• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
06.03.2021 02:02

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Какво е това растение? Всички питанки - тук! II част

Започната от NO CARRIER, 08.12.2012 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

wwladoo

Да колега това е Criptocoryne Pontederifolia(тъй нареченото между колеги по стари акваристи--Криптокорина Слонско ухо)--пуска много богата коренова система и може да ти заеме почти целият аквариум след време с корени и издънки,стига да и харесат условията.Както повечето криптокорини,обича стара,мека и кисела т.е. блатна вода,с по рядка смяна---ако не и хареса водата както повечето криптокорини,може да се кашнат листата за броени часове..При благоприятни условия не иска никакво изкуствено торене(може изпечени, глинени топчета в основата на растението майка)Успехи--не е претенциозно и на сила на светлината--при по слаба светлина листата са светло зелени, а при по силна стават тъмно хубаво наситено зелени!! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

hristo_k1984


grigor nakov

Моля помагаите колеги какви са според вас тези растения?Купувал съм ги някой от тях за ехинодоруси и анубиаси,но хич ме няма от към растения  :-D ;-)
Гледам ги при температура 30 гр.и са високи около 30-40см.,но се чувстват добре.

evgeni200

Echinodorus amazonicus
http://aquariumbg.com/rastenia/Echinodorus%20amazonicus
Echinodorus "Ozelot green" - не съм много сигурен :-)
Анибуасите къде са?!

evgeni200


Chulitna

на мен това ми прилича на amazon sword пусни го в гугъл да сравниш. Аз имам и стават много големи могат дори над водата да израстат. Но не съм сигурна дали и твоите са такива. хаха май точно като отговора над моя са но аз ги знам на англииски само :) има различни видове моите се водят мраморни и са с бялозелени листа :)

Ngetg

Здравейте колеги! Какъв е този мъх? Продадоха ми го за кладенчов, аз мисля че е сингапурски, искам да чуя и вашето мнение. Бихте ли ми казали какви са тези израстъци в червеното кръгче. Поздрави!и по-близък план
Raven

Прилича на кладенчов а това са му споровите кутийки на дръжките защото е взет от надводно или полупотопено състояние.

Трудно му е в аквариум, студенолюбив е, аз съм си взимал от Панчерево и не изкара дълго и то през лятотот а сега ако е взет наскоро няма много шансове.

Може и да е сингапурски, при всяко положение е гледан надводно за да извади спорови кутийки.

Кладенчовия е малко по тъмен и с по редки и едри листа в сравнение със сингапурския.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Ngetg

Цитат на: Raven в 22.03.2013 15:03

Трудно му е в аквариум, студенолюбив е, аз съм си взимал от Панчерево и не изкара дълго и то през лятотот а сега ако е взет наскоро няма много шансове.

От около 2 години е в аквариума, на около месец го подстригвам, има буен растеж, не торя и не подавам ЦО2. Стана ми интересно до сега не е пускал спорови кутийки. За какво служат, мога ли да ги подстригвам?

Поздрави!

Raven

Такива спорови кутийки ми пускаха мъховете като ги извадих на полупотопено в палудариума, с тях се размножават.
Предполагам че може да се подстригват но не им пречи да си седят, по интересно е.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

anasarka

И е пуснал спорангии под водата интересно.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

Raven

И на мен точно това ми се стори странно, мислех че ги пускат само при ниска вода в полупотопено.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Ngetg

От преди 1-2 седмици се появиха тези "нещица". Вадил съм корена на сухо за около 5 мин. докато го подстрига, за 2 години съм го вадил 3 пъти, винаги е бил под вода.

Цитат на: Raven в 22.03.2013 16:04
Предполагам че може да се подстригват но не им пречи да си седят, по интересно е.

Съгласен!  :-)

ilk4000


evgeni200

Много лоша снимка
1.Micranthemum umbrosum или Bacopa australis
2.Bolbitis heudelotii