• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 04:04

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Растенията ми почервеняват ?

Започната от gtasho, 05.04.2010 18:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gtasho

Имам 32 литров аквариум , в него имам 2 вида растение едното е валиснерия а другото не го знам ако моеже да го познаете от снимката : . Имам осветление от обикновена лампа, която е 40 вата! Казаха ми че ако сложа такава щяло да стнае. А защо най-горните листа са почервенели преди 2 дена нищо им нямаше и сега за 2 дена така станаха

botan

Нищо им няма, когато е силна светлината някои растения образуват повече пигменти за да си контролират притока на светлина към хлоропластите, добре е растението. *THUMBS UP*

ПП: Hygrophila polysperma

gtasho

А крушката 40 вата добре лие ? Мерси за отговора!

botan

Ами да, добре е, излиза около ват и нещо на литър. Трябват ти още растения обаче.

Raven

Сложи си луминисцентна или най добре на фасунгата на тази крушка завии една енергоспестяваща колкото можеш по силна.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

gtasho

Ето това е аквариума ми : ,какви растения трябва да ,си сложа че да заприлича малко на полянка, само отдолу така да има зеленикаво че много ми харесва.

Bolta

Не знам , какви растения /в случая/ , ще ти свършат работа за полянка - но на първо време РАЗКАРАЙ РАПАНИТЕ ! . Според мен нямат място в сладководен аквариум , а и втвърдяват водата . Грунда ми се вижда малко едър !

gtasho

Искам да попитам тук за да не отварям нова тема, може ли някои да ми обясни в 30 литров аквариум как мога да пускам CO2 , каква смес трябва да направя за 32 литра ? Но имаме и бутилка пълна с CO2 но от там колко и как ще подавам изобщо не знам . Четох как да си направя но чета чета нищо не разбирам , ако направя такава смес от мая и захар дали мога да навредя на рибите?

Caxapa

От личен опит искам да ти кажа, че на тези аквариуми които имам им пусках СО2 от мая и захар и ми вървяха много зле растенията. От месеци съм без системите и ето какви резултати има.

Бих казъл, че имаш много малко растения-почти никакви за да имаш нужда от СО2.
Както ти каза колегата(доаен) Равен е да увеличиш на първо време светлината с енергоспестяваща крушка и посади разни треви и виж как ще се развиват. Много е важно и местоположението на аквариума според мен. Преди на мястото на тези от по 120 литра имах 2 х 60 литра и не вървяха много добре. Сега 60 литровите са в другия край на стаята и са също с добри показатели на растежа на растенията.
Успехи ти желая!

Similar topics (5)

24726

Публикации: 4
Прегледи: 3517

14315

Публикации: 5
Прегледи: 3812

3405

Публикации: 12
Прегледи: 7844

48388

Публикации: 9
Прегледи: 3879

12734

Публикации: 10
Прегледи: 4611