• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 23:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

питане за лимони

Започната от maro, 12.12.2007 00:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

maro

на лимончетата ми новите листа излизат набръчкани и си остават малки нещо не е както трябва осветлението ми е 2 пури по 36 w едната е обикновенна а др. е  салвиня(не съм сигорен така ли се произнася) аквариумами е 120 л *HELP*

mkmarinov

Ториш ли, не ториш ли?Подаваш ли СО2, не подаваш ли? Колко риби има в тоя аквариум, така нищо не може да се каже, дай повече информация за аквариума, http://www.aquariumbg.com/forum/index.php/topic,651.0.html погледни това все пак.
Es gibt Menschen, die, wenn sie das Licht am Ende des Tunnels sehen, ein neues Stück Tunnel kaufen.

maro

aквариума е стартиран преди месец не торя защото незнам с какво не подавам CO2 има около 40 риби светя по 12 ч понякога и повече

zambo

12.12.2007 09:48 #3 Last Edit: 12.12.2007 10:44 by zambo
Не ториш , не подаваш CO2 = гладуващи растения . И ти ако спреш да се храниш един месец ще се набръчкаш . В раздела , където ти е темата , има много изписано за растенията . Чети
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

igenov

За лимона твърдостта на водата не трябва да е по ниска от 8 GH и освен това развива мощна коренова система, следователно му трябва подхранване в грунда.

maro

замбо като си такъв специалист не ме карай да чета ами кажи какво да направя такива като тебе много са във форума.Като нямат отговор на някой въпрос и те пращат да четеш.преди да пусна темата съм чел за да питам значи нищо не съм намерил или не съм разбрал и за това питам.Ако искаш да си чешеш пръстите намири си друг форум и остави на хората дето могат да помогнат да пишат *STOP*

zambo

Цитат на: maro - 12.12.2007 15:40
замбо като си такъв специалист не ме карай да чета ами кажи какво да направя такива като тебе много са във форума.Като нямат отговор на някой въпрос и те пращат да четеш.преди да пусна темата съм чел за да питам значи нищо не съм намерил или не съм разбрал и за това питам.Ако искаш да си чешеш пръстите намири си друг форум и остави на хората дето могат да помогнат да пишат *STOP*
Значи не си прочел всичко или не си го разбрал . Това растение има изисквания и ако си ги изпълнил то ще расте нормално , а не недъгаво като твоето . От това , което си написал се разбира , че лимончето ти се опитва да расте във  все още нестабилизиран аквариум без никакво подхранване . Искаш да ти кажа какво да направиш - НАХРАНИ ГО = ТОРЕНЕ + СО2 + светлина/само нея имаш /. Никой не се заяжда , но за подхранвоне наистина има много изписано , трябва ли да го преписвам .
прочети и тук
Успех
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

mkmarinov

Каза че не ториш, защото не знаеш с какво, не съм голям спец в торенето, но аз торя с Тетра крипто, на хапченца, които постяваш в корените на растенията и след 3-4 седмици пак повтаряш процедурата, досега съм нямал проблеми с нито едно растение. Ако решиш може да пробваш да ториш пък СО2 може да почака. Като се замисля :-[ имаш 40 риби, трябва да си имаш достатъчно тор, нека и някой друг да се изкаже, че може да не е само торенето, правил ли си тестове на водата- твърдост, РН и тн
Es gibt Menschen, die, wenn sie das Licht am Ende des Tunnels sehen, ein neues Stück Tunnel kaufen.

maro

за сега нищо не мога да направя кой знае какво защото тука нито тестове продават нито някакви торове или каквото и да е било друго освен някоя друга кутийка храна.Другата седмица имам път към варна и ще се наложи май да тръшна много пари на куп защото като гледам май станаха доста нещата дето ще ми трябват.за това някой ако може да предложи какво ми трябва ще съм много благодарен *thanks

GrandePippo

Приятел, лимонките ти не искат кой знае какво за да растат нормално-това общо взето е издръжливо растение. Светлината ти е добре. Не ти трябва диоксид, поне не и за лимончетата...
Вземи си най-добре таблетки на Даяна Пет за подхранване в корените, щото си аджамия малко и ще си докараш водорасли ако ториш във водата. Най-добре сложи таблетки в корените и ще се оправи работата.
Колегата те прати да четеш-виж статията как се отразяват различните липси на растенията( сбръчкани, избелели листа, дупки по листата и т.н. и кое липса на какво показва)
Съветвам те да сменяш вода по-често, отразява се добре на растенията.

А впрочем аквариума ти е доста плосък май..., ако го осветяваш с две лампи по 36 вата тва ще рече дължина от 120 сантиметра, което при 120 литра и горе долу 40 см височина означава че съдът ти е няколко сантиметра, ако не греша. Изхождам от информацията, че осветяваш с пури по 36 вата, а те са по 120 см обикновено

maro

12.12.2007 23:36 #10 Last Edit: 13.12.2007 00:05 by maro
не е плосък ще бъдат 2 аквариума един до друг по 60 см благодаря за съвета.Сменям по 1/3 всяка седмица

GrandePippo

Само да вметна-трябва да си сигурен, че осветлението ти е най-малко половин ват на литър. Иначе лимоните ти няма да вървят. Казвам това, щото не ми е съвсем ясно колко ти е осветлението-казваш два аквариума долепени един до друг и осветени с лампи по 36 вата-лампите вероятно осветяват и двата аквариума, т.е. смяташ литрите и на двата аквариума за да видиш колко вата на литър се падат. Ако са два аквариума по стотина литра на лампите им се падат към 200 литра....

Similar topics (5)

17014

Публикации: 1
Прегледи: 2420

19544

Започната от septic

Публикации: 1
Прегледи: 2800

6678

Публикации: 3
Прегледи: 3247

17191