• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.08.2025 03:32

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети

Започната от MITKO32, 25.01.2009 21:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Деян

xbettas

ако водата е твърда много е вероятно мъжкаря да изяде хаивера.
Най добре е 50/50 смесване с осмозе или дистелирана вода .
Аз ги 4ифтосвам само в осмозе и като се излиупят малките доливам по малко кладен4ова вода която е  много твърда PH 8,5-9.
поздрави
xbetta

raiko

Здравей,Христо!
Колко микросименса е електропроводимостта на твоята осмозна вода? Аз смесвам 80% осмозна с 20% кладенчова вода за да получа вода с 80-120 микросименса.Когато ползвам по-безсолна вода личинките често развиват воднянка(заради осмотичното движение на водата) и затова предпочитам водата да не е 100% осмозна.

Tishu

13.02.2009 15:52 #18 Last Edit: 13.02.2009 15:54 by Tishu
хора женската ,когато хвърляше хайвер беше в другия ъгъл на аквариума, а мъжкия се шляеше. Освен че са некомпетентни какво друго да кажа :-P Но нищо сега ще опитам отново. иначе всичко е по реда си- има светлина , плаващи водорасли, укрития , 30 градуса е темп. Обяснението е че или не стават за родители , или първият път е трудех  *ROFL*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.postimage.org%2FgxW4j_J.jpg&hash=171892db8ad4a3f216d2a1e390000be6e5eb5293

: 13.02.2009г 12:12ч

Tishu

xbetta , би ли ми обяснил като начинаещ какво да направя, защото за 2-ри пореден път мъжкия и жемската вместо да оплодят хайвера го изяждат. Обясни ми каква вода да налея - какво е това осмозе и какви пропорции? Просто малко като на начинаещ  *thanks, благодаря ти предварително!  *thanks *THUMBS UP*

viruse

Начи когато сварши оплождането и след като сте махнали женската мажкия изяжда неоплодения хайвер само него! преди няколко седмици ги при мене стана тай че мажкия изяде всичкия хайвер защото не беше оплоден както трябва женската ми сама го снесе бес да се чифтосат  :-D после пуснах друга женска и си оплодиха хайвера перфектно махнах женската и сега имам кам 90 малки. Още са на жалтак  *DRINK*

nemo_beta

Може ли да ви попитам възможно ли е Бета да се храни с едно маничко пакетче Цяла година?Вчера си я взех и никога преди не сам имал риби  *HELP* *HELP*

walkabout

Цитат на: nemo_beta - 27.10.2009 11:16
Може ли да ви попитам възможно ли е Бета да се храни с едно маничко пакетче Цяла година?Вчера си я взех и никога преди не сам имал риби  *HELP* *HELP*
Да, възможно е. Разбира се има значение колко точно е мъничко пакетчето. От миналия декември гледам един макропод с едно пакетче TetraMin и още има. Даже ще има и за повече време...  :-D