• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 23:12

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Съвременно кино Avatar

Започната от elblanko, 21.12.2009 02:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

А може ли да я освежим малко тая тема? От ноември 2007 г. до сега новите
членове са сигурно над 2000.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

N.Nobs

Цитат на: Raven - 22.12.2009 01:16

... тази година освен Аватар не се сещам за нещо което да ме накара да вляза в киносалон.

"По-дълбоко гърло"?
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

elblanko

Цитат на: Raven - 21.12.2009 23:38
Нямам нищо против- ще се радвам ако има хубав сюжет.
Ще го приема като бонус, въпреки че отивам специално заради ефектите и анимацията.

Аз обичам тежкосюжетни филми, но според наблюденията ми филмите които ми харесват обикновенно минават незабелязани.

Сега се сеща за един от филмите които ме впечатлиха най много през последните години- "Мементо" , малко хора са го гледали и се сещат за него.
Тънка червена линия, Гатака, Дневници от  Иво Джима, Апокалипто, Додезкаден, Сибириада...

Филмите със сюжет за съжаление не се търсят много :-)
Щом обичаш фантастика, и държиш да е тежко сюжетна, гледай Обитаемият остров, ако си го пропуснал де. ;-)
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

ironic_

По случай Аватар за първи път отидох на 3D кино.

Ултра добра графика, само дето станах разногледа, като ми се поднася образа напластен, трудно възприемам всички детайли.

Сюжета е постен отвсякъде, особено за любител на фантастиката. По някое време имах чувството, че гледам история за борбата на американските индианци със заселниците, само дето индианците бяха сини и в 3D *CRAZY*

Нищо де, струваше си всеки лев и пуканките за 4 лв.  *JOKINGLY*

bigbeer

Цитат на: ironic_ - 22.12.2009 02:55
По случай Аватар за първи път отидох на 3D кино.

Ултра добра графика, само дето станах разногледа, като ми се поднася образа напластен, трудно възприемам всички детайли.

Сюжета е постен отвсякъде, особено за любител на фантастиката. По някое време имах чувството, че гледам история за борбата на американските индианци със заселниците, само дето индианците бяха сини и в 3D *CRAZY*

Нищо де, струваше си всеки лев и пуканките за 4 лв.  *JOKINGLY*

Маме, да не си далтинистка с 4+ диоптъра?  *dontknow*

SashoPhoto

Raven, "Мементо" и "Гатака" са и сред моите любими. Първият определено е филм, който те кара да ти падне ченето и да почнеш да гледаш от начало - адски добър наистина. Аз бих споменал един друг незабелязан филм "Градът на мрака" - идеята е близка до "Матрицата", но филмът е по-стар. Може би по-малкото ефекти и повече смисъл му попречиха да стане хит като 'историята на Нео, който гони белия заек".

kraltchev

Ставам много тъп и гаден като се опитват да ми пробутват простотии. Не продължавайите ако не ви се чете негативизъм.

Тук сме жертви на тотална рекламна кампания за тоя "Аватар".  Не бях гледал части от филма но сега май ми е ясно.

Ники се смее, припада от смях.  После му става лошо, много лошо.:-!

Първо на кой това не му прилича баш на компютърна игра?  Движенията на сините неща и др. са явно изкуствени. Изразите на лицата и реакциите са като в куп анимационни филми.

За сюжета като цяло не знам, не е ясно какво е от някаква реклама.  Но определено е смесица от различни специално подбрани неща които "натискат" определени "копчета".  И то тъпо. Например реклама на морските пехотинци - много актуален въпрос на избор за местния тинейджър който е вкусил от "щастието и бъдещето" да работи в МакДоналдс.  Не му показват как там ще го учат как да си разтваря гъза с ръце като сере за да се нацапа по-малко щото няма време да се бърше. Не!  Тук му показват как може да си направи истинско популярното занимание да е хем той хем не - в комп. игри, на форуми и т.н.  Тук виждаме "интересен" вариант на тоя феномен, много оригинален и нов вариант...

Всичко е ужасно напредничаво в тоя филм както разбирам.  Не бях виждал преди как хора скачат в бездънна пропаст. Не бях виждал футуристични самолети-играчки да летят около огромни камънаци. Не бях хващал бременната пауза преди отговора на някакъв въпрос - моментално разбрах че там нещо чувства-мувства, а? И ето - баба ми Сигорни ("д-р Грация Великолепна" ако речем да и превеждам името) в типична прическа, типичен лицеизраз и типично деколте.  "Кастинг" му викат тука, такова като надуша и нищо не помага, повдига ми се.

