• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.06.2025 01:03

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Съвременно кино Avatar

Започната от elblanko, 20.12.2009 23:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лора

Да, днес си пуснах Аватар за втори път. Незнам защо, но винаги има нещо което съм пропуснала... :-D
Определено продължавам да поддържам вчерашното си мнение с една добавка. Въведението -  добре, развръзката малко куца, за сметка на кулминацията. Спестили са някои сцени. Можело е да разгърнат още малко.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Raven

Някъде четох че "Аватар" бил издигал екологията в култ и скоро тя щяла да се превърне в новата световна религия.

Дори само заради това бих казал че филмът си заслужава всеки вложен долар.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Асен Евгениев

Екорелигията я има отдавна, но ние в България както винаги сме малко встрани и много назад
от тези неща. А аз бих станал вероизменник. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

barabata

Колкото и да го превъртам действието на филма най-слаби момент във филма е стандартното положение - някой "ядосва" главния герой и той ги разбива за няма и минутка. Избиват една камара народ за да се сети че има няколко гранати в джоба - да притича или да поскача върху корабите и да ги опуца за отрицателно време ... 
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Лора

Ех, какъв си критик само... Всички филми, или хайде почти всички са на този принцип.

Ако някой не е забелязъл, 6-ти последен сезон на "LOST" e факт. Нямам търпение да дойде сряда за епизод 5. :-[
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

dandy

Лично на мен доста ми хареса, обичам фентъзи и може би заради това. Забелязахте ли, че във филма който иска да убие някой /и неуспее разбира се/ след това "убиеца", как да го кажа - става първи приятел на "жертвата си", примерно баншито дето го яхат в облаците, големият цветен миг 29, черният котарак, женката на главният герой. Има доста интересни моменти и подробности които не бих разбрал ако го бях гледал само веднъж. Също така ми хареса защото е доста добре обяснена всяка "странност" свързана с фантастиката във филма. Като цяло си е една красива приказка, разказана по един доста добър начин, с  подтекст засягаш глобалният нихилизъм към природата.

santah

Цитат на: Лора - 20.02.2010 00:19
Ако някой не е забелязъл, 6-ти последен сезон на "LOST" e факт. Нямам търпение да дойде сряда за епизод 5. :-[
Ох и аз как го дебна!С удоволствие бих изгледал и 7-ми сезон,ама няма... :'(

dok70

Понеже ме е ударил мързела напоследък, позяпах доста филми.
Аватар е уникален филм за мен, въпреки прекалената анимация.
Напомни ми за един позабравен филм на  Джеймс Камерън - The Abyss / Бездната (1989).
Намирам доста общо между двата филма, въпреки 20-те години разлика.
Заради редките бозици напоследък се върнах към младините. :-D
Обаче Мел Гибсън си е велик отново -  Edge Of Darkness / Острие на мрака (2010)!
*DRINK*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Rendaka

21.02.2010 00:11 #68 Last Edit: 21.02.2010 21:18 by Rendaka
Док, точно преди малко догледах филма(Edge Of Darkness / Острие на мрака (2010)!), но в сравнение с Аватар ми изглежда, като детска игра с водни пистолетчета от 10 ст.

Аватар не е просто филм, които разказва една история, той е нещо повече, някак си е нещо цветно в сравнение със сивотата на останалата холивудска продукция. Филма въздейства на хоората по много силен начин и им променя до голяма степен възгледите за света, нещо от което имаме нужда. Мислим си че разбираме много нещата и сме много големи , силни, властни, умни и т.н. , но в стремежа към нещо, което и ние не знаем защо го правим се самоунищожаваме - бавно, но сигурно. Знаем за ядрения разпад и какво хубаво ни е донесло това - два града равни със земята и хиляди затрити човешки животи, само защото някой не е можел да спре алчността си и не е имал самоконтрол, нещо на което се дължи и сегашното световно финансово състояние. Но така ще е, след като нямаме естествени врагове трябва да сме сами за себе си такива.
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

