• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

11.07.2025 17:50

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Дайте идеи

Започната от pavlin69, 08.01.2010 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pavlin69

Това е големия ми аквариум. 96 литра. Мисля да поорежа малко анубиасите. Да изместя валиснерията на заден план. Отпред посредата да оставя малко място за полянка. Ще съм доволен да чуя и вашите мнения. Освен дървото което се вижда в лявата част има още едно изцяло покрито от анубиасите. Ще сменям и грунта. Този е едър, а новия по-дребен и тъмен. Дали да оставя малко от едрия за полянката, но ми се струва че това растение посредата не може да се захване за едрия грунт.

kvostaaa

Върху едриярт грунд няма как да направиш полянка  ;-),ситният е за тази работа.По-добре остви едрият в края за големите растения,а ситният в средата според мен така ще е по-добре  :-)
п.с. Ама трябва да ги разделиш с нещо за да не се смесват(пр.с някаква пластмаса)
Ако някой те обиди, СПРИ, преброй до10 и след това пречукай гадното копеле!
,

ivaka87

Здрасти колега!!!Аквариума е трепач,може да добавиш някакво червено растение.Поздравления!!!!!

eraser

Мже да си направиш пътечка със ситния грунд , само гледаи да е по различен цвят за да се откроява, на пътечката си правиш полянка , а около пътечката бодваш анубиаса и валиснерията. Айде и да качиш някоя снимка! Поздрави!  *THUMBS UP*

pavlin69

вече е рестартиран.  Понамалих анубиасите /оставих ги 3/, валиснярията както казах наредих отзад и съвсем малко в дясната част. В ляво сложих едно мисля че  е сагитария и 2 криптокорини, с последните два вида между другото досега не съм имал успех.. Отпред в ляво ниско растение като за полянка, отпред в дясно сложих малко по едри бели камъчета. Има явански мъх, плаващо растение и ... .....Снимки като се поизбистри водата. За съжаление чак в понеделник май ще мога да капна малко тор.
: 09.01.2010г 17:05ч
е никой ли няма идеи, ...............започвам да си мисля че съм или много зле, или много добър. Но видях че тези за които са добри пишете мнения. За тези които са зле ги окуражавате. Явно съм по средата  :popcorn: *DRINK*

vasso

Мен и преди ми харесваше аквариума, сега не знам как е станало, но задължително качи снимки. *THUMBS UP*

pavlin69

добавих още една пура към осветлението вече са 3х18 и трябва да е по добре май. Снимки ще направя утре. Колебая се за рибите обаче. Досега имаше двойка скалаии, два трихогастера, хелери , гупи, два калихта и два анцитруса. Калихтите вече ги подарих. Пуснах скалариите, гупитата, хелерите и единия трихогастер/втория нещо е наранен и май няма да го пусна/. Колебая се за анцитрусите, защото много се ровят. Мисля да взема неонки, лабео, колизи и данио. Какво мислите за комбинацията? Не е ли доста разнородна?

vasso

Ако слагаш по-малко видове се получава по-добре и някак изглежда по-подредено. Иначе става нещо като супа. Ти решаваш- това си е мое мнение.  :-)

pavlin69

аз знам че става супа, но семейния съвет не ми дава да махна гупите, хелерите и трихогастера :-(

pavlin69

Здравейте, ето го новото творение.  *DRINK*  Малко е рехавичко, но ще се посгъсти предполагам

valnata

На мен ми харесва. *BRAVO* Само тези белите камъчета ме дразнят леко. :-D

pavlin69

е аз ги сложих с умисъл, малко по едри са от останалия грунд и предполагам че няма да има растителност по тях

ssg

Екстра е аквариума,но и според мен белите камъчета не седят никак естествено *THUMBS UP*,а и не мисля,че е нужно да слагаш още рибки *dontknow*

pavlin69

за рибите е ясно, ако ще слагам трябва и да махам. С белите камъчета мислех да се получи нещо красиво и екстравагантно /да вметна че сина ми ги заделя около час/, но май мисълта е изпреварила резултата.

pavlin69

*privet*  белите камъчета ги няма вече  8-)

Similar topics (4)

15069

Публикации: 11
Прегледи: 4660

54341

Публикации: 2
Прегледи: 3531

15616

Публикации: 26
Прегледи: 11259

37795

Започната от qoke2