• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 08:50

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

за какво служат растенията в аквариума

Започната от mcbobi, 04.08.2012 20:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mcbobi

извинявам се темата ама кажете ми за кво служат растенията в аквариума и задалжително ли е да имаме растения в аквариума

Sellena

Аквариума е една затворена в стъкло екосистема (относително казано "затворена" защото се внася кислород и храна отвън). Растенията участват в кръговрата като обезвреждат вредните вещества отделени от рибките. Рибките ти ще са добре ако екосистемата им достигне оптималните за тях условия и ги запази в равновесие възможно най-дълго време, растенията допринасят много. Освен това правят аквариума по-красив. Все пак не са задължителни. За да вкараш растения ти трябва грунд и осветление. 

Асен Евгениев

Цитат на: mcbobi - 04.08.2012 20:46
задалжително ли е да имаме растения в аквариума
Зависи каква екосистема пресъздаваш.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

mcbobi

а грунда някакъв специален ли трябва да бъде

митко

Има доста красиви аквариуми в които няма растения. ;-)
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

Sellena

Цитат на: mcbobi - 04.08.2012 21:36
а грунда някакъв специален ли трябва да бъде
Може и с едно сито да отидеш на реката и да си събереш речен пясък. Или в магазина- 3-5мм фракция. Ти имаш ли вече аквариум или ще си взимаш тепърва? Ако да, колко литра е, има ли филтър, осветление, грунд, рибките какви са?

mcbobi

имам 180-200 литра
гупи (които имам малак проблем с тях)
молинезии
плати
неон
клиновидни
данио
осветление филтри всичко самоче не знам грунда какъв то е 3-4 вида в едно (син,жълт,нормален речен и едни топчета  като керамчни)

Sellena

Охооо с 200л може да направиш чудеса! Може да вкараш и корен, и камъни, и доволно растения. На твое място за 200л с удоволствие бих инвестирала в доброто осветление (ако това което имаш не е такова) само и само да сложа растения, но ти си знаеш. Ако си ти харесва така и не ти се занимава, не са задължителни, както казахме. Грунда... препоръчват да не се ползва цветен, сигурно защото не е ясно с каква химия е постигнат цвета, но да кажем че твоя става. От кога е стартиран аквариума? И имаш ли идея колко литра на час ти е филтъра и какво ти е осветлението. Ако не пазиш кутиите от купуването им, огледай ги- по качествените пури пише обикновено. Звучиш ми сякаш аквариума ти е подарен (да не се разсърдиш?! Просто съдя по себе си, че ако планувам 200л аквариум ще съм изчела този форум и ще имам готов проект в главата как ще изглежда, няма да се чудя след като вкарам рибите дали да садя растения или не. Хубаво е че питаш!). За вида на осветлението и дали твоето става ако дадеш някакво инфо за него, колегиите ще кажат, защото моя аквариум е 25л  :-D

Caxapa

Всички тези отговори на подобен род въпроси можете да намерите в изкачащото меню в ляво на екрана. Там има доста подробно разяснения за начинаещите акваристи!

mcbobi

аз имах 25 л аквариум първо но почнах да вкарвам много риби вътре (според мен) и смятах че им е тясно и намерих изгоден този (втора употреба) които имаше доста работи (декорации 2х помпи  грунд нагревател и т.н.) . За осветлението една синя лампа 30 вата и една обикновенна 30 вата. ъа помпата не ънам нищо. с този аквариум сам от 10.07.2012 . като почнах пурвоначално да се ъанимава с 25 литровото аквариумче просто иска само малко рибки да има за дъщерями (2 години) но ся се запалих и аз. Като ми остане малко време и по прочитам малко за рибоците ама тва е много рядко пак и не всичко което пише е вярно ъа това пиша из форумите и ако някои отговори отговори. Вчера си поръчах малко растения да видим ко ше стане дали ше оцелеят

anasarka

Ако имаш конкретен въпрос за растения задай го. Раздела е за Водните растения. Въпросите ти са от общо естество и няма как да ти се отговори с 3-4 поста. Прочети изкачащото меню в ляво.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

Similar topics (5)

8806

Публикации: 6
Прегледи: 2980

39404

Публикации: 2
Прегледи: 1950

1926

Публикации: 39
Прегледи: 14261

25658

Публикации: 16
Прегледи: 5811

16265

Публикации: 6
Прегледи: 2876