• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
09.05.2024 01:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

ПРАВОПИС!!!

Започната от Живко, 16.05.2007 13:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Живко

Във връзка с изказването ми в една друга тема имам предложение.

Нека направим модератор по правописа!
Модератора ще следи за правописа, ще променя груби и не толкова груби грешки и ще пуска ЛС на "писателите", с тактичната забележка: - "Съжалявам, но се наложи да редактирам Вашият пост. Имаше някои правописни грешки/неправилна пунктация."
Или нещо подобно.
Мисля си, че така няма да има засегнати и форума ще се изчисти от доста ненужни постове.
Имам и прадложение за модератор дори.
Човека е от доста време във форума, разбира от акваристика и от правопис. Открито защитава чистия български текст.
Това е zmeq.
Никой не се е родил научен.

zmeq

Мерси за оказаното доверие.
Не че съм "титан" на правописа и аз. Но поне се мъча  :-D

Boby_

Мисля, че прекалявате малко.
Това нито е необходимо, нито е добра идея. Моите уважения към zmeq, но и той има нужда от опресняване на знанията си на тема пунктуация и що е то пълен член.
Че има хора, чието безхаберие по отношение на българския дразни, има. Но не виждам кои сме ние, че да налагаме цензура точно върху тази основа.

kratun

И аз подкрепям Boby_. Никога не съм имал желание да правя провокативни изказвания в тази насока, нито съм имал желание да обиждам някого. След няколкото реплики в онази друга тема, където стана въпрос за правопис, преосмислих позицията си. От мен няма да чуете повече забележки в тази посока. Все пак не мога да залича недостатъците в образователната система. Нека нещата си останат постарому! Още веднъж се извинявам на всички засегнати!
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

botan

А пък аз подкрепям Живко,току виж някой се научил как да пише!
Не казвам че не греша но тези забележки ще ме насочат къде точно да обърна повече внимание!
Според мен идеята е добра!

niky

Предполагам, че се шегувате?!
Все пак тук не е "Словото".
Чак пък модератор за правопис.
И мен ме дразнят откровено неграмотни хора, но аз за себе си тоя въпрос съм го решил - не им отговарям.

Ако и вие правите така, смятам че ще ги излекуваме re4nik
То и аз имам нужда от тоя речник понякога :-)

zmeq

На обявата че продавам баласт получих това ПМ:
тва са ламби ли
или само крушки

Не знам какво повече да кажа  =-O  *MODERATOR*

NO CARRIER

Ламбови шишета са.  *ROFL*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

chandler

и кво, ще се превърнем в някаква квази-институция, която образова хората. botan може да има ползва от това, щом казва, че като му се прави забележка, ще знае на какво да наблегне при правописа. но колко ще са като него?!
и освен това не ми се иска някой да ми прави забележка след всеки пост, че не пиша главни букви. това все пак е интернет-форум, в който всеки използва разговорната реч. интересното на такава форма на общуване е, че тук разговорната реч се пише. трябва да  се спазват някакви правила наистина, но все пак не пишем научни статии, нали?
chandler

NO CARRIER

А, който както си е свикнал. Едно е да се излигавиш и да пишеш "кърти мифки", друго е да пишеш неграмотно. На кой му пука, подяволите.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Тони

Като човек с най-много дупки в правописа .... пунктуацията не знам как ми е , защото не знам къде да я гледам - аз съм за !
Само ми кажете модераторите кои са, ще им пускам постове , те ще ги коригират и ще ги слагат на мястото им, ако ги разберат де.... всъшност не,  аз ще им се обаждам по телефона, и ще им казвам къде и какво да пишат *WASSUP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

chandler

Цитат на: Тони - 16.05.2007 17:11
Като човек с най-много дупки в правописа .... пунктуацията не знам как ми е , защото не знам къде да я гледам - аз съм за !
Само ми кажете модераторите кои са, ще им пускам постове , те ще ги коригират и ще ги слагат на мястото им, ако ги разберат де.... всъшност не,  аз ще им се обаждам по телефона, и ще им казвам къде и какво да пишат *WASSUP*

:-D  и това кой ще го плаща?! ако ще се плаща, аз съм навит да редактирам  :-D
chandler

le6o

16.05.2007 19:36 #12 Last Edit: 16.05.2007 19:38 by le6o
Хайде сега и мен ме дразни да чета някви безсмислици,ама какво да се прави..Все пак смятам като Boby_ ,че не трябва да се вманиачавате чак толкова!По този начин повечето новаци(почти като мен) няма да се заседят много в този форум!!!
П.п. А нали и това е целта форума да се развива,да стане по-популярна акваристиката и т.н.
По добре да влагаш чувства,отколкото да чувстваш влага!!!!:D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg265.imageshack.us%2Fimg265%2F3233%2Faqva2hd1.th.jpg&hash=7e3052c8f2dbe6a19f76e7249b2afffbb6d76333

Black Adder

На първо време си мисля, че ТАЗИ добавка за потребителите на Firefox ще свърши работа (BG Dictionary - речник за автоматична корекция на правописа за Firefox)
Е ,сега за пунктуация, пълни и празни членове и прочее - да не издребняваме чак толкоз. То вярно, че една запетайка разправят спасила човешки живот, ама ще преглътнем липсата и някак  *DRINK*

dido

Ъхъ - големи и малки чепове, как ще ги спазваме не знам  :-D