• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 18:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

СЪжителство ?

Започната от pitar92, 27.05.2008 23:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pitar92

Имам ено аквариумче 192литра д80 в80 ш30 и гледам вътре 6 скаларии 7 хелера(2 вил4ати не ги знам дали са мужки или женски 1 мужка и 3 женски) 1 неонка(която преди беше част от голямо стадо) 1 златна рибка и 2 сома фосилис.
К'во ще кажете забъркал ли съм голям бъркоч? А неонката се подарява.

Лора

И аквариума и правописа ти са бъркоч.Как може да сложиш в един аквариум Скаларии със Златни риби?!
както и да е!Дано колегите се изкажат по добре от мен.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Barbus

И аз съм на мнение че аквариума ти е "манджа с грозде".Според мен най-удачния вариант за красиво изглеждащ аквариум,в твоя случай,е да разкараш всичко освен скалариите и да си вземеш 10-15 неончета.
We hold each other closer, as we shift to overdrive
And eveyrthing goes rushing by, with every nerve alive
We move so fast it seems as though weve taken to the sky
Love machines in harmony, we hear the engines cry.

pitar92

Ами стига сте ме таковали за тоя правопис не е чак толкова фатален нали ме разбирате. Ами златната рибка не си я зех аз подарък не мога да я разкарам!

Лора

Тогава си гледай само Златни и разкарай другите риби.Замени сомовете за коридораси,добре се понасят със Златните :-)

Ние те разбираме,ама все пак сме българи нали?
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Barbus

Цитат на: Лора - 28.05.2008 00:09
Тогава си гледай само Златни и разкарай другите риби.
Да ги нямаме такива :-P
Предлагам най-добрия вариант:
Цитат на: Barbus - 28.05.2008 00:01
... разкараш всичко освен скалариите и да си вземеш 10-15 неончета.
а за прасенцето (златната) взимаш едно 25-30 литрово аквариумче и й се радваш и на нея :-)
We hold each other closer, as we shift to overdrive
And eveyrthing goes rushing by, with every nerve alive
We move so fast it seems as though weve taken to the sky
Love machines in harmony, we hear the engines cry.

miTko

Цитат на: Лора - 27.05.2008 23:57
И аквариума и правописа ти са бъркоч.Как може да сложиш в един аквариум Скаларии със Златни риби?!
както и да е!Дано колегите се изкажат по добре от мен.
Че това е идеалната комбинация за ресторантски аквариум! :-D Само 2-3 пангаса липсват и всичко става 6! Лора, не си ходила скоро на кръчма май! ;-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

pitar92

Аз зема ли още един аквариум наще няма да ме пуснат в къщи. Надявам се да намеря дом на златната рибка и неона.
Така че ако има желаещи...  :-)

MeTogu

Каква е тая златна риба и колко е голяма?Че и не си много близко! :-D
Ама дай да разберем.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

batvale

фосили и неони - много хранителна комбинация *DONTWORRY* аз така се чудих къде отиват по 3-4 на нощ ама после ми се проясни
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.adrianska.multiply.com%2Fimage%2F2%2Fphotos%2F8%2F600x600%2F17%2FIMG-1307.JPG%3Fet%3DN4XQW%252B4VRn7vrOlpik%252BxUg%26amp%3Bnmid%3D104591244&hash=72af21d3f15774e4839d76bdafb7772858bd9c98

pitar92

Ми не мога да я снимама тая златна рибка тя псотояно шава  ама е към 3 санта неона и той е там някъде златната рибка е малка още

WaTeR_bOy

Цитат на: batvale - 28.05.2008 21:36
фосили и неони - много хранителна комбинация *DONTWORRY* аз така се чудих къде отиват по 3-4 на нощ ама после ми се проясни
По принцип скалариите не си ли похапваха неони? :-|

spetsa

Че какво ви пречат неоните.Те са много добра храна за скалариите,за сомовете да не говорим.С тези риби ти трябват 4 маси с по няколко стола и айде (това беше в кръга на шегата)разкарвай всичко освен скалариите и ако са малки им пусни едно стадо неони да свикнат заедно.Аквариума е доста висок и ще се получи добре,трудно е за растения,но ти си решаваш :)

CellebrO

Да питам направо тук - двойка рамирези дали ще се спогаждат със скаларии,неони и трихогастери?
Beauty is in the eye of the beholder.

zambo

Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae