• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.07.2025 01:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ето ме и мен

Започната от chaykov, 26.01.2008 17:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

chaykov

8 риби (цихлиди) има... Усмивчица не ги знам какви са преди няколко часа съм ги пуснал свикват с обстановката... А водата е изключително мътна защото е нов аквариума!

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2F212.36.3.59%2Fsite_pics%2F200%2Fe_1201360639_cihli1.jpg&hash=d60f71b6ad2d3b9cbf2a12c82378380e1399701c

120л 80х30х50
Тетра EX 700
Сера 150 W
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!

https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

nina

Бива го  *THUMBS UP*, корена е много готин, ако сложиш и малко валиснерия няма да е зле мисля  :-) А за рибките, не е ли им малко рано да ги пускаш, при условие, че не се е завъртял цикъла още  :-[

chaykov

Водата е третирана като за нов аквариум... апък каквото сабя покаже
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.

botan

И все пак, какви точно са ти 8-те риби? :-)

Boby_

chaykov, ако рибите са малавийци, махни корена. Красив е, да, но ще им съсипе параметрите на водата.

rookie_gyn

Добре се получил. Махни корена /дай го на мен ;-)/Като ми остане време ще мина да го видя.

panchopan

Корена е готин, и се е получило много добре като цяло. Поздравления.
Но Боби е прав. Корена е прекалено голям за аквариума и внася прекалено много гниене и омекотяване на водата.
Може и да го задържиш, но ще ти трябва някакъв буфер да го компенсира.
Така че ако не ти се занимава да баеш на водата по-добре го махни / смени с по-малък поне.
Аз ако бях на твое място бих го оставил, но мен не ме мързи да им бая на аквариумите ми.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

theater

*spam  Ще почне и тебе да те мързи. Рано или късно се стига до там.  :-D :-D :-D
140л - харацини
http://starividri.org

panchopan

Сигурен съм че е така :-)
Ама засега бих го оставил и бих баел.
Той си знае...
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.

chaykov

Цитат на: rookie_gyn - 28.01.2008 10:52
Добре се получил. Махни корена /дай го на мен ;-)/Като ми остане време ще мина да го видя.

при христо има по голям да беше казал да ти го взема
: 28.01.2008г 14:02ч
Цитат на: panchopan - 28.01.2008 11:18
Корена е готин, и се е получило много добре като цяло. Поздравления.
Но Боби е прав. Корена е прекалено голям за аквариума и внася прекалено много гниене и омекотяване на водата.
Може и да го задържиш, но ще ти трябва някакъв буфер да го компенсира.
Така че ако не ти се занимава да баеш на водата по-добре го махни / смени с по-малък поне.
Аз ако бях на твое място бих го оставил, но мен не ме мързи да им бая на аквариумите ми.

:) няма какво да му бая :) имам корени в другоя аквариум от 3 години нямам никакви проблеми.

Boby_

Цитат на: chaykov - 28.01.2008 15:43
при христо има по голям да беше казал да ти го взема
: 28.01.2008г 14:02ч

:) няма какво да му бая :) имам корени в другоя аквариум от 3 години нямам никакви проблеми.

Естествено, че няма да имаш - малавийците се адаптират добре към такива условия. С дребната подробност, че не това е целта на занимавката, а да им се осигурят възможно най-добри условия, в които поведението, окраската и размножаването им да са най-добре изразени. Сигурно не е проблем за някои хора рибите им да се адаптират, вместо да живеят в оптимални условия, но за мен лично е.

Живко

Би ли казал какво е рН в другият аквариум.
Просто за протокола. Да се знае пречи ли корена или не пречи.
Аз лично съм раздвоен.
Мисля, че ако един корен е добре изкиснат и подготвен не би трябвало да променя параметрите на водата, освен ако не е от някое шантаво дърво. В същото време и обратното важи.
Така, че чакам с нетърпение стойности.
Моля!
Никой не се е родил научен.

chaykov

Цитат на: Живко - 28.01.2008 18:45
Би ли казал какво е рН в другият аквариум.
Просто за протокола. Да се знае пречи ли корена или не пречи.
Аз лично съм раздвоен.
Мисля, че ако един корен е добре изкиснат и подготвен не би трябвало да променя параметрите на водата, освен ако не е от някое шантаво дърво. В същото време и обратното важи.
Така, че чакам с нетърпение стойности.
Моля!

Проблема е там че от както гледам риби до ден днешен не съм мерип Ph на водата :). И нямам никакви тестери. Ако ме насочите кой са най-евтините може и да взема, защото аквата си върви добре и не виждам смисъл да купвам Ph тестери само за портокола....
: 29.01.2008г 06:06ч
Цитат на: Boby_ - 28.01.2008 15:45
Естествено, че няма да имаш - малавийците се адаптират добре към такива условия. С дребната подробност, че не това е целта на занимавката, а да им се осигурят възможно най-добри условия, в които поведението, окраската и размножаването им да са най-добре изразени. Сигурно не е проблем за някои хора рибите им да се адаптират, вместо да живеят в оптимални условия, но за мен лично е.

Имам приятел кото също гледа цихлиди той по същия начин... Нито им бае... Нито им мери Ph сменя им редовно водата без да я чака да престои или да я третира с препарати. И да ти кажа има уникално оцветени големи екзепляри в 90л гьол. Има и 3 поколения цихлиди... Запомни от мен нещо което не важи само за рибите, колкото по малко внимание обръщаш на нещо толкова по добре върви :). ФАКТ!!!

rookie_gyn

Сложи още камъни, ширината на аквариума го позволява. Има риби на които наистина трябва да им баеш

panchopan

Няма нужда от още камъни.
По отношение на визията нямам забележки. Много си е добре.
Въпроса е само дали водата е добре за рибите.

А по въпроса за баенето - не е задължително.
Всеки си го решава сам за себе си.