на улицата.

valnata

Естествено, това не значи, че куче без родословие не заслужава дом и обич, напротив. Но не трябва да бъде развъждано. От такова междусъседско развъждане е постоянния приток на бездомни на улицата.
[/quote]

*THUMBS UP* 

elblanko

Цитат на: ironic_ - 17.03.2010 07:10
Какво значи "всичко е процентно"?
Ще се опитам да ви го обясня с думи прост.

Въпреки всички тия изпити и тестове за които говориш, в поколението на тези родители има кучета които не стават.
На първия изпит отпадат около двайсе процента и на втория още толко, не винаги процентите са такива, но приблизително са толко.
Естествено може вина да има и обучаващия, но и да извадим тези случаи процента пак си остава доста висок.
Силно се надявам този път да съм бил ясен.
Сега идва резонния въпрос.
Какво става с кучетата които са отхвърлени?
Сега ще ви кажа, продават ги на valnata и на такива като него, които си купуват кучета само за домашни любимци.
Може би са продали такова куче и на теб, а може би си от другата страна на барикадата, ;-) знае ли човек.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Здравков

Колегата елбланко го обясни много добре даже няколко пъти но явно на някой хора само развъдник и родословие им е на устата вероятно защото понятие си нямат от кинология, но това че  куче без родословие не трябвало да се развъжда си е чиста глупост. Преди година намерих хубав мъжкар с отлични ловни качества екстериор на породата без родословие женската ми също няма родословие но е много по добра от доста с такова, родиха се кутретата и от тях си оствих един мъжкар като порастна, си беше абсолютно стандартно гонче по стандарти описани в книгата за тази породата , и като човек който много се интерсува мога да ви кажа че са малко истинските развъдници в България.
Не става въпрос да се развъждат кучета (мелези) Става въпрос че като имаш хубаво куче дори и без родословие не пречи да си изкараш поколение от него, бъдете спокойни на малките няма да им липсват очи уши и така нататак.
П.С. Аман от разбиратели вече.

bicho1976

*spamСлед трета старница темата доста се измести,това с родословието май беше дъвкано вече един път.Струва ми се че пак няма да стигнете до единомислие.
http://aquariumbg.com/forum/lafche/diskusiya-za-rodoslovie/

iccoo

и аз съм съгласен даите за шумен и наи вече за риби стига с тези кучета 

LuDiQa

Цитат на: iccoo - 17.03.2010 16:44
и аз съм съгласен даите за шумен и наи вече за риби стига с тези кучета 
*THUMBS UP* :-) :-) :-) :-)
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

Similar topics (5)

24045

Публикации: 11
Прегледи: 8549

25317

Публикации: 13
Прегледи: 12278

38222

Публикации: 20
Прегледи: 10045

17366