• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 12:48

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Някой изстисквал ли е златни рибки

Започната от gogikz, 16.02.2012 22:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gogikz

Здравейте,
колеги в момента имам 3 полово зрели златни рибки 2 мъжки и една женска.Проблема ми е,че в момента нямам достатъчно голям аквариум в който да ги отделя да си хвърлят на спокойствие хайвер по нормалния начин тъй като са в общ 200л аквариум с други по-малки златни рибки.Имам два малки аквариума които ползвам за развъдни,но те са малки за да сложа златните да хвърлят в тях.Идеята ми е да ги изстискам като пусна хайвера в двата по-малки аквариума.Гледах клипове в нета как става изстискването,но все пак искам да ме посъветва някой който го правил.Преди 6 дена златните се гонеха активно и резултата не закъсня женската хвърли хайвер но тъй като нямаше как да изловя хайвера защото закъснявах за работа той стана тяхна закуска.Успешно съм вадил хайвер от тях но като съм ги отделял в друг аквариум с мрежа на дъното,но за нещастие го счупих и сега нямам възможност да си купя друг.За това искам да пробвам номера с изтискването,но ме е шубе честно да си призная.
: 15.02.2012г 22:10ч
Понеже днес пак мъжкия здраво гонеше женската реших да се пробвам да я изцедя.Нищо не пусна  женската,но поне от мъжкия малко миряся понеже нег го изцедих.Май усетих как става номера но женската явни не е събрала хайвер.Ако някой има мнение да пише.

Giorgio_Armano

не представлява трудност,просто трябва да си малко по търпелив в началото щом не си извършвал такава операция.вземаш женската в ръка а с другата правиш лек масаж от тялото към аналното отверстие но по нежно като за наàло за да не изкормиш рибата.
след 3-4 притискане ако не изпусне хайвер съвсем леко увеличаваш натиска .
Само не се увличàй за да не прецакаш рибето.
По принцип ако е набрала добре още с първото притискане ще пусне.
Същата е процедурата е с мъжкия индивид.
умесваш всичко в едно бурканче или чаша с малко вода.разбъркваш и изсипваш в аквариума който си предвидил за това.
Поздрави и успех в начинанието и се надявам да Ти се получи.
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

gogikz

Благодаря ти за отговора това ми трябваше за да се пробвам.

sailender

това звучи гадно... но в развъдниците правят същата процедура.

beta61

Здравей колега,нямаш ли възможност да ги развъдиш по естествен начин?Както ида ги изцедиш резултата ще е много по лош отколкото ако ги развъдиш по естествен начин.

Асен Евгениев

Цитат на: beta61 - 17.02.2012 10:37
Както ида ги изцедиш резултата ще е много по лош отколкото ако ги развъдиш по естествен начин.
Това от личен опит ли?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!


beta61

Да от личен опит възможно е и да повредиш рибката така че,вече нищо да не става от нея.

gogikz

По естествен начин съм ги развъждал два пъти съм вадил хайвер от тях.Просто в момента аквариума в който хвърляха по естесвен начин е счупен,а в общия аквариум рибките се гонят постоянно и пускат по няколко зрънца.За това за да не го губя на вятъра искам да ги изстискам.Дори тази сутрин успешно ги изтисках като приложих съвсем минимален натиск отстрани и по корема съвсем леко.Хайвера съм го отделил в едно 6 литрово аквариумче ако се излюпи нещо ще пиша,ако не здраве да е ще купувам аквариум за разплод.

DJER


beta61, явно нямаш опит в това и ще ти кажа ,че процентът при цедене е почти100, а иначе доста по малък, вземи едни тумбести риби и може и нищо да не излезе по естествен начин, въпроса е да се прави както трябва.

gogikz

Ще видим какво ще се излюпи,понеже имам три мъжки и една женска а пък съм ги изстискал всички,така че резултата ще е интересен според мен.

gogikz

Ами като гледам справил съм се днес взеха да се люпят мъниците,всъщост от вчера вечерта но днес първите вече правят опити да плуват.Колко са и колко ще оцелят един господ знае.Доволен съм,че от изстискването е имало ефект.

valnata

Браво! Като проплуват пусни едно клипче. :-)

stanislav89

Добре се си справил, ако все още се интересуваш може да прочетеш за изкуственото размножаване при шаран. Метода е един и същ но без да хипофизираш и да обезклеяваш хайвера. Вместо инкубация във Вайсов апарат ти си ги слагаш в аквариума. Ако имаш желание може и да хипофизираш но дозите ще са много по малки а ти трябва и хипофиза или хормонален препарат. Абе по добре недеи.% на оплодените хаиверни зърна ще е по-голям ако използваш хетеросперма.

gogikz

Ако не ти представлява трудност пусни ми един линк да видя за тези шаранчета,тъй като аз рових и единственото което намерих беше за размножаването на златни рибки в китай и естествено беше на китайски.Така,че ако не те бърка.

Similar topics (5)

52860

Публикации: 0
Прегледи: 1602

50231

Публикации: 4
Прегледи: 3987

58420

Публикации: 0
Прегледи: 1401

49466

Публикации: 6
Прегледи: 3849

3878

Публикации: 1
Прегледи: 31661