suntsu69

Филма си е точно в стила на холивудските бози. Наистина, добрите фантастични филми са единици и този прави впечатление, но все пак си е твърде елементарен. За ядрения разпад - ползите са несравними с вредите. Ако искаш прилична фантастика за развитието на човешкото общество, прочети Майк Резник, особено поредицата Рая, Чистилището, Ада (за заглавията не съм съвсем сигурен)

vasso

Знаех си как ще свърши- банално е. Иначе ефектите са добри , направен е както трябва. Сюжетът е повърхностен. За мен най-добрият филм си остава Титаник. По истински случай( има значение поне за мен), никъде не си личи компютърна обработка, с най-много награди(поне доскоро). По приходи е изпреварен само от Аватар, но това е защото той не е 3Д и цените на билетите са значително по-ниски.  :-)

elblanko

Цитат на: suntsu69 - 21.02.2010 00:50
Филма си е точно в стила на холивудските бози. Наистина, добрите фантастични филми са единици и този прави впечатление, но все пак си е твърде елементарен. За ядрения разпад - ползите са несравними с вредите. Ако искаш прилична фантастика за развитието на човешкото общество, прочети Майк Резник, особено поредицата Рая, Чистилището, Ада (за заглавията не съм съвсем сигурен)

Кажи ги кои са тия наистина добри фантастики, може да сме пропуснали някоя.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

suntsu69

elblanko, в началото на темата ги коментирахме. Звездни войни 4-6, Total recall,Гатака, донякъде Воден свят и Сексмисия. Ако ти знаеш някой, кажи да наваксаме.
Vasso, ако Титаник е най-добрия филм...вярно, че е въпрос на вкус, но не бих го окачествил дори като хубав. Заради него, като чуех Леопардо ди Кабрио, си виках - това няма да го гледам. Е, "Кървав диамант" ми промени мнението за Кабриото, но не и за Титаник.

Peakone

Аватар не е филм, който да впечатли с дълбок сюжет. Той е филм, който впечатлява с цялостното изживяване заради ефектите, пък и честно казано сюжета не е чак толкова плосък... в последните години толкова много "блокбъстъри" бяха доста по-назад в това отношение. Готина неангажираща и добре разказана приказка, въпреки че бях скептично настроен аз останах повече от доволен ;)

Що се отнася до Титаник, че бил по действителен случай ама не баш. Той е художествена измислица разиграваща се в действително събитие - 70-80% от филма се отнася само и единствено за художествените герои Джак и Роуз.

За мен най-добрия филм Властелина (и 3те), няма друг филм, който така да ме пренася в своя свят. Следва го Изкуплението Шоушенк (imdb No.1)

elblanko

Цитат на: suntsu69 - 21.02.2010 10:55
elblanko, в началото на темата ги коментирахме. Звездни войни 4-6, Total recall,Гатака, донякъде Воден свят и Сексмисия. Ако ти знаеш някой, кажи да наваксаме.
Vasso, ако Титаник е най-добрия филм...вярно, че е въпрос на вкус, но не бих го окачествил дори като хубав. Заради него, като чуех Леопардо ди Кабрио, си виках - това няма да го гледам. Е, "Кървав диамант" ми промени мнението за Кабриото, но не и за Титаник.
Ами на мене фантастиката не ми е любимия жанр, не че не я гледам с удоволствие, но любимите ми филми са в стилът на смело сърце и патриотът, така че едва ли моето мнение е меродавно в случая.
По назад в темата съм споменал филмите които са ми направили впечатление.
Държа обаче да кажа че аватар не ми хареса заради ефектите, а точно заради сюжета.
Титаник и аз не го харесвам, но що се отнася до Леонардо Дикаприо, той е един от най кадърните артисти в Холивуд.
Аз исках да разбера по скоро какви филми точно харесваш, но тези които изреди са доста различни един от друг.
Секс мисия не съм го гледал, и мисля да го дръпна. *THUMBS UP*
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Similar topics (5)

4736

Публикации: 34
Прегледи: 17716

24918

Публикации: 0
Прегледи: 2598

4259

Започната от su6tata

Публикации: 25
Прегледи: 9599

23123