--Николай

Tiro

По принцип филмите си ги гледам вкъщи, но тази година 2 неща ми хванаха окото.
На кино вече гледах "Twilight - New Moon" и следващото ще е "Avatar" просто чакам да минат всичките пред, след и т.н. премиери. Тъжното е, че с тези торенти в киносалоните няма хора или аз поне нацелвам такива празни зали  *dontknow*
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

Raven

Цитат на: elblanko - 22.12.2009 01:43
Щом обичаш фантастика, и държиш да е тежко сюжетна, гледай Обитаемият остров, ако си го пропуснал де. ;-)

Аз съм заклет "стругар".
Първата фантастика която съм прочел е сборник на Стругацки и за мен винаги ще са номер едно- това е истинската класика според мен.

Гледах "Острова" , сега чакам и втората част.

Ами не е лош филма, има и плюсове и минуси.

Плюс е че е правен буква по буква по книгата, дори и паузите между фразите, интонацията и усмивките на съответните места са запазени точно според книгата- това е хубаво защото няма режисьор който да направи нещо по добро от Стругацки, пък дори и Бондарчук.

Неизбежното лошо е че филма е с класическа холивудска визия, и то от треторазредните холивудски визии.
Нещо като "Съдията Дред" - Силвестър Сталоун облечен с педалските костюми на Версаче беше нелепа гледка наистина.
Острова на Бондарчук страхотно много ми напомня за Съдията като декор.Филмчето е станало просто екшънче, а книгата е нещо много-много повече.

Но няма как- руснаците са длъжни да се пробват в голямото кино, и ако не направят "Стражата"  по Лукяненко и Острова- няма какво друго да направят.

"Нощна стража" като адаптация ми хареса повече от Острова всъщност.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

suntsu69

бах,бах... четем Стругацки, ако слушаш и метъл, ще се замисля дали да не сменя рибите с аква скейп. Иначе от дете си мечтая да гледам "Трудно е да бъдеш бог". Въпреки че, като се има предвид какви бози са направени върху "Пикник край пътя", май е по-добре да си остане мечта.

ПЦ. А гледали ли сте престъпното филмиране на "Звездни рейнджъри" на Хайнлайн?

denbosch

Цитат на: Tiro - 22.12.2009 10:12
Тъжното е, че с тези торенти в киносалоните няма хора или аз поне нацелвам такива празни зали  *dontknow*
Хората захитряха,не вярват много-много на трейлъри ;-),истината за това дали филма е добър се разбира вече за ден-два.Обаче когато филма си струва залите са пълни-за "Ледена епоха 3" си взехме билети едва за след десетина дни.

ironic_

bigbeer, не съм далтонистка, просто явно трудно възприемам така нареченото 3D. С другото, реалното, проблеми нямам.

Или ме питаш дали съм с диоптър, защото ми е харесало?

Хайде всеки да си има право на мнение, а?

Не оценявам "Аватар" като филма на хилядолетието, както го нахвалиха, много е далеч дори, но за мен не беше тотална загуба на време.

Гледах "Обитаемият остров", актьора нещо не ми се върза с цялата ситуация, много ми беше нежен, невинно синеок и усмихнат.

Raven

Цитат на: ironic_ - 22.12.2009 13:38
......
Гледах "Обитаемият остров", актьора нещо не ми се върза с цялата ситуация, много ми беше нежен, невинно синеок и усмихнат.

То и според книгата е така- докъто не го гръмнаха беше като кокершпаньолче, после се овълчва.
Във втората част бил съвсем друг- по корав.
Само не мога да си го представя гейоподобният актьор да е по мъжествен.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

suntsu69

elblanko

Цитат на: ironic_ - 22.12.2009 13:38
bigbeer, не съм далтонистка, просто явно трудно възприемам така нареченото 3D. С другото, реалното, проблеми нямам.

Или ме питаш дали съм с диоптър, защото ми е харесало?

Хайде всеки да си има право на мнение, а?

Не оценявам "Аватар" като филма на хилядолетието, както го нахвалиха, много е далеч дори, но за мен не беше тотална загуба на време.

Разбира се че всеки има право на мнение, но ти казваш това не ми хареса онова не ми хареса, но тука идва резонния въпрос.
С кой филм правиш сравненията че тези не ти харесват?
Дай няколко филма които са ти харесали, може да сме пропуснали нещо готино, пък и ще добием представа за любимите ти филми и съответно някой да препоръча нещо което ти си пропуснала.
Между другото сигурно аз съм единствения човек които харесва филмираните книги, сигурно защото въображението ми е слабо развито, и не мога да си представя нищо като чета книга. :duvar: То аз затова и не мога да правя акваскейп.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Similar topics (5)

23123

Публикации: 3
Прегледи: 2520

4736

Публикации: 34
Прегледи: 17903

24918

Публикации: 0
Прегледи: 2650

4259

Започната от su6tata