• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
09.05.2024 18:59

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Едно-две позакъснели предложения

Започната от Lan, 26.10.2008 13:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lan

Здравейте всички!
Отдавна се каня да попитам защо, когато потребител публикува мнение в някоя тема, се озовава в раздела, а не се връща обратно в темата? (При промяна на мнението това не е така.)
Има поне две или три здрави основания кодът да те върне в темата:
-   докато си писал мнението си, може да са публикувани нови мнения, които би искал да прочетеш (явно темата те интересува, щом си писал в нея);
-   в новопубликуваните мнения е възможно да има неща, които противоречат (или поне са в дисонанс) на казаното от теб, и би могъл веднага да им отговориш в същото мнение или поне да уточниш, че си го писал преди да ги прочетеш;
-   въпреки наличието на бутона [Предварителен преглед] и че го ползвам редовно, случвало ми се е да си открия грешка едва когато си видя мнението в темата.
В някои от форумите, в които съм писал, се връщаш в темата (по-простия вариант), в други излиза прост диалогов прозорец, който ти дава две или три възможности (например [Обратно в темата], [Обратно в раздела] и – евентуално – [Обратно във форума]), което е по-елегантният вариант, но е малко по-сложен за изпълнение... все пак удобството си е удобство.
Имам впечатлението, че след реорганизацията на форума някои теми не попаднаха в подходящия раздел или подраздел. Да вземем например раздел ,,Литература" – в ,,Статии, книги и документи" има теми, които са по-подходящи за ,,Отговори на често задавани въпроси" и обратното. Самият подраздел ,,Отговори на често задавани въпроси" не е ли по-добре да се преименува на ,,Отговори на въпроси"? Имам предвид, че в него има теми, в които се разискват и доста специфични въпроси, които едва ли попадат в графата ,,често задавани"...
В секция ,,ЗА ФОРУМА" има един-единствен раздел – ,,Правила на форума", в който има какви ли не теми. Смятам за разумно темите в тази секция да се разделят в (поне) три раздела: ,,Правила на форума", ,,Новини и промени" (в който да влязат теми като ,,ТОВА Е НОВИЯТ ФОРУМ", ,,Нови екстри в новия форум", ,,Набираме нови модератори" и др. п.) и ,,Проблеми и предложения". Разбира се това е примерно разделение и може да бъде измислено и по-добро.
Дотук малко своеволно използвах термините ,,секция", ,,раздел" и др. и се извинявам, ако съм допуснал неточност. За да бъдат избегнати подобни недоразумения в бъдеще, би било добре в темата ,,Правила на форума" (или в отделна тема в същия раздел) да бъде описана йерархичната структура на форума, което според мен ще направи по-лесни ориентацията и навигацията в него за новопостъпили членове (най-малкото за тези, които си направят труда да се запознаят с нея).
Реорганизацията на форума вече привърши (май) и затова нарекох предложенията си позакъснели, но те не са сложни за изпълнение и съответните промени магат да бъдат направени една по една в рамките на поддръжката на форума, ако бъдат одобрени и приети.
Приятен ден на всички!

PS: Извинявам се на екипа на форума за недоглеждането - оказа се, че има възможност да се върнеш в темата след публикуване в нея, но го намерих едва сега... просто е трябвало да го потърся. Съжалявам!
Първият, който е изпсувал вместо да хвърли камък, е баща на цивилизацията.
Зигмунд Фройд

Лора

Здравей Lan!
Относно горните ти запитвания, мисля, че проблемът е при теб.Погледни настройките в профилът си. Възможно е опцията "върни ме в темата", да не е включена при теб.
Винаги когато пусна мнение, веднага след отговор, системата ме връща в темата. А относно новите мнения, системата предупреждава, ако има такива, винаги при натискане на бутон "Публикувай".
Надявам се да съм помогнала, поне за един от проблемите.



--------------------------------
Няма нищо, случва се на всеки.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!