• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 02:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Има ли място в София да карам кола, без да ме претесняват полицаи ?

Започната от sa6eks, 18.02.2010 12:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vasso

Заради такива съвети от типа :" те не те учат, ходи да караш с на баща ти колата малко" има проблеми в тази държава. Има възможност за допълнителни часове и не мисля, че е толкова "постно" обучението. На 16 години за мен единствената причина някой да иска да кара кола е да се прави на ГЪЗАР пред съученици пубери, които да се възхищават. Такива хора стават за смях от малко по-улегналите и дори 2 години по-големи от тях! Всеки си преценява в крайна сметка, но забелязвам, че има в обществото предубеденост към много неща, а не би трябвало.  *DRINK*

Деян

Васо, прав си че може да взимаш допълнителни часове кормуване, срещу двадесет лева, на час...  :-)

sa6eks

Хаха, не момчета не искам да се правя на гъзар в никакъв случай :) Искам просто да карам някъде без да ме закачат.. за да мога след време живот и здраве като ходя на курсове да ги зема, а не да ми се смеят... А и ми харесва да карам, но...

Асен Евгениев

Цитат на: sa6eks - 18.02.2010 15:51
А, да сетих се каде е :)
Мерси много, @vasso на 16 съм, докат стигна 18 ко ше прая ? :D

Изкарай книжка за моторетка. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Лора

Цитат на: sa6eks - 18.02.2010 15:51
А, да сетих се каде е :)
Мерси много, @vasso на 16 съм, докат стигна 18 ко ше прая ? :D

Ще наблягаш над уроците, за да могат мама и тати с чисто сърце да ти купят кола. Не си прави експерименти, че заради такива "шофьори" страх ме хваща да изляза с детето на разходка.
 Ето, преди месец един такъв тежкар уби жена на автобусна спирка, като рани още две и един мъж. Не вярвам да сте го пропуснали по новините. Кофти е, че на тази спирка чакам и аз, понеже детската градина се пада в средата на двете спирки от които мога да хвана автобус. По една случайност тозно онази сутрин, дълго се колебах дали да тръгна напред към злощастната спирка или да се върна назад. Върнах се за щастие.

Така, че опичай си акъла и остави шофирането на опитните. Като му дойде времето, ще се научиш да караш. Дори може да си платиш повече часове от предвидените в курса.
Карал в квартала... А бе човече, ти навици нямаш, незнаеш в екстремни ситуации как да реагираш. Особено в снежна обстановка. Да затанцува колата по заледения път, няма да знаеш на коя страна да чукнеш с волана... Ако ти беше излязло дете на пътя. Ужас, ужас...

Ако това ти се стори грубо, замисли се защо. За справка погледни черната хроника.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Асен Евгениев

Не той, а куките, на които дава рушвет са за таковане! ]:->

Rendaka

Цитат на: sa6eks - 18.02.2010 19:55
Искам просто да карам някъде без да ме закачат.. за да мога след време живот и здраве като ходя на курсове да ги зема, а не да ми се смеят... А и ми харесва да карам, но...

Виж сега, аз ще ти кажа нещо от моя скромен опит а ти както искаш ме разбирай. Преди да започна шофьорските си курсове и аз като теб имах мерак да покарам малко някъде, понеже моите приятели имаха коли и можеха да карат, а аз бях някъде пета глуха, понеже нямах кинти да си платя курса, а не съм от ония дето чакат на мама и тати. И поради тази причина съм се качвал да карам кола 1-2 пъти, преди да отида да се запиша на курс. И двата пъти съм бил зад волана, понеже обичам да си задоволявам любопитството, не заради нещо друго. Когато отидох на курмуване първото нещо, което ме попита учителят ми беше дали съм карал и като получи положителен отговор ми каза, че ще се наложи да ми избива вредни навици. Е, как така, като съм се качвал само 2 пъти на кола? Еми много лесно, някои от навиците ми до ден днешен са от тогава, не мисля, че са грешни, но не са и правилните, а има смисъл да те учат да правиш нещо по определен начин, най-малкото защото е мислено над конкретния проблем не от един човек и съвкупносттта от изводи водят до един и същ краен резултат, а когато няколко човешки индивида стигнат до едно и също заключение, без да имат допирни точки помежду си, то може да се приеме за достатъчно миродавно и да има статут на закон, или поне по смисъла на последното.

Надявам се да ме разбереш правилно (ако въобще се замислиш - нещо , което ме съмнява, но да не те подценявам) за да може Лора да извежда детенцето си спокойно по улиците и един ден, когато ти си на нейното място да го правиш по същия начин.

Поздрави!
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

ceco_rs

Затворен маршрут "София 2010" ! Правилното място ...след като вземеш книжка разбира се !

vasso

Това за вредните навици наистина е така, ето и друг човек ти го казва. Особено в началото всички натискат съединител и спирачка едновременно. *CRAZY* Има време, след 2 години ще са непреднали курсовете според мен. Можеш да се запишеш 3 месеца преди да навършиш 18 години. *THUMBS UP*

Асен Евгениев

vasso

3 месеца, в горния пост го написах! Иначе в САЩ може и на 16, НО се карат само автоматици, което обезсмисля начинанието като цяло. *THUMBS UP*

suntsu69

Предназначението на курса не е да местиш скоростите, а да шофираш безопасно за себе си и ОКОЛНИТЕ. Автоматика не е панацея за некадърни шофьори. И не разбрах какъв е проблема да се натиска съединител и спирачка едновременно?

vasso

Ами принципно не е правилно- всеки инструктор ще го каже. Когато се натисне съединителя се освобождава колата от скорост и двигателят не действа като спирачка вече. Ако спирачната система не е изправна изцяло става проблем. Накладките се износват, дискът се загрява. Може да се изметне от горещината дискът и въобще има доста проблеми.  *THUMBS UP*
Относно автоматиците- има огромно значение на каква кола се кара. ВСЕКИ може да кара автоматик , но ако се е научил на него ще види голям зор с всяка обикновена кола.

Ангел Христов

Според мен не трябва неправоспосбни да карат коли, там където има други участници в движението...сори, така са ме учили и съм благодарен за това.... иначе нямаше да има курсове и изпити... парите в случая не са толкова важни - пари се печелят. По - важно е да се запазят здравето и живота на всички, които волно или неволно се срещнат с кандидат - "шофьора", а също и неговите.
Аз преди да взема книжка преди 15 години, съм се учил да карам на един Москвич 8-ца, със скоростна кутия от Москвич 7-ца, целия той струваше по-малко от чифт маратонки...
И то само на поляната пред вилата - колкото да се придобият навици.....след това по каналния ред - полигони, градско, междуселско  :-D, листовки,изпити, шофьорска книжка, глоби, КАТ, глоби и така н.  :-D
Всеки ден в София ме хваща страх от всякакви състезатели и изпитатели ... :duvar:
Със здраве и без инциденти!!! *THUMBS UP*
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

Асен Евгениев

Аз пък натискам съединителя заедно със спирачката, за да премина на
по-ниска предавка. *THUMBS UP*

Similar topics (5)

40663

Публикации: 0
Прегледи: 1791

17366

Публикации: 4
Прегледи: 9184

12259

Публикации: 4
Прегледи: 2751

1876