• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 13:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

За цените в "Предлагам"...

Започната от Boby_, 22.05.2006 09:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

Имам един въпрос във връзка с нещо, написано от niky:

ЦитатЦени в предлагам няма да има.

Какво ще рече това? Че не трябва да се публикуват цени, когато се дава оферта само от името на търговец или че не трябва да има каквито и да било цени?

Desmoria

И аз ще изкажа своето скромно мнение. Мен лично ме устройва да има някакви цени, тъй като по-скоро се информирам как варират, а не да тичам до зоомагазина (който не е много близо) за да видя само. Щом обаче е решено да няма такива цени, то поне нека това да се отнася само за търговците. Невиждам проблем в това някой да каже: "Ей, имам една молинезия, ама искам да я продам за 1лв." Предполагам, че не съм единствената на това мнение...
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

breeze

Абсолютно съм съгласен с TOXIC. Освен това е доста лесно да се различи обява, пусната от частно лице от тази на търговец.

niki_s

Цитат на: "TOXIC"И аз ще изкажа своето скромно мнение. Мен лично ме устройва да има някакви цени, тъй като по-скоро се информирам как варират, а не да тичам до зоомагазина (който не е много близо) за да видя само. Щом обаче е решено да няма такива цени, то поне нека това да се отнася само за търговците. Невиждам проблем в това някой да каже: "Ей, имам една молинезия, ама искам да я продам за 1лв." Предполагам, че не съм единствената на това мнение...

И аз съм на същото мнение. Защо да няма цени това все пак малко или много олеснява.

NO CARRIER

Стига де. Едно лично съобщение до продавача и веднага сте в час с цените.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

nixanbal

Не всички продавачи влизат тук обаче - ето както е случаят с Ники Николов. Аз лично нямам нищо против този човек - взимам си риби от него и тнт. Но като се замислиш примерно юзърът Х, който има небезизвестен магазин, не би било удачно според мен да си пусне ценоразписа.. Ще стане мазало, като пазар. Въпреки че вариант е да има/то си има де/ раздел, в който това да се прави. И е повече от полезно за всички нас. Но ако админът дава разрешение естествено.

Иначе това, ние да си споделяме впечатления и да казваме цени за разни продукти и тнт според мен е повече от нормално и няма смисъл да се забранява. ТОХIC обясни защо.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.photobucket.com%2Falbums%2Ff237%2Fnixanbal%2FMalawiTank_baner.jpg&hash=b6a3b805af52b2039354d101738ed74ce9cd7bab

Boby_

Все ми е едно дали ще е разрешено да се слагат цени или не, дали ще е разрешено да се пускат обяви на търговци или не.
Идеята ми е, че ако нещо ще се забранява или разрешава, ТО ТРЯБВА ДА Е ЯСНО предварително, а не да е нещо мъгляво и неустановено, като се коментира всеки отделен случай според ситуацията.

killiman

Цялата тая ситуация е много относителна. Прилича ми на евросъюза. :) Защитават се интересите на мастодонтите. :wink:
Все пак не съм забелязал някой да прекалява. Ники посредством Боби, като човек от доста време в бизнеса, предполагам, е пуснал крайните си цени. А за разните му борси, зоомагазини и прекупвачи би трябвало да има и други цени. Така че не виждам на кого точно са накърнени интересите. Все пак Ники (админа) ще реши как е най-правилно. Но личното ми мнение е, че е добре да има цени.
Представете си обратната ситуация. Взима се решение да няма цени. И от магазин Х пускат един списък от 200 артикула за продажба. И какво като са без цени?

dido

Не виждам какъв е проблема ако магазина пусне телефони/e-mail за контакт, заинтересуваните да се свържат с търговеца и да питат.

В няколко теми имаше неприятни конфронтации точно по повод цените, затова е тая идея - да не се обявяват, за да не се дърлят хората.

Boby_

Да обобщим - офертите в "Предлагам" без цени, в платените форуми търговците си пишат, каквото искат. Справедливо звучи.

sho

за да избегнем излишните спорове  що не се приеме следното правило в форума цените само на лично собщение и в който и да е под форум като се появи цена да се цензурира - разбира се без рекламните
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

dido

Да де, ама тука излиза резонния въпрос - как да се третира обсъждането на цени между хората във форума. Не мисля, че е добра идеята да се забрани и това. По-скоро да се ограничат нещата конкретно до оферти на търговци с цени в тях.

N.Nobs

Добре де, ама дайте да си представим следната ситуация-решавам аз да си продам последните 4 оцелели гупи щото се оказало че не им понася солената вода и 20 човека ми пишат ЛС просто да се информират дали са чиста линия.И кво?-аз почвам да пиша 20 отговора щото не знам кой найстина ще ги купи, или грабвам кепчето и ги пращам във вечните ловни полета, Валхала, Рая( изберете си според вероизповеданието ).
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

dido

Чистата линия си е чиста линия - що да не те питат във форума направо? Обсъждаме дали търговците да си пускат ценовите листи с обявени цени в тях.

N.Nobs

Не-както аз го разбирам говорим дали като си пусна обява за 2 рибки мога да си сложа цени или не.А за чистата линия имах в предвид че 20 човека ще ми пишат за нещо което може да разберат веднага без да водим кореспонденция все едно продавам Хилтън.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".