• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 03:03

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Декорацията

Започната от ShuShii, 03.02.2012 11:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ShuShii

Преди няколко дни си взех златна рибка и телескоп извесно време стояха в кръгъл аквариум ..  днес ги преместих в правоъгълен изварих маниста и я разпръснах из аквариума ..  обаче рибите са някак отпаднали и се чудя дали от новата среда или от манистата  ето малко снимки // мислех скоро да си взимам рамиреза .. вие какво бихте ми предложили ?

ето снимките
[https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F2qm3zuu.jpg&hash=3d3b43649027d19502bccab5297708bc4a22e8a2

protel111

не виждам филтър в аквариума, мънистата не са грунд в тях не могат да се заселят никакви бактерии. Малък ти е аквариума за тези риби. Изкарай мънистат или ако ти харесват си ги остави но сложи грунд в аквариума и върху него ги сложи. И най-важното сложи си вътрешен филтър. Златните са корави рибки все пак са каракуди, но и те и си имат изисквания.

cheatah

Без да се обиждаш бих те посъветвал,да се откажеш от това хоби.Помпа,филтър,грунд,растения,осветление,т'ва са жизнено важни неща за тези рибки,да не говорим че, и други рибки искаш да слагаш!!Като заначало сложи някаква подложка под аквариума(стереопор,фибран) за да не си намериш рибките на пода и той да е подгизнал.Прочети в менюто в ляво какви условия иска една рибка и си прецени дали можеш да и ги дадеш:)

ShuShii

знам .. знам за всички неща просто в момента не са в мен .. затова :)
: 03.02.2012г 11:11ч
в този аквариум ще за най-много за ден

anasarka

Малийй "Шуши" много шукарно си го барнала, най ма грабна светло лилавата буква "х". :-D
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

ShuShii

а пък и преди с гупите първо бяха с помпичка..  10 женски и 2 мъжки да роди някоя 1 път в месеца .. махнах всичко и почнаха да раждат като луди :)

ivotri

Гупите се множат на всякъде. Да ти кажа аквариум е много шарен и така не изпъква красотата на рибите. Златните искат кислород. Трябва бая да почетеш и поработиш докато стане комфорто за рибите. Купи си филтър, грунд лампа и капак на аквариума може да засадиш растения (само твърди да не ги изядат рибите) Купи си един анциструс да ти чисти стъклата.

Асен Евгениев

Махни тая шарения, по-добре голо дъно. И сменяй често вода.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!