• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 02:06

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Harry1976

Цитат на: vlad82 - 10.03.2010 04:22
Здравеите! Мояата хелерка роди на18:02:2010г ,сега като гледам пак е бремена някои можели да ми каже кога да я отделя в родилката? *HELP*

Здравей, при хелерите в зависимост от вида бременността продължава най-често между 28 и 35 дена, средно 30. Обикновено раждат приблизително на една и съща дата всеки месец, плюс - минус 1-3 дена. Мисля, че ако искаш на всяка цена да опазиш малките, трябва да я отделиш на 16 март вечерта. Повечето живородки раждат рано сутринта. Моите хелери раждаха между 4 и 7 часа.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

vlad82

ЧОВЕК Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ КОЛКОТО СА ГОЛЕМИ МЕЧТИТЕ МУ !!!

nikolaytoshev

dimo _ss

vlad82

И аз не я виждам   :buff: някои ако има идея ко става да пише! качвам с tinypic

vasso

След брауз и ъплоуд ти се появява адреса. Не става автоматично качване. Копирай го и пейст в мнението ти.

vlad82

: 10.03.2010г 23:11ч
m/   СТАНА !!!   *ROFL*
Mаистор съм!  *CRAZY* чекаите да питам и за тази молинезиика?

Harry1976

Здравей, голяма красавица имаш. Ще се направя малко на медиум и ще се опитам да прогнозирам колко малки ще ти роди. Според мен очакваш между 30 и 50 отрочета.  *YAHOO*

Молинезийката също е бременна, но при тях много трудно се разпознава кога ще раждат, ако не си имал поне две раждания, за да й засечеш "термините".  :-[  Снимката ти е добра, но е трудничко по нея да се определи датата с голяма точност. По моето скромно мнение й остават бременност още между 7 и 21 дни.

vlad82

Молинезията я имам от повече от месец, те също ли раждат всеки месец?   *dontknow*  Ако е така защо мойта молинезийка не ще да ражда?   :duvar:

Дида 78

Harry1976

Цитат на: vlad82 - 11.03.2010 18:05
Молинезията я имам от повече от месец, те също ли раждат всеки месец?   *dontknow*  Ако е така защо мойта молинезийка не ще да ражда?   :duvar:

Молинезиите са едни от живородките, чиято бременност продължава най-дълго. Средно тя се движи между 6 и 8 седмици, но при някои видове достига 10 седмици. Това прави респективно между 42 и 56 дни, понякога до 70 дни.

vlad82

Значи всичко е наред!   :-)  Мисля и двете да ги отделя в  родилката кам 16:03:2010г.
В малкият аквариум вече живуркат 9 мъничета от предишното раждане на хелерката, дали ще има проблеми ако се смесят с новородените на молинезията и хелера  :-[

Harry1976

Цитат на: vlad82 - 11.03.2010 20:39
Значи всичко е наред!   :-)  Мисля и двете да ги отделя в  родилката кам 16:03:2010г.
В малкият аквариум вече живуркат 9 мъничета от предишното раждане на хелерката, дали ще има проблеми ако се смесят с новородените на молинезията и хелера  :-[

Ако не са много порастнали, няма проблем. Обикновено разлика от един месец не е опасна. С други думи, новородените не би трябвало да са обект на хапване от батковците и каките.  :-D

Дида 78

От моя опит ще споделя, смесих бебета от три раждания на адна молинезия, хелерка и гупа, през ден раждани. Молинезийките изядаха опашките на хелерчетата и оцеляха част от молинезийките и гупите.

vlad82

Значи молинезиките отделно, хелерчетата може при батковците и каките  таи ли? :-)