• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 23:49

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Някакви бели неща по растенията ми

Започната от Yana, 19.11.2005 17:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Yana

От магазина на К&К  купих три растения чийто имена не знам,но още на другия ден забелязах нещо прилично на малка бяла амеба или мехурче с много малки кафяви петънца в него.Знаете ли какво е това и как се лекува,защото из форума и по специално в сектор Растения не открих еквивалентна тема по въпроса.
И трябва ли всеки път когато купувам ново растение да го третирам с някакъв разтвор-белина или калиев перманганат-преди да го сложа в аквариума? Този въпрос го задавам,защото и вчера си взех една валиснерия(от друг магазин), но и на нейните листа открих същото амебоподобно образувание.

Stas

Ами наблюдавай го и ако се излюпят охлюви значи е било хайвер на охлюв. :)

Vojda

Привет!Че не е лошо да третираш с някакъв дезифектант нови растения,не е!Профилактично!Аз не го правя,защото ме мързи(това не значи ,че съм прав :wink: ).А за амебите,"нема начин"да не еволюират.....,примерно в охлюви. :wink:

dido

Хехе, амебите ако ги видиш с просто око, евала ти правя  :lol:

Longanlon

Това нещо ако не мърда, значи са яйца на охлюв. Доколкото си спомням на кимбайците аквариумите, най-вероятно е Физа. Погледни в статията за охлювите и ако ти харесат тия животинки може да ги оставиш. Ако не - просто махни яйцата.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Георги

Yana, най-вероятно е хайвер. С белината бъди безкрайно внимателна - по-добре не си мисли за нея. А търговците се предполага, че продават здрави растения и риби - ние нали плащаме с чисти пари :)

Потърсих темите, които си писала и в тях нямаше информация дали ти имаш вече охлюви?

miTko

Цитат на: "Yana"От магазина на К&К  купих три растения чийто имена не знам,но още на другия ден забелязах нещо прилично на малка бяла амеба или мехурче с много малки кафяви петънца в него.Знаете ли какво е това и как се лекува,защото из форума и по специално в сектор Растения не открих еквивалентна тема по въпроса.
И трябва ли всеки път когато купувам ново растение да го третирам с някакъв разтвор-белина или калиев перманганат-преди да го сложа в аквариума? Този въпрос го задавам,защото и вчера си взех една валиснерия(от друг магазин), но и на нейните листа открих същото амебоподобно образувание.
Ако е физа, гарантирам беля няма да ти направи! Освен това е дребна.
Калиевия перманганат е достатъчен, белината е крайна мярка и трябва да се избягва!
Разни мои АКВАРИУМИ 

Yana

Благодаря ви за отговорите! Досега не съм имала охлюви в аквариума и ще наблюдавам дали наистина ще се появят такива от наличните бели "амебки" по растенията.Ако е вярно, че помагат за по-добрата хигиена на аквариума, смятам да ги запазя, но тъй като навсякъде из форума се казва, че страшно бързо се размножават и по скоро пречат, дали няма да си докарам още една беля на главата...Засега обаче съм в процес на експериментално наблюдение. И още веднъж-Благодаря!

Георги

Някой охлюви цапат повече отколкото чистят, но други не. Някой се размножават бързо, други трудно :)

http://aquariumbg.com/index.php?inspage=snails.txt

Similar topics (5)

6903

Публикации: 31
Прегледи: 11011

51574

Публикации: 3
Прегледи: 2443

34331

Публикации: 39
Прегледи: 14189

18443

Публикации: 24
Прегледи: 5046

30754

Публикации: 10
Прегледи: 5700